Boekenplank:
Kies
  • Home
  • N
  • Christopher Nicole

Boeken van Christopher Nicole

Meer over Christopher Nicole

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Peter Grange, Andrew York, Robin Cade, Mark Logan, Christina Nicholson, Alison York, Leslie Arlen, Robin Nicholson, C.R. Nicholson, Daniel Adams, Simon McKay, Caroline Gray, Alan Savage

Geboren: 1930

Geboorteland: Ghana


Overzicht

  • Als de lotusbloem weer bloeit - The crimson pagoda
  • Anjin Miura, samurai - Lord of the golden fan

Dubbel uitgegeven titels

  • Will Adams, heer van de gouden waaier - zie Anjin Miura, samurai

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls de lotusbloem weer bloeit
In 1890, wanneer Constance Baird in het keizerrijk China aankomt, is ze totaal niet voorbereid op de exotische schoonheid van dit immense land en haar bevolking. Zij is getrouwd met een vrome zendeling en weet nog maar weinig van het leven en zo mogelijk nog minder van de liefde.

Haar buitengewone schoonheid, haar spontaniteit en haar onschuld maken haar tot een gemakkelijke prooi van Ksian Foe, de decadente prins van de machtige Mantsjoe-dynastie, naar wiens grillen iedereen zich blindelings moet schikken.

Aan het keizerlijke hof, waar achter de goudbrokaten schermen een meedogenloze machtsstrijd woedt, valt Constance al gauw in handen van de keizerin, die tweedracht en haat zaait om macht te kunnen oogsten.

En juist als het net zich rondom Constance dreigt te sluiten en haar treurig lot bezegeld lijkt, komt een jonge Amerikaans officier weer terug in haar leven.
Schrijver: Christopher Nicole
Oorspronkelijke titel: The crimson pagoda
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789068790146
Uitgever: Phoenix
Anjin Miura, samurai
Het ware verhaal van de 17e-eeuwse Engelse zeeman die een belangrijk man aan het Japanse hof werd...

Ontevreden met zijn bestaan in Engeland en met zijn mooie maar frigide vrouw, gaat Will Adams als stuurman mee op een lange reis naar de Specerij Eilanden. Het wordt een tocht vol gevaren: vier van de vijf schepen vergaan, en Adams komt met nog een handjevol bemanningsleden in de Japanse wateren terecht. Aanvankelijk worden zij vriendelijk ontvangen, maar kort daarna ter dood veroordeeld. Aan dit lot weten zij ternauwernood te ontsnappen.

Will blijft in Japan en wordt dienaar en vertrouweling van de Heer van de Gouden Waaier, een vooraanstaande Japanse krijgsheer. Hij weet hem bij zijn oorlogen tegen andere vorsten onschatbare diensten te bewijzen, en wordt ingewijd in de kunst van het zwaardvechten. Onder de naam Anjin Miura brengt hij het tenslotte tot samurai.

Anjin Miura, Samurai is niet alleen een kleurrijk en zeer spannend verhaal. Het geeft ook een indringende beschrijving van het verschil in denken tussen de West-Europeaan en de Japanner. Will Adams valt aanvankelijk van de ene verbazing in de andere over de levensgewoonten van zijn nieuwe landgenoten. Hij leert hun armoede en hun rijkdom, hun eerlijkheid en ook hun wreedheid kennen. Er gaat een nieuwe wereld voor hem open, een wereld zonder zondebesef, een wereld waarin de seksualiteit, volkomen verschillend van zijn westerse ervaringen, een volkomen vanzelfsprekende plaats inneemt.

Will Adams, een dromer en zoeker naar schoonheid, komt steeds in conflict met zijn religieuze opvoeding. Maar in Japan leert hij genieten zonder wroeging, en hij kan zich ten slotte bijna een echte Japanner noemen.

Anjin Miura, een naam die niet meer weg te denken is uit de Japanse geschiedenis, een man wiens inzichten de nieuwe wetten van de Shogun doortrokken hebben. 
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Christopher Nicole
Oorspronkelijke titel: Lord of the golden fan
Eerste uitgave: 1973
ISBN/EAN: 9789021835617
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Dubbel uitgegeven titelsWill Adams, heer van de gouden waaier

Zie voor de beschrijving van dit boek: Anjin Miura, samurai.

Schrijver: Christopher Nicole
Oorspronkelijke titel: zie Anjin Miura, samurai
Eerste uitgave: 1973
ISBN/EAN: 9789021806747
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers