Boekenplank:
Kies

Boeken van Luanne Rice

Meer over Luanne Rice

Genres: Roman, Young Adult

Geboren: 1955

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Luanne Rice


Overzicht

  • Beleef de droom - Dream country
  • Een stenen hart - Stone heart
  • Terug naar huis - Cloud nine
  • Tranen in de wind - Summer's child
  • Vallende bloesem - Dance with me
  • Wacht op mij - Follow the stars home
  • Zomerlicht - Summer light

Young Adult

  • Mijn berichtje aan jou - The secret language of sisters

gedetailleerd overzicht

OverzichtBeleef de droom
Daisy en James Tucker wonen op een ranch in de wildernis van Wyoming. Na de geboorte van een prachtige tweeling, Sage en Jake, is hun geluk compleet.

Maar hun paradijs verandert in een hel op de dag dat de driejarige Jake zomaar spoorloos verdwijnt. Met een gebroken hart besluit Daisy terug te keren naar haar geboorteplaats in Connecticut, samen met haar dochter Sage. James, die zichzelf de schuld geeft van de verdwijning van zijn zoontje, blijft alleen achter op de ranch.

Nu, dertien jaar later, leeft Daisy nog steeds gescheiden van haar man. Zij heeft Sage altijd verboden contact te zoeken met haar vader. Maar Daisy weet niet dat haar zestienjarige dochter zwanger is en heftig naar haar vader verlangt. Sage loopt weg van huis. Zal Daisy haar enige overgebleven kind verliezen?
Schrijver: Luanne Rice
Oorspronkelijke titel: Dream country
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044307245
Uitgever: The House of Books
Een stenen hart
Sophie en Gordon Littlefield hebben ogenschijnlijk een gelukkig huwelijk - compleet met twee kinderen. Maar langzamerhand gaat deze romantische relatie over in een verwrongen verbintenis.

Sophies zuster, archeologe Maria Dark, heeft jarenlang de wereld rondgereisd met haar ambitieuze echtgenoot Aldo. Zij heeft genoeg van dat turbulente, zwervende bestaan en keert terug naar haar geboortestad Hatuquitit in Connecticut.

Maar Maria vindt daar niet de veilige thuishaven waar ze van heeft gedroomd. Sophie is volkomen veranderd en hun moeder, broer en schoonzuster staan machteloos. Maria ontdekt de kern van Sophies leven, de afgrijselijke waarheid, die haar heeft vervormd tot een vrouw die Maria nauwelijks nog herkent als haar eigen vlees en bloed.

Een stenen hart is het verhaal over een gezin in moeilijkheden, een aangrijpende roman die zich waagt op het duistere terrein van verborgen gevoelens en beweegredenen, van gecompliceerde banden tussen man en vrouw en tussen moeder en kinderen.
Schrijver: Luanne Rice
Oorspronkelijke titel: Stone heart
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789024518791
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Terug naar huis
Sarah Talbot dacht dat zij haar eigen verjaardag nooit meer zou meemaken. Maar tegen elke verwachting in verslaat ze haar levensgevaarlijke ziekte. En ze is vastbesloten te genieten van deze nieuwe start.

Tijdens een rondvlucht boven New York ontmoet Sarah de charmante piloot Will Burke. Ze zoekt steun in zijn armen en ontdekt een liefde die ze niet meer voor mogelijk had gehouden. Will straalt kracht en zelfvertrouwen uit. Maar Sarah voelt zich vooral aangetrokken door zijn kwetsbaarheid die hij zo hardnekkig probeert te verbergen.

Samen vertrekken ze naar een prachtig eiland voor de kust van Maine om Sarahs weggelopen tienerzoon Mike over te halen weer naar huis te komen.
Schrijver: Luanne Rice
Oorspronkelijke titel: Cloud nine
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789044300857
Uitgever: The House of Books
Tranen in de wind
Op een zomerdag in Connecticut werkt Mara Jameson in haar tuin - en verdwijnt spoorloos...

Jaren later rouwt haar grootmoeder Maeve nog altijd om het verlies van haar kleindochter die destijds in verwachting was. Ook rechercheur Patrick Murphy blijft geobsedeerd door deze onopgeloste zaak.

