Boekenplank:
Kies

Boeken van Donald James


Overzicht

  • De man met de twee gezichten - The house of Janus
  • Het uur van de waarheid - The house of Eros

Constatin Vadim

  1. Monstrum - Monstrum
  2. De schorpioen - The fortune teller
  3. Vadim - Vadim

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe man met de twee gezichten
Op de laatste dag van de Tweede Wereldoorlog raakt in Duitsland een jonge Amerikaanse soldaat door een landmijn zwaar gewond. Als hij in het ziekenhuis uit zijn coma ontwaakt, is hij zijn identiteit en zijn geheugen kwijt. Al wat hem rest is een allesoverheersend schuldgevoel. Wat heeft hij gedaan? Waarom was hij op de vlucht in nazi-Duitsland? Eigenlijk wil Daniel Lingfield, zoals hij zich nu noemt, zijn geheime verleden laten rusten, bang als hij is dat hij iets verschrikkelijks op zijn geweten heeft. Terug in Amerika achterhaalt Lingfield stukje bij beetje de waarheid over zijn mysterieuze identiteit – en over een dodelijk familiegeheim, waarbij het machtige Huis van Janus, een van ’s werelds grootste gelddrukkerijen, is betrokken. Achter een monsterlijk oorlogsverraad, dat uit naam van de hebzucht zovele levens heeft gekost, gaat een prachtige vrouw schuil. Een vrouw die Lingfield heel goed kent...
Schrijver: Donald James
Oorspronkelijke titel: The house of Janus
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-6790-352-3
Uitgever: Kadmos
Het uur van de waarheid
New York: Cy Stevenson is een geslaagd zakenman, die zijn wilde dagen in de Eros Bar in Saigon al bijna is vergeten. Maar zijn comfortabele leven wordt ruw verstoord door onthullingen bij een corruptieschandaal in Vietnam. Ho Tsji Minh-stad: De mooie Nan Luc, op de drempel van volwassenheid, is vastbesloten haar onbekende Amerikaanse vader op te sporen. Bovendien hoopt ze dat hij het geheim van haar moeders dood kan ontsluieren. De berichten over de misdadige activiteiten van Cy Stevenson in Saigon tijdens de Vietnam-oorlog bereiken Nan Luc en verpletteren haar. Want C. Stevenson is de naam op Nan Lucs geboortebewijs... De liefde die Nan Luc voelde voor de vader die ze nooit gekend heeft slaat om in een allesverterende haat. Vastberaden reist ze naar Amerika, met maar één doel: wraak! En terwijl Nan Luc steeds dichter bij haar doel komt, laat Cy zijn beschaafde masker zakken. In een poging haar af te schudden, neemt hij zijn toevlucht tot chantage en moord. Maar Nan Luc is bijna aan het eind van haar lange reis...
Schrijver: Donald James
Oorspronkelijke titel: The house of Eros
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-5112-504-6
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.

Constatin VadimMonstrum
In de nadagen van een smerige oorlog is Moskou in de greep van de ijzige winter en van de angst voor een nog grotere verschrikking... Rusland in het post-Jeltsin tijdperk: de burgeroorlog is afgezwakt tot een onwennige, gewapende vrede. Inspecteur Vadim wordt weggeplukt uit het ijskoude Moermansk om een onderzoek te leiden in een achterbuurt van Moskou. Hij moet de gruwelijke moorden oplossen die gepleegd zijn door een killer die een lokale legende begint te worden: het Monstrum. Maar Vadim heeft nog nooit een moord onderzocht. De ware reden van zijn overplaatsing is dat hij sprekend lijkt op de nieuwe vice-premier. Vadim moet als dubbelganger fungeren – een oude Russische traditie. Maar waarom wordt hij dan belast met de onmogelijke taak om het Monstrum te vangen? Vadim beweegt zich het ene moment in de bloedige onderwereld van Moskou en het andere temidden van de upperclass in het machtscentrum van het nieuwe Rusland. Tijdens zijn jacht op het Monstrum komen die twee werelden steeds meer samen. Vadim en de prille democratie zouden weleens vermorzeld kunnen worden door die botsing.
Schrijver: Donald James
Oorspronkelijke titel: Monstrum
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-245-4039-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De schorpioen
Hij geloofde niet in voorspellingen. Hij vertrouwde zijn vrouw. Totdat ze verdween. Pas toen dacht hij terug aan de woorden van de waarzegster... Moermansk, de bevroren Russische stad boven de poolcirkel. Moord en corruptie zijn alledaagse zaken in de stad van de lange winternacht. Inspecteur Constantin Vadim vecht tegen de vloedgolf van kwaad die zijn geboortestad dreigt te overspoelen. Maar op een dag zoekt het kwaad hem op. Zijn vrouw Natalya verdwijnt. Wat is er met haar gebeurd? Een ongeluk, een minnaar, een ontvoering? Zijn onderzoekservaring baat Vadim niet. Als hij wordt geconfronteerd met een crimineel die zowel genie als psychopaat is, zoekt hij zijn heil in duistere Russische mythen en voorspellingen.
Schrijver: Donald James
Oorspronkelijke titel: The fortune teller
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-245-4049-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Vadim
Inspecteur Konstantin Vadim verruilt een door ziekte en corruptie geteisterd Moskou voor een Manhattan vol politieke intriges en moord. Zijn opdracht: vang de seriemoordenaar die de kansen van de pro-Russische presidentskandidaat Rushton ondermijnt. Vadim moet zijn weg vinden in een vreemd land, maar het bloedige verleden van Rusland is zijn houvast in een speurtocht naar de gruwelijke waarheden van het heden.
Schrijver: Donald James
Oorspronkelijke titel: Vadim
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-245-4420-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers