Boekenplank:
Kies

Boeken van Roopa Farooki

Meer over Roopa Farooki

Genre: Roman

Geboren: 1974

Geboorteland: Pakistan

Website: Roopa Farooki


Overzicht

  • Bitterzoet - Bitter sweets
  • Klein geluk - Corner shop
  • Mijn halve ik - Half life
  • Zoals ik het zie - The way things look to me

gedetailleerd overzicht

OverzichtBitterzoet
Henna had haar man gevangen in een web van leugens, die even verfijnd en schaamteloos waren als de gouden borduursels op de rode sari waarin ze getrouwd was.

Henna Rub, een bijdehante maar onhandelbare tiener, heeft begin jaren '50 in Calcutta de rijke, romantische Ricky Karim weten te strikken met bedrog en leugens om bestwil. Ricky denkt dat hij de huwelijksnacht gaat doorbrengen met een belezen en sportieve zielsverwante en groot is dan ook zijn afschuw als hij erachter komt dat zijn bruid veel te jong blijkt te zijn en bovendien lui, analfabeet en de dochter van een ritselaar.

Halfslachtig accepteren Henna en Ricky hun liefdeloze verstandshuwelijk, dat de basis vormt voor een dubbelleven vol misleiding en bedrog. Hun dochter Shona houdt deze onuitgesproken familietraditie in ere, als zij er met haar geheime liefde Parvez vandoor gaat naar Londen, om terecht te komen in een appartementje boven een Indiase snoepwinkel.

Er gaan nog een generatie en vele ontwikkelingen overheen voordat Shona ontdekt dat hun leugens en halve waarheden de familie niet bijeen hebben gehouden, maar juist uiteengedreven.
Schrijver: Roopa Farooki
Oorspronkelijke titel: Bitter sweets
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789032504311
Uitgever: De Kern
Klein geluk
Lucky Khanum is een 14-jarige jongen met drie passies: voetbal, Star Wars, en Portia, het meisje dat in zijn grootvaders buurtwinkel werkt.

Terwijl Lucky droomt over het maken van het winnende doelpunt voor het nationale Engelse elftal, droomt zijn moeder Delphine van het ontsnappen aan haar huisvrouwenleven en het terugvinden van het meisje in zichzelf. Maar of het weer aangaan van een relatie met haar flamboyante schoonvader Zaki daarvoor de juiste manier is?

Zaki wil een vrij leven: geen morele verantwoordelijkheden of familiebanden, en niet gebonden zijn aan zijn winkel in Londen. Zijn affaire met Delphine is de perfecte aanleiding om die vrijheid te bewerkstelligen.

Terwijl ze alle drie streven naar het verwezenlijken van hun dromen, realiseren ze zich al snel dat er maar twee tragedies in het leven zijn: niet krijgen waarnaar je verlangt en... je wens vervuld zien!
Schrijver: Roopa Farooki
Oorspronkelijke titel: Corner shop
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789032511357
Uitgever: De Kern
Mijn halve ik
'Verzet je niet langer en kom naar huis.' Dit zijn de woorden die Aruna van het ene op het andere moment doen besluiten haar comfortabele leventje en lieve man in Londen achter zich te laten. Ze gaat terug naar Singapore, de plek die ze eerder juist ontvluchtte.

Daar ontmoet ze haar jeugdvriend en ex-geliefde Jazz, die altijd op haar is blijven wachten. Aruna heeft jarenlang haar best gedaan weg te rennen van alle herinneringen aan het leven dat ze met Jazz had en de vreselijke ontdekking die hen uit elkaar dreef.

Maar nu komt ze erachter dat wegrennen makkelijk is. Het is het thuiskomen, het in het reine komen met zichzelf en haar dierbaren, dat zo moeilijk is.
Schrijver: Roopa Farooki
Oorspronkelijke titel: Half life
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789032512484
Uitgever: De Kern
Zoals ik het zie
Yasmins broer is 23 en zijn leven is verre van rooskleurig. Omdat zijn ouders zijn overleden, woont hij weer thuis om voor zijn autistische zusje Yasmin te zorgen. Zijn leven wordt nu beheerst door orde en routine.

Yasmins zus is het huis ontvlucht en zet zich af tegen hun moeilijke jeugd. Ze fladdert van man naar man, van baantje naar baantje en is geobsedeerd door haar uiterlijk.

En dan is er Yasmin, die geen idee heeft van de wrokgevoelens van haar broer en zus. Een meisje dat muziek hoort in kleuren en zich zóveel herinnert dat haar hoofd pijn doet. Een meisje dat niet gelukkig is en een verwoestend plan heeft bedacht.
Schrijver: Roopa Farooki
Oorspronkelijke titel: The way things look to me
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789032512880
Ebook: 9789032515041
Uitgever: De Kern

Gerelateerde schrijvers