Boekenplank:
Kies

Boeken van Tan Twan Eng

Meer over Tan Twan Eng

Genre: Roman

Geboren: 1972

Geboorteland: Maleisië

Website: Tan Twan Eng


Overzicht

  • De tuin van de avondnevel - The garden of evening mists
  • Het huis met de deuren - The house of doors

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe tuin van de avondnevel

Yun Ling verloor in de Tweede Wereldoorlog haar zus in een kamp en worstelt nog altijd met de vraag waarom zij wel overleefde en haar zus niet. Na de verschrikkingen van de Japanse bezetting zoekt Yun troost in haar werk als rechter. Maar nu haar geheugen haar steeds vaker in de steek laat besluit ze terug te gaan naar de plek waar ze opgroeide in de hooglanden van Maleisië, om de herinneringen aan haar zus vast te houden.

Dan ontmoet ze de mysterieuze tuinier Aritomo die ooit tuinier van de Keizer was, en zijn sprookjesachtige 'Tuin van de avondnevel'. Ondanks de verschrikkelijke herinneringen die Yun aan de Japanners heeft, raakt ze in de ban van deze man en zijn tuin. Terwijl in de omringende jungle een strijd om de toekomst van Maleisië ontbrandt, ontstaat tussen Yun en de mystieke Aritomo een band die ver boven de geschiedenis weet uit te stijgen.

De tuin van de avondnevel is een overweldigende roman waarin liefde en geweld, geheugen en ervaring de hoofdrol spelen tegen het adembenemende decor van een van de mooiste streken op aarde.

Schrijver: Tan Twan Eng
Oorspronkelijke titel: The garden of evening mists
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789401600422
Ebook: 9789401600439
Uitgever: Xander
Het huis met de deuren

Penang, 1921. Robert Hamlyn is een welgestelde advocaat, zijn vastberaden vrouw Lesley de perfecte gastvrouw met een uitgebreid netwerk. Hun leven krijgt een nieuwe impuls wanneer Willie, een oude vriend van Robert, komt logeren. Willie Somerset Maugham is een van de bekendste schrijvers van die tijd, maar hij wordt geteisterd door zijn slechte gezondheid, een ongelukkig huwelijk en een aantal zakelijke tegenvallers. Hij is ook dringend op zoek naar inspiratie voor zijn nieuwe boek.

Lesley sluit vriendschap met Willie, en hoe beter ze hem leert kennen, hoe meer ze ervan overtuigd raakt dat hij zijn ware aard verbergt. Terwijl Willie zich voorbereidt om te vertrekken en zijn demonen onder ogen te zien, vertrouwt Lesley hem haar eigen geheimen toe. De schandalen, een op handen zijnde revolutie, en een geruchtmakende moordzaak geven Maugham precies de inspiratie die hij nodig heeft.

Het huis met de deuren is een meesterlijke roman over liefde, verraad en publieke moraal versus het echte verhaal dat zich achter de schermen afspeelt.

Schrijver: Tan Twan Eng
Oorspronkelijke titel: The house of doors
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789401620086
Ebook: 9789401620093
Uitgever: Xander

Gerelateerde schrijvers