Boekenplank:
Kies

Boeken van Rachel Joyce

Meer over Rachel Joyce

Genre: Roman

Geboren: 1962


Overzicht

  • De dag dat de tijd stil stond - Perfect
  • De platenzaak - The music shop

Harold Fry

  1. De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry - The unlikely pilgrimage of Harold Fry
  2. Het liefdeslied van Queenie - The love song of Miss Queenie Hennessy

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe dag dat de tijd stil stond

In 1972 werden er twee seconden toegevoegd aan de tijd, waarmee de tijdrekening weer synchroon liep met de beweging van de aarde. De elfjarige Byron Hemmings weet dit omdat James het hem heeft verteld, en James is het slimste jongetje van de klas. Maar hoe kan het leven doorgaan als de tijd blijft stilstaan? De rooskleurige toekomst die hem te wachten stond was even zeker als het tikken van de klok.

Dan maakt Byrons moeder een fatale beslissing die het leven van haar zoon volledig zal veranderen. Kan wat in die twee extra seconden gebeurd is ooit nog worden teruggedraaid?

Schrijver: Rachel Joyce
Oorspronkelijke titel: Perfect
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789023485704
Ebook: 9789023486855
Uitgever: Cargo
De platenzaak

Het is 1988. Frank is de eigenaar van een platenzaak in Londen. De winkel staat boordevol met vinyl van elk formaat en in ieder genre. Klassiek, jazz, punk - niet op genre gesorteerd, maar op gevoel. Frank weet precies naar welke plaat zijn klanten op zoek zijn, hoewel zijn belangrijkste leveranciers liever zouden zien dat hij cd’s verkoopt.

Dan valt Ilse Brauchmann zijn winkel en zijn leven binnen. Een mysterieuze vrouw in een groene jas, die niets van muziek wil weten, maar toch steeds terugkeert naar de winkel. Een vrouw van wie Frank het liefst zo hard mogelijk wil wegrennen, maar tot wie hij zich ook aangetrokken voelt. Wanneer Ilse net zo plotseling weer verdwijnt als ze verschenen is, dreigt Frank niet alleen haar, maar ook zijn zaak te verliezen...

Schrijver: Rachel Joyce
Oorspronkelijke titel: The music shop
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789403107103
Ebook: 9789403111704
Uitgever: Cargo

Harold FryDe onwaarschijnlijke reis van Harold Fry

Wanneer Harold Fry op een doordeweekse ochtend zijn huis verlaat om een brief te posten, weet hij nog niet dat hij op het punt staat naar de andere kant van het land te lopen. Hij draagt geen wandelschoenen, heeft geen kaart en geen telefoon bij zich. Hij weet alleen dat hij moet blijven lopen.

Tijdens zijn pelgrimstocht vanuit het zuidelijkste puntje van Engeland naar Berwick-upon-Tweed, de noordelijkste stad van het land, ontmoet Harold Fry allerlei mensen die begaan zijn met het doel van zijn reis en die hun verhaal aan hem vertellen. Een enkeling neemt deel aan zijn voettocht.

Zijn vrouw probeert er ondertussen achter te komen waarom Harold vertrok, en ze besluit hem uiteindelijk achterna te gaan. Ondanks de fysieke afstand tussen de twee komen ze steeds dichter tot elkaar.

Schrijver: Rachel Joyce
Oorspronkelijke titel: The unlikely pilgrimage of Harold Fry
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789023494720
Ebook: 9789023476375
Uitgever: Cargo
Het liefdeslied van Queenie

Wanneer Queenie Hennessy te horen krijgt dat Harold Fry dwars door Engeland loopt en op weg is naar háár, is ze verbijsterd. Ze had in haar brief uitgelegd dat ze ging sterven, en tijd om op hem te wachten heeft ze niet meer.

Een vrijwilliger bij het hospice stelt voor dat ze Harold nog een brief schrijft, waarin ze alles aan hem vertelt. Waarom ze twintig jaar geleden verdween zonder vaarwel te zeggen. Hoe Harold haar leven heeft veranderd, en zij zonder dat hij het doorhad het zijne.

Schrijver: Rachel Joyce
Oorspronkelijke titel: The love song of Miss Queenie Hennessy
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789023492740
Ebook: 9789023490241
Uitgever: Cargo

Gerelateerde schrijvers