Boekenplank:
Kies

Boeken van Duncan Kyle

Meer over Duncan Kyle

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): John Franklin Broxholme

Geboren: 1930 / Overleden: 2001

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Bankgeheim - The king's commissar
  • De beulen van Camelot - Black Camelot
  • De groene rivier - Green river high
  • Intrige met de dood - A raft of swords
  • IJskoud - In deep
  • Ontvoering in de poolnacht - A cage of ice
  • Sluipjacht op zee - Stalking point

gedetailleerd overzicht

OverzichtBankgeheim
Het lot van de Romanovs is bekend, maar waar het immense geldbedrag is gebleven, is tot op heden een goed bewaard geheim...

Rusland, 1917. Op bevel van koning George de Vijfde onderneemt een Brits officier een gedurfde poging de Russische keizerlijke familie te redden. Zijn ruilobject voor de bolsjewieken is een enorme som geld, die de revolutionairen zouden kunnen aanwenden voor de aankoop van wapens.

Londen, heden. Hillyard & Cleef, een uiterst respectabele, oude handelsbank in het centrum van Londen, trekt een jonge Amerikaanse bankier aan wiens taak het is het imago van de bank wat te moderniseren. Al snel na zijn aanstelling doet Laurence Pilgrim een vreemde ontdekking: sinds een kleine zestig jaar wordt jaarlijks een groot bedrag naar een Zwitserse nummerrekening overgemaakt.

Pilgrim ziet het als zijn taak uit te zoeken waarom en aan wie het geld wordt gestort. Het duurt niet lang voor hij het eerste stuk van de legpuzzel heeft gevonden. Nu de overige stukken nog...
Schrijver: Duncan Kyle
Oorspronkelijke titel: The king's commissar
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789010053077
Uitgever: Elsevier
De beulen van Camelot
Als de Tweede Wereldoorlog op zijn eind loopt doen de kopstukken van de Duitse spionage- en veiligheidsdienst een laatste wanhopige poging om Stalin tegen Engeland op te zetten. Franz Rasch, kapitein bij de Waffen SS, speelt daarin ongewild de hoofdrol.

Doel van het plan is de zogeheten 'witte lijst' op slinkse wijze in handen van de Russen te spelen. Dat is een lijst met namen van prominente Engelsen die zich voor het uitbreken van de oorlog bereid hebben verklaard Hitler met raad en daad terzijde te staan als de verovering van Engeland eenmaal een feit zou zijn.

Nietsvermoedend gaat Rasch op weg, maar als al spoedig blijkt dat zijn opdrachtgevers hem verraden hebben en de Gestapo hem op de hielen zit, vallen de schellen hem van de ogen. Samen met Conway, een Ierse journalist die het met eer en geweten niet zo nauw neemt, wijkt hij uit naar Engeland. Beiden hebben slechts één doel voor ogen: chantage.

Vanaf dit punt sleept Duncan Kyle zijn lezer mee in een stroomversnelling van onvermoede gebeurtenissen en toenemend geweld naar een climax die in Himmlers burcht Zwart Camelot een spannend besluit vindt.
Schrijver: Duncan Kyle
Oorspronkelijke titel: Black Camelot
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789010048561
Uitgever: Elsevier
De groene rivier

Van de ene dag op de andere wordt de rustig levende George Tunnicliffe geconfronteerd met een dramatisch verleden. Twintig jaar geleden is zijn vader boven de jungle verongelukt met een vliegtuig dat een enorme schat aan robijnen vervoerde.

Wanneer Tunnicliffe probeert klaarheid te scheppen in de omstandigheden van zijn vaders dood, wordt er een ijzingwekkende aanslag op hem gepleegd in de naargeestige verlatenheid van Yorkshire.

Tunnicliffe vlucht Engeland uit. Samen met een door en door rechtschapen zendelinge en een onbetrouwbare ex-generaal gaat hij naar het door een guerrilla geteisterde Borneo. Na een barre tocht over een levensgevaarlijke rivier bereikt het bizarre trio de plek waar het vliegtuig is neergestort. Hoog in het klamme tropische oerwoud vindt tenslotte de adembenemende climax plaats.

Schrijver: Duncan Kyle
Oorspronkelijke titel: Green river high
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789010040350
Uitgever: Elsevier
Intrige met de dood
Waarom komt de Russische minister van Buitenlandse Zaken met een slagschip naar Vancouver, waar de vredesconferentie van de eeuw moet plaatsvinden? Welke is de rol die een schatrijke, met links sympathiserende Griekse scheepsmagnaat speelt? Wat voert het hoofd van de Britse inlichtingendienst naar Canada en wie zijn de kikvorsmannen met dat overdreven Amerikaanse accent?

