Boekenplank:
Kies

Boeken van Katie Ganshert

Katie Ganshert was lerares voordat ze met werken stopte om fulltime te kunnen schrijven. Ze won met haar boeken al diverse prijzen.

Meer over Katie Ganshert

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Katie Ganshert


Overzicht

  • De kleur van je hart - No one ever asked
  • Het lied van de feniks - Life after

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kleur van je hart

Drie vrouwen krijgen elk op hun eigen manier te maken met racisme. Camille, moeder van drie kinderen, is tegen de fusie van twee scholen, omdat er dan gekleurde kinderen op ‘hun’ blanke school komen. De jonge Anaya wordt lerares op die school en loopt al snel tegen problemen aan vanwege haar huidskleur. Jen adopteert een meisje, maar haar droom om moeder te worden verandert al snel in een teleurstelling.

Als hun levens samenkomen, ontdekken ze meer over zichzelf dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.

Schrijver: Katie Ganshert
Oorspronkelijke titel: No one ever asked
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789043530880
Uitgever: Kok
Het lied van de feniks

Bij een terroristische aanslag in een trein bij Chicago komen 22 mensen om het leven. Autumn overleeft als enige van haar coupé de explosie en worstelt na haar herstel met schuldgevoelens. Waarom die trein? Waarom deze mensen? En waarom zij niet?

Een jaar later vindt ze de 12-jarige Reese voor haar deur, die de dochter van een van de omgekomen slachtoffers blijkt te zijn. Haar vader, Paul, wil zijn overleden vrouw het liefst zo snel mogelijk vergeten en probeert Reese een zo normaal mogelijk leven te geven. Zou de onverwachte vriendschap tussen en Autumn en Reese een nieuwe start voor hen alle drie kunnen zijn?

Schrijver: Katie Ganshert
Oorspronkelijke titel: Life after
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789029727013
Ebook: 9789029727020
Uitgever: Kok

Gerelateerde schrijvers