Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarra Manning

De Engelse Sarra Manning studeerde Engelse media aan de universiteit van Sussex. Ze schreef freelance voor diverse jongerentijdschriften en werd bekend met haar jeugdboeken voor ze de stap maakte naar volwassen romans.

Meer over Sarra Manning

Genres: Roman, Young Adult

Geboren: 1950


Overzicht

  • De laatste dans - After the last dance
  • Het verlaten huis - The house of secrets
  • Neem mij mee - Rescue me

Jeugdboeken

  • Adorkable - Adorkable

Supermodels / Fashionistas

  1. Laura - Laura
  2. Honey - Hadley
  3. Irina - Irina
  4. Cindy - Candy
Jeugdboeken
Supermodels / Fashionistas

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe laatste dans

Londen, 1943. Rose is 17 als ze het verstikkende plattelandsleven en haar middenklasse ouders achter zich laat en de trein naar Londen neemt. Daar verliest ze haar hart aan Phil, een Amerikaanse piloot, maar voor het einde van de oorlog zal ze nog meer verliezen...

Las Vegas, nu. Jane had bijna haar doelen bereikt: een rijke man, een leven in de hoogste kringen, en dat vóór haar 27ste. Bíjna. Nu staat ze hier, in de steek gelaten, in haar bruidsjurk. Dan loopt ze Leo tegen het lijf, en in een opwelling trouwen ze. Het fortuin van zijn oudtante lijkt een mooie bonus...

Schrijver: Sarra Manning
Oorspronkelijke titel: After the last dance
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026138232
Uitgever: De Fontein
Het verlaten huis

Londen, 2016. Na een groot verlies proberen Zoë en Win hun leven weer op te pakken. Ze storten zich op het opknappen van het huis dat ze net gekocht hebben, een huis dat in 1936 gebouwd is maar waar nooit iemand heeft gewoond.

Dan vindt Zoë een koffer, met daarin een agenda uit 1936, van ene Libby. De geschiedenis van het huis intrigeert Zoë, en ze hoopt dat ze met de gegevens uit de agenda kan achterhalen wie Libby was en waarom ze nooit in het huis is gaan wonen dat wel voor haar bedoeld was. Maar als Zoë ziet wat er nog meer in de koffer verborgen ligt, breekt haar hart opnieuw...

Schrijver: Sarra Manning
Oorspronkelijke titel: The house of secrets
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026146121
Uitgever: De Fontein
Neem mij mee

Margot en Will ontmoeten elkaar bij het plaatselijke asiel, waar ze dankzij een reeks misverstanden allebei dezelfde hond komen adopteren: de schuwe maar lieve Blossom. Geen van beiden willen ze de adoptie opgeven, dus ze besluiten de hond te delen.

Hoewel ze allebei dol zijn op Blossom, kunnen ze elkaar niet úítstaan, en dat maken ze elkaar duidelijk ook - tot ze ontdekken dat Blossom er alleen maar onrustiger van wordt. Voor hun hond doen ze alles, zélfs netjes met elkaar omgaan - en wanneer ze ophouden continu op elkaar te vitten, ontdekken ze al snel dat er ook heel veel wél leuk is aan de ander...

Schrijver: Sarra Manning
Oorspronkelijke titel: Rescue me
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026156595
Ebook: 9789026156601
Uitgever: De Fontein

JeugdboekenAdorkable

Adorkable (manier van denken): je eigen afwijkendheid accepteren, die omarmen, er trots op zijn en de mensen gewoon laten kletsen

Jeane Smith is een blogger, een dromer, een rommelmarktdiva, directeur van haar eigen lifestylemerk en heeft een half miljoen volgers op Twitter. Michael Lee is de populairste jongen van de school, een ster op het toneel en het voetbalveld. Ze lijken in niets op elkaar, behalve dan dat hun exen hen allebei hebben bedrogen. Ze hadden allebei een grondige en absolute hekel aan elkaar, dus waarom kunnen ze dan plots niet meer van elkaar afblijven?

Adorkable draait om deze onmogelijke relatie die wisselend vanuit het perspectief van Jeane en Michael wordt beschreven, maar gaat ook over rolschaatsen, honden op skateboards, honden op surfboards, old skool hiphop, jongens die je tegelijkertijd wilt kussen en slaan, je haar verven in de meest belachelijke kleuren, liedjes om te dansen, liedjes om te huilen, cake, liefde, dood en alles daar tussenin.

Schrijver: Sarra Manning
Oorspronkelijke titel: Adorkable
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789048308798
Uitgever: Veltman

Supermodels / FashionistasLaura

Laura Parker heeft de tv-show Make me a model gewonnen. De hoofdprijs: een contract bij Fierce Model Management in Londen. Haar droom is uitgekomen. Nogal logisch, ze is bloedmooi. Dat ziet iedereen. Maar als ze eenmaal in Londen zit, blijkt dat het modellenleven heel wat meer inhoudt dan mooi zijn en lief lachen naar de camera.

Het modellenbureau stuurt haar naar de sportschool en vindt dat ze wel wat gezonder mag eten. De concurrentie met andere modellen is groot. En Laura's huisgenoten in het modellenappartement, Cindy, Honey en Irina, zijn verschrikkelijk. Maar zij hebben werk. Zíj wel... Als het dan ook nog misloopt met Laura's vriendje in Manchester, lijkt haar droom aan stukken te vallen. Maar Laura geeft niet snel op. Model wil ze zijn, en als ze het nog niet is, zal ze het worden!

Schrijver: Sarra Manning
Oorspronkelijke titel: Laura
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789020663532
Uitgever: Kluitman
Honey

Van Honey Harlow's status als beroemdheid is weinig over. Als kindsterretje was ze gewend dat de wereld aan haar voeten lag. Maar ze is al lang geen schattig klein meisje meer en bovendien is er een schandaal rond haar familie uitgebroken. Ze ontvlucht Amerika en vertrekt naar Londen om haar carrière als actrice en model een nieuwe start te geven. Londen is heel anders dan ze verwacht had. De flat die het modellenbureau voor haar geregeld heeft, is superklein. En hé, moet ze de flat delen met nog drie andere modellen?!

Als Honey's nieuwe carrière niet echt van de grond komt, is het tijd voor plan B: met een nepvriendje in de roddelbladen verschijnen om zo de aandacht van het Engelse publiek te trekken. Maar dan keert ook plan B zich tegen Honey en lijkt niemand nog in haar geïnteresseerd. Behalve misschien Reed, de halfbroer van haar huisgenote Cindy en aankomend filmregisseur. Alleen vindt Honey Reed een erg arrogante kwal...

Schrijver: Sarra Manning
Oorspronkelijke titel: Hadley
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789020663549
Uitgever: Kluitman
Irina

Irina Kertsjenko heeft niet veel met mode. Behalve dan dat ze dure designerjurkjes steelt om aan geld te komen. En de wereld heeft niet veel met Irina; dat lange, magere kind met al die sproeten. Tot Irina op een dag van een Moskouse straat wordt geplukt door twee mensen van een modellenbureau. Zij vinden Irina niet mager, maar 'slank'. Haar sproeten zijn niet afschuwelijk, maar 'apart'. Kortom: Irina is niet lelijk, ze is 'bijzonder'!

Alles wordt anders. Irina krijgt een contract bij Fierce Model Management, verhuist naar Londen en vliegt binnen de kortste keren de wereld over voor de ene fotoshoot na de andere. Irina grijpt haar kans en is vastbesloten: zij wordt het beroemdste supermodel ooit. Niets of niemand komt daartussen: haar suffe huisgenoten niet, het arrogante topmodel Caroline Knight niet en zéker de knappe assistent-fotograaf Javier niet. Verliefd zijn is soft, en Irina doet niet aan soft. Toch?

Schrijver: Sarra Manning
Oorspronkelijke titel: Irina
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789020663570
Uitgever: Kluitman
Cindy

Cindy Careless is beroemd. Behoorlijk beroemd. Volgens People magazine is ze zelfs de op tien na beroemdste persoon ter wereld. Maar waarom eigenlijk? Omdat haar moeder ex-topmodel is en haar vader een rocklegende? Of zou het te maken hebben met de camera’s die vierentwintig uur per dag op haar en haar familie gericht staan voor de reallifesoap At home with the Careless? Cindy is het spuugzat. Ze wil modeontwerper worden. Een echte, welteverstaan; no way laat ze haar naam op een door iemand anders ontworpen tasje zetten, alleen maar omdat de naam Cindy Careless verkoopt.

Dus vertrekt ze samen met haar naaimachine naar Londen om het vak te leren. Haar management regelt een appartement, dat ze helaas blijkt te moeten delen met de schaapachtige Laura, de Russische über-bitch Irina en het vreselijke ex-kindsterretje Honey. Oké, kleine tegenslag. Maar Cindy is vastbesloten. Niets of niemand zal haar ervan weerhouden een plek te veroveren in de wereld van de haute couture. En zéker een domme verliefdheid op een onbereikbare ontwerper niet...

Schrijver: Sarra Manning
Oorspronkelijke titel: Candy
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789020663587
Uitgever: Kluitman

Gerelateerde schrijvers