Boekenplank:
Kies
 • Home
 • G
 • Patricia Gaffney

Boeken van Patricia Gaffney

Meer over Patricia Gaffney

Genre: Roman

Geboren: 1944

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Patricia Gaffney


Overzicht

 • Droom van mij - Flight lessons
 • Hartendief - Thief of hearts
 • Tuin der vrouwen - The saving graces
 • Volg de stroom - Circle of three
 • Zomerliefde - The goodbye summer

gedetailleerd overzicht

OverzichtDroom van mij
Vroeger bewonderde Anna haar tante Rose, die een spannend leven durfde te leiden. Maar Rose pleegt verraad terwijl Anna's moeder stervende is, waarop Anna weigert haar ooit nog te zien.

Jaren later wordt Anna opnieuw bedrogen, dit keer door haar minnaar. Diep gekwetst besluit ze terug naar huis te gaan, zelfs als dat betekent dat ze Rose weer zal ontmoeten. Die heeft dringend hulp nodig en smeekt Anna het familierestaurant Bella Sorella van de ondergang te redden.

Anna stemt toe maar weigert nog steeds om over het verleden te praten. Tot haar ijskoude hart begint te smelten door een onverwachte vriendschap met de begripvolle fotograaf Mason.
Schrijver: Patricia Gaffney
Oorspronkelijke titel: Flight lessons
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044307795
Uitgever: The House of Books
Hartendief

Ofschoon John Brodie de tweelingbroer was van haar overleden echtgenoot Nick, verschilde hij in alle opzichten van de volmaakte gentleman die zijn broer was. Zijn manieren waren abominabel, zijn taalgebruik deed zelfs een zeeman blozen en zijn vulgaire blikken deden de beschermde Anna Jourdaine gloeien van schaamte.

Geen enkele dame zou de schandelijke vrijheden van Brodie toestaan. Maar omdat Anna was gedwongen net te doen alsof ze met hem was getrouwd om de goede naam van Nick te zuiveren, bezweek ze uiteindelijk toch voor de verleidingen van haar zwager. In Brodies armen vergat Anna haar degelijke en strenge Victoriaanse opvoeding en dat ze alleen maar de rol van getrouwde vrouw speelde.

Betrokken geraakt bij bedrog en verteerd door verlangens, wist ze dat haar toekomstig geluk afhing van maar één ding: ze moest erachter zien te komen welke broer een crimineel was en welke alleen maar een ... hartendief.

Schrijver: Patricia Gaffney
Oorspronkelijke titel: Thief of hearts
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789037820263
Uitgever: Audax
Tuin der vrouwen
Isabel, Rudy, Emma en Lee zijn hartsvriendinnen. Samen hebben zij triomfen en tragedies meegemaakt. Nu staat elk van de vier vrouwen voor een persoonlijke crisis, die hun liefde, trouw en moed tot het uiterste op de proef zal stellen.

 • Isabel, de oudste en wijste van het stel, is pas gescheiden en durft een nieuwe liefde in haar leven niet toe te laten omdat zij ernstig ziek is.
 • Rudy, een ware schoonheid, heeft een nare jeugd gehad. Nu moet zij in opstand komen tegen haar dominante echtgenoot. Want de situatie thuis is onhoudbaar.
 • Emma, met de grote mond en het kleine hartje, wil schrijfster worden. Zij gelooft niet in de liefde - tot ze een man ontmoet die ze niet kan krijgen.
 • Lee is onderwijzeres en gelukkig getrouwd. Maar haar overweldigende verlangen naar het moederschap dreigt haar ideale huwelijk te vernietigen.

Isabel, Rudy, Emma en Lee. Soms werken ze op elkaars zenuwen en hebben ze geheimen. Toch houden ze van elkaar met hart en ziel. Samen kunnen zij alles. Maar alleen kan elk van hen makkelijk falen...
Schrijver: Patricia Gaffney
Oorspronkelijke titel: The saving graces
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789044310955
Uitgever: The House of Books
Volg de stroom
Kan verdriet een leven lang duren?

Dat is de vraag waarmee Carrie worstelt na de plotselinge dood van haar echtgenoot Stephen. Ze rouwt om hem maar evenzeer om het verlies van hun liefde, die verdween lang voordat Stephens hart het opgaf. Nu moet Carrie vechten voor haar bestaan - en voor Ruth, haar rebelse vijftienjarige dochter. Langzaam overwint ze haar depressie en begint een nieuw leven.

Dat is niet gemakkelijk met een moeder als Dana in de buurt. Want Dana, pas zeventig geworden, is bemoeizuchtig en dominant. Lang geleden dreef haar afkeuring Carrie ertoe haar jeugdliefde Jess te verlaten. Maar Carrie heeft Jess nooit kunnen vergeten en nu heeft hij opnieuw haar pad gekruist.

Ondertussen voert Ruth haar eigen strijd met het volwassen worden. Ze mist haar vader en voelt zich in de steek gelaten door haar moeder. Ruth is woedend en geschokt wanneer ze ontdekt dat Carrie een minnaar heeft.
Schrijver: Patricia Gaffney
Oorspronkelijke titel: Circle of three
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789044303124
Uitgever: The House of Books
Zomerliefde
Caddie is tweeëndertig, pianolerares, en opgevoed door haar excentrieke grootmoeder. Wanneer die haar been breekt, is Caddie voor het eerst van haar leven alleen thuis. Plotseling bekijkt ze de wereld met andere ogen. Ze maakt nieuwe vrienden, durft risico’s te nemen en geniet van haar vrijheid.

Dan wordt Caddie verliefd op Christopher. Ze raakt zwanger van hem en is er totaal niet op voorbereid dat hij haar hart breekt...
Schrijver: Patricia Gaffney
Oorspronkelijke titel: The goodbye summer
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044312126
Uitgever: The House of Books