Boekenplank:
Kies

Boeken van Stewart O'Nan

Meer over Stewart O'Nan

Genre: Roman

Geboren: 1961

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Stewart O'Nan


Overzicht

  • Laatste avond in de Lobster - Last night at the Lobster
  • Sneeuwengelen - Snow angels

gedetailleerd overzicht

OverzichtLaatste avond in de Lobster
Een koude winteravond vlak voor Kerstmis. Een enorm parkeerterrein, bijna onbegaanbaar door de sneeuwmassa's. Niet ver van de oprit een groot, donker bouwsel, voorzien van vuurrode lichtreclame: een kreeftrestaurant van de Red Lobster-keten.

Voor de laatste keer opent de filiaalhouder de zaak, controleert de friteuse, de grill en de ijsmachine. Voor de laatste keer komt het personeel binnen en bindt de schorten om. Voor de laatste keer gaat het leven van de mensen in de Red Lobster zijn gewone gang voordat daar voor altijd verandering in zal komen.
Schrijver: Stewart O'Nan
Oorspronkelijke titel: Last night at the Lobster
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789059362673
Uitgever: Cossee
Sneeuwengelen
Een besneeuwde wintermiddag in het stadje Butler, Pennsylvania. De veertienjarige Arthur Parkinson repeteert met de blaaskapel van zijn highschool. Plotseling klinken er schoten, bedreigend dichtbij. Wat Arthur hoort zijn de schoten op Annie Marchand, zijn vroegere babysitter en het object van zijn eerste erotische begeerte.

Annie is een mooie jonge vrouw, maar niets in haar leven lijkt te lukken. Ze houdt van haar man Glenn, maar hij vlucht in de drank, ze verafgoodt haar dochtertje Tara, maar toch schiet haar hand vaak uit, ze is graag bij haar beste vriendin, maar bedriegt haar met haar man. Onmacht brengt Annie in situaties die ze niet kan beheersen.

Ook in Arthurs leven loopt het een en ander mis. Zijn ouders gaan scheiden.

Het verhaal van Arthurs familie wordt verweven met de lotgevallen van Annie, en samen vormen ze de basis van deze intieme geschiedenis over de prijs die betaald moet worden voor liefde en verbondenheid. Waar overschrijden we - meestal zonder het zelf te merken - grenzen bij onszelf en bij anderen? En waarom haten we de mensen die ons het meest nabij zijn soms zo hartstochtelijk?
Schrijver: Stewart O'Nan
Oorspronkelijke titel: Snow angels
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789059362215
Uitgever: Cossee

Gerelateerde schrijvers