Boekenplank:
Kies

Boeken van Kate Douglas


Overzicht

Gevangene van haar hart
Lisa wordt geboren en groeit op als de dochter van marshall Hank Thompson en Maureen. Van haar Ierse vader erft zij het onbesuisde temperament en de vechtlust, van haar Ierse moeder het vuurrode haar en de adembenemende schoonheid.
Als zij op een dag bij toeval getuige is van een bankroof, moeten de bandieten haar wel als gijzelaar meenemen, daar haar getuigenis hen aan de galg zou kunnen brengen. Na verloop van tijd slaagt zij er evenwel toch in te ontvluchten.
Ondervoed en volledig uitgeput wordt zij enkele weken later door Quanah, het jonge opperhoofd der Comanches, gevonden. De Comanches nemen het roodharige meisje gastvrij in hun gemeenschap op en vanaf dat moment draagt Lisa de Indiaanse naam Nalin.
De liefde die tussen de knappe indiaan en het jonge blanke meisje opbloeit, brandt als een vreugdevuur dat kracht en geluk uitstraalt.
Maar de blanken weigeren te aanvaarden dat hun Lisa voorgoed voor een leven onder Indianen gekozen heeft en eisen haar terugkeer. Een bloedig conflict kan niet uitblijven, doch zonder aarzelen kiest Nalin de zijde van haar geliefde Quanah, die haar dierbaarder is dan het leven zelf.
Schrijver: Kate Douglas
Oorspronkelijke titel: Captive of the heart
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-6590-040-3
Uitgever: Phoenix

Gerelateerde schrijvers