Als een kleine tweemansduikboot op onverklaarbare wijze zinkt, als zes kernraketten plotseling van de zeebodem komen bovendrijven en een halfdode Russische zeeman op een rotsachtig eilandje wordt gevonden, begint er tekening te komen in de zaak.

In een bloedige achtervolging op de Canadese wateren vindt een moordend gevecht plaats tussen spionnen en geleerden, tussen kille moordenaars en lieden die voor diplomatiek voordeel bereid zijn te gokken met de levens van miljoenen...
Schrijver: Duncan Kyle
Oorspronkelijke titel: A raft of swords
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 9789010047441
Uitgever: Elsevier
IJskoud
Harry Bowes arriveert op de Noordpoolkap bij een Amerikaans onderzoekstation, waar hij een nieuw type luchtkussenvoertuig moet zien te verkopen. Het kamp ligt in een omgeving waar poolwinden vrij spel hebben, waar de mens slechts in leven kan blijven door de modernste technieken op het gebied van klimaatbeheersing en isolatie.

Het lijkt alsof er op zijn bezoek aan het poolstation een vloek rust. Bij zijn aankomst in het kamp ontstaat een groot aantal moeilijkheden en ongelukken. De gevaren, niet alleen van de bittere kou, komen tot een climax die het leven van alle mannen in gevaar brengt en het voortbestaan van het kamp op losse schroeven zet. Bowes ontdekt al vrij snel een patroon in de gebeurtenissen, maar raakt daardoor in een onmogelijke positie...
Schrijver: Duncan Kyle
Oorspronkelijke titel: In deep
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 9789010044853
Uitgever: Elsevier


Ontvoering in de poolnacht
De envelop die in Moskou is afgestempeld, is geadresseerd aan de geoloog professor Edward in New York, maar komt uiteindelijk terecht bij dr. John Edwards, die bovendien geen geoloog, maar chirurg is. Hij bevat enkel een brochure van de hand van een Russische geleerde...

Dit is het begin van een uiterst spannende geschiedenis die zich ten dele afspeelt in het barre Noordpoolgebied, waarheen Ericson, de koele Noor, Meldrum, de Schotse race-enthousiast, Yamamoto, de Japanse bergbeklimmer, James Grey Smoke, een Canadese indiaan, en kolonel Luke Chance, organisator en commandant van Kamp Honderd, gaan om de wereld voor een ramp te behoeden.

De president van de VS heeft hun de meest moderne apparatuur aangeboden, van atoomonderzeeërs tot reusachtige straalvliegtuigen, maar zij maken de tocht per sneeuwscooter en trotseren met slechts lichte bewapening en bescherming de dreigende gevaren en de ontberingen van de poolstreken.
Schrijver: Duncan Kyle
Oorspronkelijke titel: A cage of ice
Eerste uitgave: 1970
ISBN/EAN: 9789010014597
Uitgever: Elsevier
Sluipjacht op zee
November 1918. Een jonge Duitse vlieger, Ernst Zoll, wordt wegens lafheid in het zicht van de vijand, ter dood veroordeeld, maar hij weet te ontsnappen. Hij vlucht naar Amerika waar hij de naam Michael Miller aanneemt en een betrekkelijk rustig bestaan als burgerpiloot heeft.

Voorjaar 1941. Michael Miller hoort via de radio over de opmerkelijke successen van een jonge Luftwaffe-vlieger, Erst Zoll. Hij schrijft Zoll, van wie hij vermoedt dat het zijn zoon is, een brief, maar het Duitse consulaat in San Francisco onderschept de brief en spoort de afzender op.

Vanaf dat moment wordt Miller ongewild meegesleurd in een maalstroom van gebeurtenissen en wordt hij door twee mogendheden geprest tot het uitvoeren van geheime operaties. Hij wordt gechanteerd en geïntimideerd en uiteindelijk gedwongen aan een Duitse missie mee te werken.

De zinderende climax vindt plaats in het nachtelijk luchtruim boven de Atlantische Oceaan, waar Miller een kamikazevlucht in een met explosieven volgestouwde vliegboot uitvoert. Doel: Newfoundland, de ontmoetingsplaats van Churchill en Roosevelt...
Schrijver: Duncan Kyle
Oorspronkelijke titel: Stalking point
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789010048691
Uitgever: Elsevier

Gerelateerde schrijvers