Boekenplank:
Kies

Boeken van Emily Grayson


Overzicht

  • De fontein - The fountain
  • De nachttrein naar Lissabon - Night train to Lisbon
  • De roos - Waterloo Station
  • Het prieel - The gazebo

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe fontein
Meer dan twintig jaar geleden werd Casey Stowe verliefd op Will Combray, een vrijbuiter. Ze verloofden zich, maar op de dag van hun bruiloft liet Will haar alleen voor het altaar staan. Casey zocht troost bij haar beste vriend en buurjongen Michael Beckett, en trouwde uiteindelijk met hem. Twee dagen voordat Casey en Michael hun twintigjarig huwelijksfeest vieren, staat er ineens een oude bekende op de stoep: Will. Casey gaat twijfelen over haar leven en huwelijk, maar is het haar waard om het vertrouwde in te ruilen voor het onbekende?
Schrijver: Emily Grayson
Oorspronkelijke titel: The fountain
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-245-4553-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De nachttrein naar Lissabon
Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog vertrekt de achttienjarige Amerikaanse Carson Weatherell naar Europa om er de zomer door te brengen bij haar tante en oom. In de nachttrein naar Lissabon wordt ze verliefd op Alec, een Cambridge-student. Maar hij wordt verdacht van spionage voor de Duitsers. Carson krijgt van haar oom, die voor de Britse inlichtingendienst werkt, de opdracht om hem in de gaten te houden maar hierdoor komen Carson en Alecs liefde in een heel ander licht te staan.
Schrijver: Emily Grayson
Oorspronkelijke titel: Night train to Lisbon
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-245-5204-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De roos
De ondernemende, jonge Amerikaanse Maude Latham reist in 1938 naar Engeland om aan de universiteit van Oxford te gaan studeren. Bij het bestuderen van de Romantische dichters wordt ze verliefd op haar docent: de aantrekkelijke Stephen. Als de oorlog uitbreekt, vertrekt Stephen naar het front en blijft Maude in Engeland om haar steentje bij te dragen als verpleegster. Ze weet dat ze niets van Stephen zal horen, vanwege zijn positie in het leger en zijn huwelijk. Toch krijgt ze een bericht van hem dat haar hele leven op zijn kop zet en waardoor ze nooit meer hetzelfde over de liefde zal denken.
Schrijver: Emily Grayson
Oorspronkelijke titel: Waterloo Station
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-245-4936-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het prieel
Ik hoop dat de spullen in het koffertje mijn verhaal kunnen illustreren, al vind je sommige dingen belachelijk sentimenteel en vraag je je af waarom ik ze al die jaren heb bewaard. Al een halve eeuw lang ontmoeten een man en een vrouw elkaar eenmaal per jaar in het prieel van Longwood Falls. Martin Rayfiel en Claire Swift zijn inmiddels allebei met een ander getrouwd, maar hun belofte om van elkaar te houden zijn ze altijd trouw gebleven. Nu, op 27 mei, zullen ze elkaar voor de vijftigste keer ontmoeten. Verslaggeefster Abby Reston van de plaatselijke krant zit klaar in het prieel. Ze wacht en wacht, maar Martin en Claire komen niet. Teleurgesteld wil Abby weer weggaan als ze een koffer vindt met foto's, brieven, cassettebandjes en andere memorabilia die het verhaal vertellen van een tragische liefde die vijftig jaar stand heeft gehouden.
Schrijver: Emily Grayson
Oorspronkelijke titel: The gazebo
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-245-3462-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers