Boekenplank:
Kies

Boeken van Amanda Cockrell

Meer over Amanda Cockrell

Genre: Fantasy / SF

Website: Amanda Cockrell


De hertendansers

  1. Dochter van de hemel - Daughter of the sky
  2. De kinderen van Windroeper - Wind Caller's children
  3. De lange tocht - The long walk

gedetailleerd overzicht

De hertendansersDochter van de hemel
In lang vervlogen tijden, meer dan vijfduizend jaar geleden, zwierven de grote stammen door de woeste, ongerepte wildernis, geregeerd door een krachtige magie.
Haar naam is Hertenschaduw en ze leidt de jacht. Ze is jong, trots, sterk en gezegend met een magisch talent dat ze bij
haar geboorte heeft meegekregen. Het Geelgrasvolk draagt haar op handen - totdat een vijandelijke stam hun eeuwenoude levenswijze bedreigt en het geloof in haar macht ondermijnt.
De goden zijn Hertenschaduw goed gezind: ze sturen haar een knappe, geheimzinnige jongeling die vreemde, nieuwe ideeën en geheiligde zaden meebrengt.
Hoewel er dodelijk gevaar dreigt, weet Hertenschaduw dat ze wetten en tradities moet trotseren om deze man te aanvaarden. Want hij is haar toekomst, haar uitverkoren metgezel in een mystieke dans van liefde en lotsbestemming.
Schrijver: Amanda Cockrell
Oorspronkelijke titel: Daughter of the sky
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-225-2098-6
Uitgever: Boekerij
De kinderen van Windroeper
In lang vervlogen tijden, nog voor het begin van de geschiedenis, hebben onzichtbare machten twee mensen verenigd - Hertenschaduw en Windroeper. Uit hun ongeëvenaarde band is een tweeling geboren, een zoon en een dochter - trots, sterk en.... magisch.
Het zijn droge tijden en het land zucht onder de gesel van de zon. Onder de leden van geplaagde stammen wordt angst tot woede en geldt het recht van de sterkste. Wilde dieren, tot het bot vermagerd, gaan op zoek naar een prooi en vormen een nieuw, onberekenbaar gevaar.
Windroepers kinderen, vergezeld door hun geadopteerde zusje, aanvaarden een lange en barre tocht, geholpen door geheime krachten, een tocht die moet leiden tot een geheiligd lot in een onbekende toekomst.
Schrijver: Amanda Cockrell
Oorspronkelijke titel: Wind Caller's children
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-225-2220-2
Uitgever: Boekerij
De lange tocht
De goden hebben twee reizigers opgedragen het uitgestrekte, onbekende land te doorkruisen.
Zij is een vrouw met magische krachten. Haar naam is Andermanskind en met haar vriend Nachthavik heeft zij jarenlang rondgezworven en zich met hem verwonderd over de mirakels van land en leven. Maar nu groeit hun beider kind in haar en verlangt ze naar een verwarmend vuur en een beschermend dak...
Dan, aan de kust van een eindeloos lijkend water, in een gemeenschap aan de rand van de aarde, vindt ze een plaats om zich te vestigen. Haar metgezel moet haar echter verlaten - zijn zwerversgeest kan zich niet binden.
Toch doet de wil van de goden ook Andermanskind weer verder trekken. Een hogere macht roept haar om te zoeken, te leren en te zien... en er de wereld kond van te doen.
Schrijver: Amanda Cockrell
Oorspronkelijke titel: The long walk
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-225-2314-4
Uitgever: Boekerij