Boekenplank:
Kies

Boeken van Cathy Glass

Cathy Glass is moeder van drie tieners, onder wie een geadopteerde dochter. Glass was ruim vijfentwintig jaar pleegouder en heeft in die tijd meer dan honderd kinderen onder haar hoede gehad.

Meer over Cathy Glass

Genre: Non-Fictie

Pseudoniem (van): Lisa Stone

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Cathy Glass


Non-Fictie

  • Een verschrikkelijk geheim - A terrible secret
  • Hou je van me? - Damaged
  • Mama gezocht - Will you love me?
  • Mama ik mis je - I miss mummy
  • Waar is mama? - Where has mummy gone?

gedetailleerd overzicht

Non-FictieEen verschrikkelijk geheim

Het schokkende en waargebeurde verhaal van een jonge tiener die zelf vraagt om een pleeggezin...

Tilly haat haar stiefvader Dave. Hij misbruikt haar moeder, maar haar moeder weigert hem te verlaten. Bang voor haar eigen veiligheid vraagt Tilly om opgenomen te worden in een pleeggezin, en ze wordt bij Cathy geplaatst. Wanneer Tilly een schram op haar wang heeft als ze terugkomt van een bezoek aan haar moeder en stiefvader, maakt Cathy zich steeds meer zorgen over Daves gedrag. Vooral als ze ontdekt dat hij Tilly heeft overladen met cadeautjes.

Ook om haar eigen dochter Lucy maakt Cathy zich ongerust. Lucy is zwanger van haar vriend die ze nog maar net kent en moet bedenken of ze het kind zal houden. Een moeilijke beslissing die de rest van haar leven zal beïnvloeden.

Schrijver: Cathy Glass
Oorspronkelijke titel: A terrible secret
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022593585
Ebook: 9789402317183
Uitgever: Boekerij
Hou je van me?

Het ontroerende, waargebeurde verhaal van een beschadigd klein meisje...

Cathy is een ervaren pleegouder, maar niemand had haar kunnen voorbereiden op de komst van Jodie, een achtjarig meisje met zoveel gedragsproblemen dat ze in vier maanden tijd bij vijf verschillende gezinnen wordt geplaatst. Cathy besluit Jodie in huis te nemen en is vastbesloten om haar gedrag te begrijpen. Zal zij slagen waar vijf andere verzorgers hebben gefaald?

Langzaam wint Cathy het vertrouwen van Jodie, en haar gedrag verbetert aanzienlijk. Stukje bij beetje onthult het meisje de schokkende en hartverscheurende details van haar mishandeling door de mensen die haar hadden moeten liefhebben en beschermen. Cathy belooft haar dat ze voor haar zal vechten, wat er ook gebeurt, want haar liefde voor de verwaarloosde Jodie is onverwoestbaar.

Schrijver: Cathy Glass
Oorspronkelijke titel: Damaged
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022575345
Ebook: 9789402304695
Uitgever: Boekerij
Mama gezocht

Ik was al heel lang Lucy's moeder, het duurde alleen een tijdje voor we elkaar vonden...

Lucy was al elf jaar toen ze, na drie jaar van opvanggezin naar opvanggezin gestuurd te zijn, bij Cathy Glass terechtkwam. Lucy weigerde te eten en liep jaren achter in haar ontwikkeling. Iedereen was bang dat de schade onomkeerbaar was, maar Cathy had jarenlange ervaring met de begeleiding van mishandelde kinderen. Als het haar niet lukte tot Lucy door te dringen, kon niemand het...

Cathy was Lucy’s laatste hoop en ze zette alles op alles om haar eindelijk het liefhebbende gezin te geven dat ze zo lang had moeten missen. Dan gebeurt er iets wat haar nooit eerder is overkomen: ze verliest haar hart. Van alle kinderen die ze heeft opgevangen en verzorgd, is Lucy dat ene kind dat ze nooit meer los wil laten...

Schrijver: Cathy Glass
Oorspronkelijke titel: Will you love me?
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022570616
Ebook: 9789402301588
Uitgever: Boekerij
Mama ik mis je

Het waargebeurde verhaal van een klein meisje dat wanhopig graag naar huis wil...

Op de dag dat de vierjarige Alice naar het pleeggezin van Cathy zou gaan, wordt ze onverwacht door haar moeder meegenomen. Alice’ moeder, drugsverslaafd en geestelijk ziek, probeert wanhopig te voorkomen dat ze haar dochter kwijtraakt.

Cathy maakt drie angstige dagen door tot Alice terug wordt gevonden, veilig maar getraumatiseerd. Al snel verovert de kleine, kwetsbare Alice het hart van Cathy. Ze praat veel over haar moeder, op wie ze dol is, en over hoe fijn ze het vond om bij haar opa en oma te wonen voordat ze naar het pleeggezin werd overgebracht. Het wordt Cathy duidelijk dat Alice heel liefdevol werd opgevoed door haar grootouders en ze begrijpt niet waarom Alice daar niet kon blijven. Het blijkt dat de grootouders te oud worden bevonden - ze zijn begin zestig - en dat men van plan is Alice na een maand bij Cathy over te plaatsen naar haar vader en zijn nieuwe vriendin. De grootouders zijn radeloos: Alice heeft haar vader nooit gekend en hij is volgens hen een gewelddadige drugsdealer.

Cathy’s opvoedkundige ervaringen worden op veel manieren op de proef gesteld als ze een veilig en gelukkig thuis voor Alice probeert te vinden. Als er uiteindelijk vragen worden gesteld over de geschiktheid van Alice’ vader, komt zijn ware aard naar boven...

Schrijver: Cathy Glass
Oorspronkelijke titel: I miss mummy
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022580028
Ebook: 9789402308594
Uitgever: Boekerij
Waar is mama?

Een hartverscheurend waargebeurd verhaal over een meisje dat bezorgd is om haar moeder...

Dit is het persoonlijke en waargebeurde verhaal van Melody, die op achtjarige leeftijd wordt weggehaald bij haar alleenstaande drugsverslaafde moeder. Melody is kwaad dat ze niet thuis kan blijven wonen en in het pleeggezin van Cathy moet blijven, maar ze lijkt zich ook wel erg veel zorgen te maken om haar moeder - veel meer dan Cathy ooit heeft gezien.

Amanda, Melody’s moeder, is ook boos en haalt tijdens hun afspraken een paar keer flink uit naar Cathy. Iets wat Cathy al eerder heeft meegemaakt met andere ouders, dus dat baart haar niet direct zorgen. Maar wanneer ze de verloren en kwetsbare blik op Amanda’s gezicht ziet, begint Cathy net zo bezorgd te worden als Melody. En wanneer Amanda een afspraak mist, wordt er aangenomen dat ze het gewoon vergeten is, maar niets is minder waar...

Schrijver: Cathy Glass
Oorspronkelijke titel: Where has mummy gone?
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022589069
Ebook: 9789402314397
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers