Boekenplank:
Kies

Boeken van Ulf Kvensler

Ulf Kvensler heeft een lange carrière als scriptschrijver en regisseur achter zich. Hij begon met het schrijven van komedie, maar schreef later drama, horror en thrillerseries. Hij is onder meer de bedenker en schrijver van de serie The Restaurant (Netflix). En soms acteert hij ook nog een rolletje in een van zijn series.

Meer over Ulf Kvensler

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1968

Geboorteland: Zweden


Overzicht

  • Het hoge noorden - Sarek
  • IJzige val - Brandmannen

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet hoge noorden

Vier vrienden trekken de wildernis in. Slechts één van hen zal terugkeren...

Anna, Henrik en Milena gaan elk jaar samen op wandelvakantie. Dit jaar zijn Anna en Henrik voor het eerst een koppel, en wil Milena haar nieuwe vriend Jacob meenemen om geen vijfde wiel aan de wagen te zijn. Anna en Henrik stemmen in, maar al snel blijkt Jacob erg manipulatief te zijn, en wordt hij steeds dwingender. Zo staat hij erop dat ze hun bestemming aanpassen naar Sarek, een grillig berggebied in het noorden van Zweden: zonder internetverbinding, alleen geschikt voor ervaren klimmers en alleen bereikbaar per helikopter. En terwijl de onderlinge spanningen stijgen en de tocht steeds zwaarder wordt, kan advocate Anna zich niet van de indruk ontdoen dat ze Jacob ergens van kent...

Langzaam verandert de geplande ontspannen vakantie in een zenuwslopende strijd op leven en dood, en leren de wandelaars niet alleen elkaar te vrezen, maar ook de verraderlijke kracht van de wilde Zweedse natuur. Wie overleeft deze helletocht? En welke offers moeten daarvoor worden gebracht?

Schrijver: Ulf Kvensler
Oorspronkelijke titel: Sarek
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022598245
Ebook: 9789402320534
Uitgever: Boekerij
IJzige val

Een hereniging tussen vader en zoon eindigt in een psychologisch spel op leven en dood...

Vlak voordat de telefoon gaat droomt Isak onrustig over zijn jeugd in Småland: over vogels, de zee en de ogen van zijn zusje Klara. Zij is samen met hun moeder omgekomen toen hun ouderlijk huis afbrandde. Sinds de brand heeft Isak zijn vader Fredrik, inmiddels een bekende kunstenaar, niet meer gezien.

En nu belt zijn vader hem plotseling op. Zijn stem klinkt dringend als hij vraagt of Isak langs wil komen. Isak twijfelt. Maar als Fredrik vertelt dat hij stervende is én hem een grote som geld aanbiedt, kan hij moeilijk weerstand bieden.

Eenmaal aangekomen op Götland vertoont Fredriks façade al snel scheuren. Wat betekenen die houten sculpturen van oude goden? Wie is die vrouw met lege ogen die overal opduikt? De hereniging tussen vader en zoon verandert langzaam in een psychologisch spel waarin de grens tussen realiteit en nachtmerrie vervaagt: een spel op leven en dood...

Schrijver: Ulf Kvensler
Oorspronkelijke titel: Brandmannen
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789022598252
Ebook: 9789402320541
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers