Boekenplank:
Kies

Boeken van Sue Harrison

Meer over Sue Harrison

Genre: Roman

Website: Sue Harrison


Ivory Carver Trilogie

  1. Vader hemel, moeder aarde - Mother earth, father sky
  2. Mijn zuster de maan - My sister the moon
  3. Mijn broeder de wind - Brother wind

gedetailleerd overzicht

Ivory Carver TrilogieVader hemel, moeder aarde
Vader hemel, moeder aarde is het verhaal van Chagak en de Stam van de Eerste Mensen, die zo'n 9000 jaar geleden, na de laatste ijstijd de Aleoeten-eilanden bij Alaska bevolkten. Chagak is vijftien jaar als haar dorp wordt aangevallen door een vijandige stam. Chagak en haar broertje zijn de enige overlevenden. Bang en verdrietig vlucht ze met hem weg; alleen in een ijzig koude wereld van louter natuurkrachten. Op een naburig eiland vindt ze onderdak bij Shuganan, een oude kluizenaar. Het leven lijkt weer kleur te krijgen voor Chagak. Maar dan verschijnt een van de aanvallers van haar dorp, Man-die-moordt en heeft zij al haar moed, kracht en intelligentie nodig om te overleven. Sue Harrison deed uitgebreid historisch en antropologisch onderzoek om het leven in de prehistorische tijd zo authentiek mogelijk te kunnen uitbeelden. De legenden en tradities van de inheemse volken, de details over het dagelijkse leven en het bijzondere ritme van de vertelstijl dragen bij tot de grote zeggingskracht van dit boek.
Schrijver: Sue Harrison
Oorspronkelijke titel: Mother earth, father sky
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-410-0436-X
Uitgever: Van Reemst
Mijn zuster de maan
Evenals Vader hemel, moeder aarde neemt Mijn zuster de maan de lezer mee naar de prehistorische ijstijd, zo'n 9000 jaar geleden, toen de Stam van de Eerste Mensen de Aleoeten-eilanden bij Alaska bevolkte. Ze is de dochter van Blauwe Schelp en Grijze Vogel, ze wordt door haar vader vernederd en mishandeld, ze heeft geen naam en daarom ook geen ziel. Dan wordt haar leven verbonden met dat van de zonen van Chagak: Samiq, van wie zij houdt, en Amgigh, aan wie zij uitgehuwelijkt wordt. Toch wordt ze opnieuw het slachtoffer van het kwaad dat haar eigen familie beheerst. Maar als het leven van haar tweelingzonen wordt bedreigd, vecht ze terug met een immense kracht, vastbesloten om het leven van haar kinderen te beschermen...
Schrijver: Sue Harrison
Oorspronkelijke titel: My sister the moon
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-410-0435-1
Uitgever: Van Reemst
Mijn broeder de wind
Kort na de laatste ijstijd, zo'n 9000 jaar geleden, was het leven in Alaska en op de naburige Aleoeten-eilanden kort en hard, vluchtig als de wind en cyclisch als de seizoenen. Kliin, met haar tweelingzonen Takha en Shuku, is nog maar net herenigd met haar eigen Stam van de Eerste Mensen, als haar man Amgigh wordt gedood door Raaf, de shaman van de Walrus Mensen. Raaf is gekomen om Kiin als zijn vrouw mee te voeren. Het lot van haar stamgenoten, van haar zoontjes en van haar geliefde Samiq, ligt nu in Kiins handen. Intens verdrietig maar vastbesloten, brengt Kiin een van de grootste offers die een vrouw en moeder brengen kan. Ondertussen, in het ver weg gelegen dorp van de Walvis Jagers, treurt ook de jonge Kukutux om de dood van haar man. Alleen en zonder bescherming moet zij zich in leven zien te houden. Totdat een zonderlinge vreemdeling in het dorp verschijnt en zich over haar lijkt te ontfermen.
Schrijver: Sue Harrison
Oorspronkelijke titel: Brother wind
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-410-0350-9
Uitgever: Van Reemst