Boekenplank:
Kies

Boeken van Rani Manicka


Overzicht

  • De Japanse minnaar - The Japanese lover
  • De rijstmoeder - The rice mother
  • Gebroken lelie - Touching earth

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Japanse minnaar
Maleisië, midden vorige eeuw. Het boerenmeisje Parvathi wordt uitgehuwelijkt aan een rijke weduwnaar, die haar schaamteloos mishandelt. Na zijn dood moet Parvathi zijn zoon en stiefdochter alleen opvoeden. Wanneer Maleisië wordt bezet door de Japanners is Parvathi gedwongen de bescherming van een Japanse generaal te accepteren. Elke nacht gaat ze naar hem toe. Langzaam verovert Hatori haar hart en samen met hem ontdekt Parvathi haar eigen seksualiteit. Tot haar Japanse minnaar opnieuw naar het front wordt geroepen.
Schrijver: Rani Manicka
Oorspronkelijke titel: The Japanese lover
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-443-2827-1
Uitgever: The House of Books
De rijstmoeder
Ik, Lakshmi, werd geboren in het jaar 1916 in Ceylon, toen daar nog geesten rondwaarden, voordat de oprukkende beschaving hen naar het diepst van de jungle verjoeg. Op schoot bij mijn moeder luisterde ik als klein meisje naar haar stem die van gelukkiger tijden verhaalde. Mijn moeder was van rijke afkomst, maar beneden haar stand getrouwd. Ik was haar zon, haar maan, haar sterren, haar hart. En Ceylon was de mooiste plek op aarde.
Ik was volmaakt gelukkig tot mijn veertiende, toen de eerste druppels bloed mijn volwassenheid inluidden. Binnen één dag veranderde mij hele leven, zonder enige waarschuwing. Ik werd uitgehuwelijkt aan Aya, een reus van een man, en moest met hem mee naar Maleisië, vele duizenden kilometers verwijderd van huis. Binnen vijf jaar kreeg ik zes kinderen.
Met furieuze energie probeerde ik ons gezin in stand te houden. Tot de Japanners in februari 1942 onze kampong in de buurt van Kuantan bezetten en mijn allerliefste dochter Mohini op onbeschrijflijk barbaarse wijze de dood injoegen. Daarna is mijn leven opnieuw voorgoed veranderd...
De Rijstmoeder: zij is de geefster van het leven en staat aan het begin van een dramatische familiegeschiedenis die vier generaties bestrijkt in het exotische Maleisie. Hartstocht en verlangen, liefde, verraad en dood - en een mysterieuze banvloek die pas in de vierde generatie zal worden opgeheven. Maar tegen welke prijs?
Schrijver: Rani Manicka
Oorspronkelijke titel: The rice mother
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-443-0680-4
Uitgever: The House of Books
Gebroken lelie
De Balinese tweeling: Twee beeldschone en exotische jonge meisjes. Zij verruilen hun paradijselijke eiland voor het rumoerige, kille Londen. Daar zullen Nutan en Zeenat hun onschuld verliezen. De Siciliaan: Ricky Delgado sluit een pact met een bloedgodin: ‘Bouw een tempel voor mij en breng me de zielen van beschadigde mensen. Dan zul je rijkelijk beloond worden.’ De Courtisane: Elizabeth vervult de wensen die mannen van haar verlangen. Ze voelt geen pijn of verdriet, want zij bewaakt een geheim dat haar niet toestaat lief te hebben. De Kunstenaar: Anis schildert om zijn woede de baas te blijven. Zijn kunstenaarsoog doorgrondt zijn modellen voordat zij zichzelf kennen, en hij schildert ze allemaal - een galerie vol gebroken mensen. Kunnen zij ontsnappen aan het dodelijke web van decadentie en zonde?
Schrijver: Rani Manicka
Oorspronkelijke titel: Touching earth
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-443-1472-6
Uitgever: The House of Books