Boekenplank:
Kies

Boeken van Katy Gardner

Meer over Katy Gardner

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1964

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De zolderkamer - Hidden
  • Tegen de stroom in - The mermaid's purse
  • Zoeken naar Gemma - Losing Gemma

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe zolderkamer
Als Melanie Stenning thuis met haar dochtertje verstoppertje speelt, blijkt dat Poppy na het aftellen écht verdwenen is.

Hiermee begint voor Melanie een ware nachtmerrie. Ze verdenkt eerst haar man Simon ervan haar dochtertje te hebben ontvoerd; zij en Simon hebben flinke problemen gehad en Melanie speelt al een tijd met het idee hem te verlaten.

Bang en in paniek vindt ze onderdak bij een bevriende buurvrouw, de alleenstaande, hoogzwangere Trish. Maar dan beginnen de problemen pas echt...
Schrijver: Katy Gardner
Oorspronkelijke titel: Hidden
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022551622
Uitgever: Boekerij
Tegen de stroom in
Cass Bainbridge heeft besloten niet meer met de stroom mee te zwemmen. Ze verlaat Londen, het huis dat ze deelt met haar vriend Matt en gaat doceren aan de universiteit van Brighton, aan de zuidkust van Engeland.

Maar Brighton is niet de meest voor de hand liggende plaats voor een vrouw met een intense afkeer van de zee. Dan begint Cass te vermoeden dat ze wordt gestalkt en ze voelt zich steeds minder op haar gemak. Ze krijgt vreemde telefoontjes en heeft het gevoel dat er iemand in haar appartement is geweest.

De stroom van onrust zwelt aan tot een golf die haar dreigt te overspoelen. Pijnlijke herinneringen komen weer boven; het geheim dat haar jeugd verwoestte en haar leven voorgoed veranderde.
Schrijver: Katy Gardner
Oorspronkelijke titel: The mermaid's purse
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022536902
Uitgever: Boekerij
Zoeken naar Gemma
De jaren worden teruggedraaid, als bladzijden in de wind. Een argeloze opmerking, het gezicht van een vreemde die ik op straat tegenkom en ineens ben ik er weer, in India: ik wil terug in de tijd grijpen en mijn drieëntwintigjarige ik door elkaar rammelen. Waarom lette ik niet op Gemma's gezicht? Waarom luisterde ik niet?

In 1989 gaan Esther en Gemma, vriendinnen sinds hun kindertijd, op de backpacking-reis van hun leven in India. Ze zijn op zoek naar 'echte' reis- en levenservaringen. Eenmaal aangekomen in het mysterieuze land blijken de cultuurverschillen te overweldigend en langzaam verliezen ze hun greep op de werkelijkheid - en op elkaar.

Ze besluiten door te reizen naar Agun Mazir, waar een tempel staat die is gebouwd ter ere van een mysticus die tijdens het mediteren vlam vatte en overleed. Daar realiseert Esther zich te laat dat ze haar oudste vriendin aan het verliezen is - misschien wel voorgoed. Uiteindelijk zal Esther alleen terugreizen naar Engeland.

Zes jaar later bevindt Esther zich weer in India. Pas dan zal ze er achter komen wat er écht met Gemma is gebeurd.
Schrijver: Katy Gardner
Oorspronkelijke titel: Losing Gemma
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022530504
Uitgever: Boekerij