Boekenplank:
Kies

Boeken van Nina George

Nina George is freelance journalist en schrijver en woont afwisselend in Berlijn en Bretagne. In 2019 werd George voorzitter van de Europan Writers’ Council.

Meer over Nina George

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Anne West, Jean Bagnol

Geboren: 1973

Geboorteland: Duitsland

Website: Nina George


Overzicht

  • Duizend kleuren blauw - Das Traumbuch
  • Het hotel aan het einde van de wereld - Die Mondspielerin
  • Zomerwind - Die Schönheit der Nacht
  • Zuiderlichten - Südlichter

De Boekenapotheek

  1. De boekenapotheek aan de Seine - Das Lavendelzimmer
  2. Het boekenschip van Parijs - Das Bücherschiff des Monsieur Perdu

gedetailleerd overzicht

OverzichtDuizend kleuren blauw

Henri Skinner ligt in coma. Hij kreeg een ongeluk toen hij op weg was naar de school van Sam, zijn dertienjarige zoon die hij nog nooit ontmoet heeft.

Eddie Tomlin, succesvol uitgeefster van fantastische literatuur, is Henri's vroegere geliefde. Zij en Sam willen wanhopig graag dat Henri zijn ogen opent.

En Henri? Henri reist heen en weer tussen leven en dood. Hij weet niet in welke haven hij moet afmeren. Kan hij zijn geliefden nog een teken geven? Is het onmogelijke mogelijk voor Eddie, Sam en Henri?

Schrijver: Nina George
Oorspronkelijke titel: Das Traumbuch
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789021022420
Ebook: 9789024572915
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het hotel aan het einde van de wereld

Weg met mij! Dat is Mariannes grootste wens wanneer ze zich in Parijs in de Seine stort. Maar het lot beslist anders: ze wordt gered.

Marianne, die geen woord Frans spreekt, vlucht weg van haar liefdeloze man en komt terecht in een klein dorpje in Bretagne. Daar, in het plaatselijke hotel, lijkt men haar gek genoeg al te verwachten. Is dit hotel aan het einde van de wereld, met al die bijzondere mensen, werkelijk de plek die altijd al bedoeld is geweest voor Marianne?

Schrijver: Nina George
Oorspronkelijke titel: Die Mondspielerin
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789021022413
Ebook: 9789024567287
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Zomerwind

De intellectuele Parisienne Claire Cousteau brengt ieder jaar de zomer door in Bretagne. Dit jaar is Julie, de vriendin van haar zoon, voor het eerst mee.

Claire en Julie, die op het eerste gezicht tegenpolen zijn – Claire, volwassen en succesvol, en Julie, jong en zoekend – herkennen langzaam de overeenkomsten in elkaar. Evenals hun wens om meer uit het leven te halen. Tijdens de laaiende zomerhitte aan de Bretonse kust nemen beiden een beslissing die hun leven voorgoed zal veranderen.

Schrijver: Nina George
Oorspronkelijke titel: Die Schönheit der Nacht
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024583027
Ebook: 9789024583034
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Zuiderlichten

'Boeken zijn niet voor lafaards.'

Wanneer brocantehandelaar Francis Meurienne in 1968 een rijdende bibliotheek begint, stuit hij bij zijn Provençaalse streekgenoten aanvankelijk op achterdocht over literatuur in het algemeen. Zijn trouwe metgezel is Marie-Jeanne. Zij heeft een unieke gave: ze weet wie voor elkaar gemaakt zijn.

Met behulp van Marie-Jeannes talent en de liefde voor boeken brengt het tweetal gedurende vele jaren de inwoners van de streek bij elkaar. Maar Marie-Jeanne twijfelt. Zal de liefde haar ooit weten te vinden?

Schrijver: Nina George
Oorspronkelijke titel: Südlichter
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789024589326
Ebook: 9789024589333
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

De BoekenapotheekDe boekenapotheek aan de Seine

In zijn boekenapotheek in Parijs - een schip op de Seine - verkoopt boekhandelaar Jean Perdu romans als medicijn voor de kwalen van het leven. Hij weet precies welk boek geschikt is voor een ander. De enige die hij niet kan genezen is zichzelf.

Eenentwintig jaar geleden verliet zijn Provençaalse geliefde Manon hem terwijl hij nog sliep. Ze liet een brief achter, die Perdu nooit durfde te lezen. Tot deze zomer. De zomer die alles verandert. Jean Perdu gaat op reis over de rivier naar het hart van de Provence, naar zijn herinneringen en terug naar het leven.

Schrijver: Nina George
Oorspronkelijke titel: Das Lavendelzimmer
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789021041704
Ebook: 9789021810041
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het boekenschip van Parijs

Na vier jaar in de Provence te hebben gewoond, mist Jean Perdu zijn boekenschip en de mensen die hij met literatuur samenbracht. Samen met kinderboekenauteur Max Jordan besluit Jean zijn boekenschip via de kanalen en rivieren van Frankrijk terug te varen van de Provence naar Parijs.

Onderweg verandert het boekenschip in een ware ark, waar mensen, kinderen, dieren - en boeken! - elkaar ontmoeten en voor altijd veranderen. En het grote avontuur van het leven heeft voor ieder een nieuwe start in het verschiet, ook voor Jean Perdu...

Schrijver: Nina George
Oorspronkelijke titel: Das Bücherschiff des Monsieur Perdu
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789021041643
Ebook: 9789021041650
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers