Boekenplank:
Kies

Boeken van Claire Kilroy


Overzicht

  • Alle namen zijn veranderd - All names have been changed
  • De hele zomer - All summer
  • De violiste - Tenderwire

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlle namen zijn veranderd
Alle namen zijn veranderd vertelt het verhaal van een groep volwassen studenten die een schrijfcursus volgt aan Trinity College. Ze raken langzamerhand in de ban van hun leraar, een bekende, flamboyante schrijver met een beruchte reputatie, die echter in geen jaren heeft gepubliceerd. Overgeleverd aan de grillen van een ooit gerespecteerde auteur zijn de studenten verward en teleurgesteld. Zijn invloed op de groepsdynamiek is een katalysator die de studenten uit elkaar drijft, met alle gevolgen van dien.
Schrijver: Claire Kilroy
Oorspronkelijke titel: All names have been changed
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-414-1509-7
Uitgever: Ambo | Anthos
De hele zomer
Anna Hunt is haar geheugen kwijt en op de vlucht. Voor wie en wat weet ze eigenlijk niet precies... Ze weet één ding zeker - ze is op de een of andere manier betrokken bij het eerder gestolen beroemde Nederlandse schilderij Het meisje in de spiegel dat gerestaureerd wordt in de National Gallery in Londen. Het schilderij heeft een bijzondere aantrekkingskracht en heeft verschillende mensen in haar macht. Terwijl de zomer verstrijkt, leert Anna meer over haar onmogelijke en heftige liefde voor de onvoorspelbare maar fascinerende Kel. De man die Anna van hem bevrijdt helpt haar het verleden terug te brengen. Ondertussen brengt een conservator Het meisje in de spiegel terug in haar originele staat. Tegen het eind van het jaar, zal een van hen dood zijn, een van hen zich in ballingschap bevinden, en van hen zal één iets vreselijks in naam van de liefde hebben gedaan.
Schrijver: Claire Kilroy
Oorspronkelijke titel: All summer
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 978-90-414-1201-0
Uitgever: Ambo | Anthos
De violiste
Eva Tyne, een Ierse violiste die in New York woont en werkt, stort in na haar debuut als soliste en wordt naar het ziekenhuis gebracht. Na haar ontslag uit het ziekenhuis, nog versuft van het incident, stort ze zich in het New Yorkse nachtleven en waagt ze zich in een odyssee vol chaos en gevaar. Nadat zij het heeft uitgemaakt met haar vriend, valt ze voor een geheimzinnige man die haar een zeldzame viool aanbiedt. In snel tempo raakt Eva verstrikt in een wanhopig makend psychologisch spel, wanneer blijkt dat haar verlangens haar dreigen te vernietigen.
Schrijver: Claire Kilroy
Oorspronkelijke titel: Tenderwire
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-414-0998-X
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers