Boekenplank:
Kies

Boeken van Farina Eden

Farina Eden schrijft diverse genres en voor ieder genre gebruikt ze een ander pseudoniem. Ze geeft les aan een middelbare school in Baden-Württemberg.

Meer over Farina Eden

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Maja Benedict, Sophie Clark, Jenna Mae Ledford, Emily Lewis

Geboren: 1977

Geboorteland: Duitsland

Website: Farina Eden


De vrouwen van de zeepmakerij / Die Seifenmanufaktur

  1. Het recept van dromen - Die Rezeptur der Träume
  2. De kern van liefde - Der Duft des Neubeginns
  3. De essentie van geluk - Die Essenz des Glücks
De vrouwen van de zeepmakerij / Die Seifenmanufaktur

gedetailleerd overzicht

De vrouwen van de zeepmakerij / Die SeifenmanufakturHet recept van dromen

Hanna heeft dromen, maar is er voor haar plaats in het familiebedrijf?

Het jaar is 1865. Hanna maakt in de zeepziederij van haar vader al op jonge leeftijd kennis met de kneepjes van het zeep maken. Ze heeft talent en frisse ideeën, maar die worden door haar vader weggelachen. Als vrouw maakt ze geen enkele kans om serieus genomen te worden. Dat houdt haar echter niet tegen, en in het geheim ontwikkelt ze nieuwe recepten voor heerlijk geurende zeep.

Wat ze ook geheimhoudt is haar liefde voor Louis, de zoon van de dokter. Als hun relatie door allerlei intriges in gevaar komt en haar broer ernstig ziek wordt, komt haar hele bestaan op losse schroeven te staan. Maar Hanna besluit te vechten – voor haar liefde én voor haar droom ooit een eigen zeepmakerij te hebben.

Schrijver: Farina Eden
Oorspronkelijke titel: Die Rezeptur der Träume
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789402710465
Ebook: 9789402766073
Uitgever: HarperCollins
De kern van liefde

Helen doet er alles aan om het bedrijf te redden, maar lukt dit haar?

Duitsland, 1904. Een verwoestende brand betekent bijna het einde van de zeepfabriek die al generaties lang in het bezit is van de familie. Het bedrijf wordt geleid door Anton, die het alleen kan voortzetten dankzij het fortuin van zijn verloofde Helen.

Na hun bruiloft wijden Helen en Anton zich met hart en ziel aan het bedrijf. Hun zeep wordt steeds bekender, en door hun ondernemerszin overleeft het bedrijf de Eerste Wereldoorlog. Alles lijkt dus goed te gaan, maar dan doet Helen een ontdekking die haar hele leven op zijn kop zet. De zeepmakerij floreert, maar kan ze haar huwelijk nog redden?

Schrijver: Farina Eden
Oorspronkelijke titel: Der Duft des Neubeginns
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789402711240
Ebook: 9789402766783
Uitgever: HarperCollins
De essentie van geluk

De Joodse Emma duikt onder in de zeepfabriek, maar ontvlucht ze de oorlog?

De twintigjarige Emma weet weinig over haar vader Anton, alleen dat hij een zeepmakerij heeft en haar opleiding financiert. Verder hebben ze geen contact en ze probeert zelf haar leven zo goed mogelijk in te richten.

Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit. Emma en haar moeder lopen gevaar vanwege hun Joodse afkomst. Ze krijgen hulp uit onverwachte hoek, namelijk van Antons vrouw, Helen. Zij wijst de zeepmakerij als onderduikplek aan, waar Emma onder een valse naam aan het werk gaat. Halfbroer Christian is echter een fervent aanhanger van de NSDAP en dreigt de familiebanden in gevaar te brengen...

Schrijver: Farina Eden
Oorspronkelijke titel: Die Essenz des Glücks
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789402711981
Ebook: 9789402767988
Uitgever: HarperCollins

Gerelateerde schrijvers