Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Linda Lay Shuler

Boeken van Linda Lay Shuler

Meer over Linda Lay Shuler

Genre: Roman

Geboren: 1910 / Overleden: 2011

Geboorteland: Verenigde Staten


De Tijdcirkel / The Time Circle

  1. Zij die weet - She who remembers
  2. De roep van de adelaar - The voice of the eagle
  3. De stad van de machtige zon - Let the drum speak

gedetailleerd overzicht

De Tijdcirkel / The Time CircleZij die weet
Zij Die Weet voert de lezer moeiteloos mee naar de intrigerende wereld van de Amerikaanse Indianen in de 13de eeuw.

1270 AD. In het zuidwesten van het nog ongerepte Noord-Amerika woont Kwani, een zestienjarig meisje van de Anasazi-stam. Vanwege haar blauwe ogen - haar moeder werd door een rondzwervende Viking verkracht - wordt Kwani voor een heks uitgemaakt en uit haar geboortedorp verdreven.

Zij gaat op zoek naar de Blauwogige in het Oosten die haar moet beschermen. Op haar tocht door woestijnen, canyons en bergen wachten haar talrijke ontberingen en gevaren, maar ook hartstochtelijke liefde en een verheven bestemming.
Schrijver: Linda Lay Shuler
Oorspronkelijke titel: She who remembers
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789026975851
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De roep van de adelaar
Kwani - Zij Die Weet, degene die jonge meisjes inwijdt in de geheimen die alleen vrouwen kennen - is verstoten door haar stam, de Anasazi. Vanwege haar blauwe ogen en haar gesprekken met de geesten van haar voorgangers werd zij door de Anasazi's als een heks beschouwd.

Tolonqua, hoofd van de jagers van de stam der Towa's, ontfermt zich over Kwani en neemt haar mee naar zijn stad. Ook daar wordt Kwani met gemengde gevoelens ontvangen. Boze tongen bedreigen haar geluk en leven, en zaaien tweedracht onder de Towa's.

Maar door haar moed en liefde overwint zij de haat en achterdocht en weet zich een plaats in de Towa-gemeenschap te veroveren. Nu kan zij haar verheven taak als Zij Die Weet volbrengen.
Schrijver: Linda Lay Shuler
Oorspronkelijke titel: The voice of the eagle
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789026972188
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De stad van de machtige zon
Kwani's dochter Antilope is de nieuwe Zij Die Weet, degene die jonge meisjes inwijdt in de geheimen die alleen vrouwen kennen.

Met haar dochtertje verlaat zij haar volk, de Pueblo-Indianan, om haar man te volgen op zijn tocht naar de stad van de Machtige Zon. Maar vanwege haar blauwe ogen, het teken dat ze een 'alwetende' zou kunnen zijn, worden Antilope en haar gezin met achterdocht ontvangen.

De heerser, Xinesi, voelt zich bedreigt door de mystieke krachten van Antilope en probeert zijn duistere geheimen voor haar verborgen te houden. Hij weet dat zij in staat is zijn wereld te veranderen. Voor altijd.

Als haar man wordt ontvoerd, is Antilope op zichzelf aangewezen en moet zij het in haar eentje het opnemen tegen de vijandige Xinesi. Om Antilope's weerstand te breken, stelt Xinesi haar voor de keus haar dochter te laten offeren of haar aan hem geven...
Schrijver: Linda Lay Shuler
Oorspronkelijke titel: Let the drum speak
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789026973925
Uitgever: Van Holkema & Warendorf