Boekenplank:
Kies

Boeken van Hendrik Groen

Hendrik Groen is het pseudoniem van Peter de Smet. Lange tijd was de identiteit van 'Hendrik Groen' onbekend tot in 2016 zijn echte naam in de kranten werd onthuld. De Smet - een bibliothecaris uit Amsterdam - gaf aan dat hij geen behoefte had aan publiciteit en onthield zich verder van commentaar.

Meer over Hendrik Groen

Pseudoniem: Peter de Smet.

Overzicht
  • Leven en laten leven
Hendrik Groen
  1. Pogingen iets van het leven te maken
  2. Zolang er leven is

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Leven en laten leven

Arthur Ophof had zich het leven toch anders voorgesteld. In plaats van spectaculaire reizen te maken naar verre landen, staat hij vier keer in de week in de file van Purmerend naar Breukelen én in de file van Breukelen naar Purmerend. Groots en meeslepend kun je zijn uitgebluste, kinderloze huwelijk en zijn autovrije hofje voor de deur niet noemen. En hij wordt vijftig, dus de tijd begint te dringen.

Maar als zijn werkgever hem 'helaas' moet ontslaan en hij er een mooie ontslagvergoeding uit weet te slepen, openen zich onverwachts mooie perspectieven op een geheel nieuw leven...

Schrijver: Hendrik Groen
Eerste uitgave: 2018
ISBN: 9789029091015
Uitgever: Meulenhoff

Hendrik Groen

Pogingen iets van het leven te maken
Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde?

In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Op de laatste dag van het jaar zal het nog moeilijk zijn om afscheid nemen van dit charmante personage...
Schrijver: Hendrik Groen
Eerste uitgave: 2014
ISBN: 9789029089975
Uitgever: Meulenhoff
Zolang er leven is
Nederland leerde Hendrik Groen kennen door zijn dagboek Pogingen iets van het leven te maken. Samen met zijn vriend Evert en de andere leden van de Oud-maar-niet-dood-club, probeert Hendrik zijn laatste levensjaren in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord zo aangenaam mogelijk te maken.

Van tijd tot tijd valt het Hendrik zwaar om de moed erin te houden. Gelukkig heeft hij de pen weer opgepakt. Met de hem zo kenmerkende charmante, ironische humor neemt hij de medebewoners, de directie, zijn vrienden en de ouderdom in het algemeen op de korrel, waarbij hij zichzelf zeker niet spaart.

Schrijver: Hendrik Groen
Eerste uitgave: 2016
ISBN: 9789029090766
Uitgever: Meulenhoff
Gerelateerde schrijvers