Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Christina Hopkinson

Boeken van Christina Hopkinson

Meer over Christina Hopkinson

Genre: Roman

Geboren: 1969

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Christina Hopkinson


Overzicht

  • De troep onder aan de trap - The pile of stuff at the bottom of the stairs
  • Later als we groot zijn - Just like proper grown-ups

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe troep onder aan de trap
Mary is boos. Haar leven lijkt alleen nog maar te draaien om de organisatie van andermans leven (zowel thuis als op het werk), terwijl de chaos steeds groter wordt.

Ze is het zat dat de sokken van haar man de wasmand niet kunnen vinden, dat zijn theezakjes in de gootsteen liggen aan te koeken, dat hij nooit zijn eigen sleutels kan vinden en dat ze struikelt over de troep die iedereen maar laat liggen.

Om zich te wapenen, komt ze op het idee om net als bij haar zoontjes een puntenlijst bij te houden, maar in deze zal ze alles bijhouden wat haar echtgenoot Joel fout doet of nalaat. Wat begint met een onschuldig overzicht, wordt een hilarische en soms pijnlijke strijd om de vrijheden en verplichtingen in een relatie.
Schrijver: Christina Hopkinson
Oorspronkelijke titel: The pile of stuff at the bottom of the stairs
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022998748
Uitgever: Bruna
Later als we groot zijn

Een groep vrienden wordt samen peetouder, maar zijn zij wel zo'n goed voorbeeld?

Zorgeloos en ongebonden; dat is Tess ten voeten uit. Ze lijkt nog lang niet van plan om zich te settelen. De verbazing bij haar vrienden is dan ook groot wanneer Tess vertelt dat ze zwanger is. En dat ze hen heeft uitgekozen als peetouders. Kunnen zij het goede voorbeeld geven...?

Terwijl ze zich bekommeren om de aanstaande moeder, is ieder van de vrienden aan het worstelen met volwassen worden en alles wat daarbij komt kijken. Sierra is pas drieëntwintig, maar zorgt al sinds ze klein is voor zichzelf, omdat haar moeder het liet afweten. Michael is te druk met zijn zoektocht naar de perfecte vrouw om zich bezig te houden met andere zaken, terwijl Owen zijn midlifecrisis probeert te bestrijden met een stoet ongeschikte verloofdes. Alleen Lucy lijkt het (gezins)leven te hebben van een echte volwassene, maar zij maakt zich dan weer buitensporig druk om elke rimpel die ze bij zichzelf ontdekt.

Tijdens deze soms spannende, soms hilarische reis langs geboorte, botox, slechte seks en nog veel meer toestanden, komen de vrienden erachter dat ouder worden onvermijdelijk is, en volwassen worden optioneel...

Schrijver: Christina Hopkinson
Oorspronkelijke titel: Just like proper grown-ups
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022999486
Uitgever: Bruna

Gerelateerde schrijvers