Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Melania Mazzucco

Boeken van Melania Mazzucco

Meer over Melania Mazzucco

Genre: Roman

Geboren: 1966

Geboorteland: Italië


Overzicht

  • Een volmaakte dag - Un giorno perfetto
  • Limbo - Limbo
  • Vita - Vita

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen volmaakte dag
Rome, een nacht in mei. De politie staat op het punt een inval te doen in een appartement: iemand heeft schoten gehoord en hulpgeroep.

Dan begint een flashback van vierentwintig uur waarin de lezer kennismaakt met een aantal zeer uiteenlopende mensen: Camilla viert haar zevende verjaardag, Valentina laat een navelpiercing zetten, Elio leest de verkeerde toespraak voor op een verkiezingsbijeenkomst, Zero laat zijn eerste bom ontploffen, Antonio ziet zijn vrouw voor de laatste keer en iemand laadt zijn pistool met zeven kogels plus één.

Terwijl de spanning stijgt en hun wegen zich kruisen op het jachtige toneel van een immer verrassend Rome, lijken hun levens gedoemd om in duizend stukjes uiteen te barsten.
Schrijver: Melania Mazzucco
Oorspronkelijke titel: Un giorno perfetto
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789045800158
Uitgever: Mouria
Limbo
Na een bloedige aanslag op haar legereenheid in Afghanistan keert de achtentwintigjarige Manuela Paris voor de kerst terug naar huis, in een stadje aan zee nabij Rome. Ze is nog steeds niet volledig hersteld, ze is getraumatiseerd en boven alles bezeten van het verlangen naar haar peloton terug te keren.

Van de legerarts krijgt ze de therapeutische opdracht om haar herinneringen op papier te zetten. Ze schrijft over haar stuurloze jeugd, over haar jaren in de legeropleiding, de maanden in Afghanistan - de mooiste van haar leven.

Ondertussen ontmoet ze Mattia, de mysterieuze gast in het nabije hotel. Een man die zich, net als zij, in een eigen limbo bevindt. Langzaam begint Manuela weer hoop te koesteren: zou er wellicht toch een nieuw leven mogelijk zijn, samen met hem?
Schrijver: Melania Mazzucco
Oorspronkelijke titel: Limbo
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789025441951
Uitgever: Atlas Contact
Vita
New York, 1903. Op Ellis Island gaan twee kinderen uit een gehucht in Zuid-Italië van boord: Diamante van twaalf en Vita, pas negen jaar oud. Hij is zwijgzaam, trots en onverschrokken; zij impulsief, jaloers en begiftigd met het mysterieuze vermogen om voorwerpen te verplaatsen.

In een chaotisch pension in de Italiaanse wijk downtown maken de kinderen kennis met de dood en het alfabet, verleidingen, seks, verraad en trouw. Ze groeien er op tot volwassenen, vinden elkaar en verliezen elkaar uit het oog. Ze blijven hopen op een gouden toekomst, die in het land van de onbegrensde mogelijkheden immers voor iedereen is weggelegd.

Maar hun kinderdromen zullen niet uitkomen, niet in New York, niet voor hen samen.
Schrijver: Melania Mazzucco
Oorspronkelijke titel: Vita
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789045850719
Uitgever: Mouria

Gerelateerde schrijvers