Boekenplank:
Kies

Boeken van James Hayman

Meer over James Hayman

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: James Hayman


Overzicht

De scherprechter
Op een avond in september wordt het lichaam van een tienermeisje gevonden in een steegje in Portland, Maine. Ze is gruwelijk toegetakeld en haar hart is met chirurgische precisie uit haar borstkas verwijderd.

Diezelfde dag, ook in Portland, wordt een jonge zakenvrouw tijdens het joggen ontvoerd. Er wordt gevreesd voor haar leven. Rechercheur Michael McCabe heeft reden om aan te nemen dat beide misdaden het werk zijn van één dader, een moordenaar met een medische achtergrond.

Tot kort daarvoor was McCabe werkzaam bij de afdeling Zware Misdaad van de New Yorkse politie. Hij kwam naar Maine om zijn verleden te ontvluchten en om zijn tienerdochter te laten opgroeien in een rustiger omgeving, weg van de gevaren van de grote stad. Eenmaal werkzaam in het relatief rustige Maine is hij dan ook allerminst voorbereid op een afschrikwekkende moordenaar die dood en verderf zaait.

Net wanneer zijn ex-vrouw opeens de voogdij over hun dochter opeist, moet McCabe alles op alles zetten om de vermiste vrouw te vinden en de sadistische moordenaar te ontmaskeren voordat die opnieuw toeslaat...
Schrijver: James Hayman
Oorspronkelijke titel: The cutting
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789026126574
Uitgever: De Fontein

Gerelateerde schrijvers