Boekenplank:
Kies

Boeken van Ulf Kvensler

Ulf Kvensler heeft een lange carrière als scriptschrijver en regisseur achter zich. Hij begon met het schrijven van komedie, maar schreef later drama, horror en thrillerseries. Hij is onder meer de bedenker en schrijver van de serie The Restaurant (Netflix). En soms acteert hij ook nog een rolletje in een van zijn series.

Meer over Ulf Kvensler

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1968

Geboorteland: Zweden


Overzicht

Het hoge noorden

Vier vrienden trekken de wildernis in. Slechts één van hen zal terugkeren...

Anna, Henrik en Milena gaan elk jaar samen op wandelvakantie. Dit jaar zijn Anna en Henrik voor het eerst een koppel, en wil Milena haar nieuwe vriend Jacob meenemen om geen vijfde wiel aan de wagen te zijn. Anna en Henrik stemmen in, maar al snel blijkt Jacob erg manipulatief te zijn, en wordt hij steeds dwingender. Zo staat hij erop dat ze hun bestemming aanpassen naar Sarek, een grillig berggebied in het noorden van Zweden: zonder internetverbinding, alleen geschikt voor ervaren klimmers en alleen bereikbaar per helikopter. En terwijl de onderlinge spanningen stijgen en de tocht steeds zwaarder wordt, kan advocate Anna zich niet van de indruk ontdoen dat ze Jacob ergens van kent...

Langzaam verandert de geplande ontspannen vakantie in een zenuwslopende strijd op leven en dood, en leren de wandelaars niet alleen elkaar te vrezen, maar ook de verraderlijke kracht van de wilde Zweedse natuur. Wie overleeft deze helletocht? En welke offers moeten daarvoor worden gebracht?

Schrijver: Ulf Kvensler
Oorspronkelijke titel: Sarek
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022598245
Ebook: 9789402320534
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers