Boekenplank:
Kies

Boeken van Mary Mackey

Meer over Mary Mackey

Genres: Fantasy / SF, Roman

Website: Mary Mackey


Overzicht

  • Koningin van het Zwanenmeer - A grand passion

Earthsong Trilogie

  1. Het jaar dat de paarden kwamen - The year the horses came
  2. De paarden voor de poort - The horses at the gate
  3. Paarden in de storm - The fires of spring

gedetailleerd overzicht

OverzichtKoningin van het Zwanenmeer
Koningin van het Zwanenmeer is een roman over drie Russische prima ballerina’s – moeder, dochter en kleindochter – hun levens, hun liefdes en bovenal hun grote passie voor het klassieke ballet.
Natasja Ladanova viert als jonge, veelbelovende danseres triomfen bij het Keizerlijk Balletgezelschap in St.-Petersburg. Maar niet alleen aan het ballet heeft ze haar hart verloren. Haar grote liefde is voor Sergej Maximov, de even briljante als ambitieuze danser en choreograaf. Een liefde die onbeantwoord blijft, maar niet zonder gevolgen. Maar Natasja bewaart haar geheim zorgvuldig...
Tatjana Trey, Natasja's prachtige dochter, erft het talent en het Slavische temperament van haar beroemde moeder. Ze wordt hals over kop verliefd op de knappe, donkere Michael, de zoon van... Sergej! Ondanks grote tegenslagen verovert ze Hollywood en wordt de gevierde ster van de balletfilm. Tot het grote noodlot onverbiddellijk toeslaat.
Alisa Macks is evenals haar moeder Tatjana bezeten van de klassieke danskunst. Maar ondanks haar gracieuze verschijning en briljante techniek is het een oude choreograaf met een opvliegend karakter, die haar carrière kan maken en breken. Maar dan is het Natasja die ingrijpt, haar kleindochter verlost van de last van het verleden en eindelijk haar geheim prijsgeeft.
Schrijver: Mary Mackey
Oorspronkelijke titel: A grand passion
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 90-225-0737-8
Uitgever: Boekerij

Earthsong TrilogieHet jaar dat de paarden kwamen
Het jaar is 4372 v. Chr. De dertienjarige Marrah viert haar feestelijke intrede in het vrouwdom van haar vredelievende stam. Voor Marrah is het niet alleen daarom een gedenkwaardige dag, het is ook de dag waarop zij een onbekende jongeman aantreft op het strand, meer dood dan levend nadat zijn bootje is gezonken. De vreemd uitziende jongeling is Stavan, telg der Hansi's, een gewelddadige stam van bereden strijders. Hij vertelt Marrah dat zijn volk op weg is om meer land te veroveren en dat het paradijselijke bestaan van Marrah en haar naasten gevaar loopt. Na enige tijd raakt Stavan niet alleen betoverd door Marrah, hij raakt ook in de ban van de harmonieuze samenleving waarin hij verzeild is geraakt. Samen met Marrah en haar jongere broer trekt hij er op uit om te waarschuwen voor het naderende onheil.
Schrijver: Mary Mackey
Oorspronkelijke titel: The year the horses came
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-225-1807-8
Uitgever: Boekerij
De paarden voor de poort
Het jaar is 4368 v. Chr. Marrah trekt met haar vriend Stavan ten strijde tegen het kwaad dat de sterke en oorlogszuchtige krijgers van de nomadische stam der Hansi belichamen. Haar hechte vriendschap met Stavan, zelf een Hansi, wordt door vriend en vijand met argwaan bekeken, maar wanneer Marrah moeder wordt van een tweeling is hun band door niets en niemand meer te verbreken. In het onherbergzame oosten van Europa, aan de oevers van een onbekende zee, worden Marrah en Stavan opnieuw geconfronteerd met de agressieve stam die zich woest en wild te paard verplaatst. Stavan wordt zelfs gevangen genomen. Marrah blijft achter, bedroefd maar niet bang, want haar geestkracht en haar energie, geërfd van vele vrouwelijke voorouders, geven haar moed...
Schrijver: Mary Mackey
Oorspronkelijke titel: The horses at the gate
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-225-2109-5
Uitgever: Boekerij
Paarden in de storm
Het is het jaar 4361 v. Chr.: Keru, de zoon van Marrah, wordt ontvoerd door de Nomaden. Hierdoor groeit Marrah's dochter Luma erg beschermd op. Wanneer ze een tiener is, wil ze niets liever dan samen met haar vriendin Keshna gaan vechten tegen de Nomaden. Dan is het moment daar dat de meisjes eindelijk de vrouwelijke riten mogen doorstaan. Ze worden tot echte krijgers getraind en opgenomen in de onovertroffen Adders. In deze groep, waar de jonge vrouwen een woelige tijd tegemoet gaan, leren ze ook beiden de liefde kennen. Bij toeval ontdekken ze de verblijfplaats van Keru. Zal het hen lukken de vijandige stam te overmeesteren? En weten ze Keru te overtuigen terug te komen naar huis, naar zijn geboortestam en zijn ouders die hij al zolang niet heeft gezien?
Schrijver: Mary Mackey
Oorspronkelijke titel: The fires of spring
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-225-2474-4
Uitgever: Boekerij