Lily Malone is naar de ruige schoonheid van Nova Scotia gekomen op zoek naar een beter leven. Hier hoopt zij haar negenjarige dochter Rose in alle rust op te kunnen voeden, ver weg van de pijn van een tragisch verleden. Lily ontmoet de wetenschapper Liam Neill. Hij heeft alles voor haar over - als zij hem maar een kans zou geven. Durft Lily in wonderen te geloven?
Schrijver: Luanne Rice
Oorspronkelijke titel: Summer's child
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044317510
Uitgever: The House of Books
Vallende bloesem
Jaren geleden verliet Jane Porter de appelboomgaarden van haar jeugd in Rhode Island met tragische herinneringen en een gebroken hart. In New York heeft ze een nieuw leven opgebouwd. Maar Jane weet dat ze haar jeugdzonde nooit zal kunnen vergeten.

Nu, vijftien jaar later, keert ze terug naar huis. Ze wil haar dochter Chloe zien, die ze bij de geboorte heeft afgestaan en nog nooit heeft ontmoet. Chloe heeft er echter geen idee van dat Jane haar echte moeder is...
Schrijver: Luanne Rice
Oorspronkelijke titel: Dance with me
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044313222
Uitgever: The House of Books


Wacht op mij
Dianne Robbins, een toegewijde alleenstaande moeder, heeft de grootste vreugde gekend maar ook het diepste verdriet. Enkele weken voordat haar dochtertje werd geboren ontvingen zij en haar man Tim McIntosh tragisch nieuws. Tim heeft er nooit aan gedacht dat zijn kind niet gezond ter wereld zou komen. Hij vlucht en laat Dianne met haar pasgeboren gehandicapte baby Julia in de steek.

Kinderarts Alan, Tims broer, is er wel altijd voor Dianne en haar bijzondere dochter. Jarenlang is hij haar steun en toeverlaat, zonder dat hij zijn intieme liefde laat blijken voor de vrouw van zijn broer. Dianne heeft haar hart resoluut gesloten voor mannen, vooral voor mannen met de naam McIntosh.

Dan is er de oppas Amy, een twaalfjarig meisje uit een gebroken gezin. Door haar leert Dianne dat de liefde vele vormen kent en met gratie gegeven maar ook ontvangen kan worden.
Follow the Stars Home - 2001
Regisseur: Dick Lowry
Cast: Kimberly Williams, Eric Close, Alexa Vega, e.a.
Schrijver: Luanne Rice
Oorspronkelijke titel: Follow the stars home
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789044302356
Uitgever: The House of Books
Zomerlicht
May Taylor verzorgt bruiloften, evenals haar moeder en grootmoeder dat deden. Hoewel May gelooft in de aanwezigheid van magie in het dagelijkse bestaan, is haar eigen leven niet altijd gelukkig verlopen. Al jong verloor ze haar ouders en haar grote liefde liet haar in de steek toen hun kind werd geboren. Toch beleeft May veel plezier aan haar vijfjarige dochter. Kylie is een bijzonder meisje dat veel meer ziet en hoort dan andere mensen.

Martin Cartier is de knapste en beroemdste ijshockeyspeler van de Boston Bruins. Maar ondanks alle roem en eer is hij in zijn hart verdrietig en eenzaam. Tot hij May ontmoet...

Dan is het voor beide liefde op het eerste gezicht. Voorzichtig beginnen May en Martin te geloven in een gedeelde toekomst. Maar die lijkt helaas onmogelijk...
Schrijver: Luanne Rice
Oorspronkelijke titel: Summer light
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044310559
Uitgever: The House of Books

Young AdultMijn berichtje aan jou

Twee zussen. Eén appje. Een ongeluk dat alles verandert.

Iedereen weet dat je niet moet appen terwijl je achter het stuur zit. Maar mijn zusje wacht op me. Mijn duim vliegt over het scherm en ik druk op Send. Dan kijk ik op en schreeuw...

Tess krijgt een ernstig auto-ongeluk wanneer ze tijdens het rijden een appje van haar zusje beantwoordt. Iedereen denkt dat ze in coma ligt, maar ze heeft het locked-in-syndroom: ze kan alles om zich heen zien en horen, maar niemand heeft het in de gaten. Behalve misschien Evie, haar zus en beste vriendin?

Schrijver: Luanne Rice
Oorspronkelijke titel: The secret language of sisters
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789025880484
Uitgever: Leopold