Boekenplank:
Kies

Boeken van Stephen Dobyns

Meer over Stephen Dobyns

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1941

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De kerk van de dode meisjes - The church of dead girls
  • Het vuurpaleis - The burn palace
  • Kind in het water - Boy in the water
  • Naakt eten - Eating naked

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kerk van de dode meisjes
In Aurelius, een klein plaatsje in de staat New York, verdwijnen een voor een drie jonge meisjes. Bij de eerste verdwijning verdenken de inwoners nog buitenstaanders. Bij de tweede beginnen buren en jeugdvrienden elkaar met andere ogen te bekijken. Bij de derde komt het stadje in een regelrechte nachtmerrie terecht. Als de paniek om zich heen grijpt en de burgers van Aurelius zelf het heft in handen nemen, komen oude geruchten, angsten en verlangens tot leven die de verzwegen geschiedenis van het ogenschijnlijk deftige stadje en de duistere drijfveren van zijn inwoners blootleggen.
Schrijver: Stephen Dobyns
Oorspronkelijke titel: The church of dead girls
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-414-0244-6
Uitgever: Ambo | Anthos
Het vuurpaleis
Het slaperige dorpje Brewster wordt in korte tijd opgeschrikt door gruwelijke voorvallen: een pasgeboren baby verdwijnt uit het ziekenhuis en het enige wat de verpleegster in het wiegje vindt is een slang. Dan wordt een reiziger dood aangetroffen, op moerassig gebied vlak bij het dorp en een pubermeisje dat twee nachten is weggeweest, weigert bij terugkomst te praten. Niet veel later pleegt ze zelfmoord. Door deze bizarre incidenten lopen de spanningen in het dorp hoog op, de bewoners zijn bijgelovig en brengen de gebeurtenissen in verband met satanisme en hekserij. De werkelijkheid is aardser, maar daardoor niet minder gruwelijk. Met een angstaanjagende onvermijdelijkheid balanceren de bewoners van Brewster tussen goed en kwaad.
Schrijver: Stephen Dobyns
Oorspronkelijke titel: The burn palace
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789041422064
Uitgever: Ambo | Anthos
Kind in het water
Het is herfst op het platteland in New Hampshire en het semester op het internaat Bishops’ Hill is begonnen. Het nieuwe hoofd van de school, Jim Hawthorne, is een vooruitstrevend man, hetgeen hem niet in dank wordt afgenomen. Hoewel hij zijn mond vol heeft van respect, integriteit en onpartijdigheid, doet het hardnekkige gerucht de ronde dat hij met deze baan zijn rampzalige verleden probeert te ontvluchten. Behalve Hawthrone zijn er nog twee nieuwelingen op school: de vijftienjarige lastpak Misty, voorheen stripper; en Frank LeBrun, plaatsvervangend kok, expert in brood bakken en vieze moppen tappen. Allen houden hun geheimen angstvallig verborgen en worden geplaagd door herinneringen. Het ogenschijnlijk kalme Bishop’s Hill verbergt een lange geschiedenis van privileges, omkoopschandalen en samenzweringen. Naarmate de herfst voorschrijdt verdwijnen de minzame glimlachjes en de zo knap geveinsde deugzaamheid. En als de winter eindelijk invalt, moeten de dagelijkse lessen en vergaderingen wijken voor geweld en moord...
Schrijver: Stephen Dobyns
Oorspronkelijke titel: Boy in the water
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-414-0364-7
Uitgever: Ambo | Anthos
Naakt eten
Naakt eten bevat zestien licht absurde en groteske verhalen. Het boek opent met het verhaal van de dichter Jason W. Plover, die op een merkwaardige manier aan zijn eind komt als een varken uit de lucht valt en hem in een klap verplettert. Zijn bizarre dood maakt van Plover alsnog een beroemdheid; mensen raken niet uitgepraat, noch uitgelachen over de dichter en het varken. Plovers dichtbundels vliegen de winkel uit. Maar de nabestaanden, Plovers vrouw en twee zonen, vinden geen gehoor voor hun verdriet. In het titelverhaal rijdt Bob op een winteravond een hert aan. Even later raakt ook een jonge vrouw bij de botsing betrokken. Laura is op weg naar haar vriend Chuckie, die zelfmoord dreigt te plegen omdat hij vermoedt dat Laura hem bedriegt. Bob brengt Laura naar het huis van Chuckie en daar besluiten de drie om van het hert een feestmaal te maken - ondanks dat de avond voor geen van hen goed is begonnen - en dit naakt te verorberen.
Schrijver: Stephen Dobyns
Oorspronkelijke titel: Eating naked
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-414-0443-0
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers