Boekenplank:
Kies

Boeken van Samantha Hunt

Meer over Samantha Hunt

Genre: Roman

Geboren: 1971

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Samantha Hunt


Overzicht

  • De uitvinding van al het andere - The invention of everything else
  • Uit de zee - The seas

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe uitvinding van al het andere
De excentrieke uitvinder Nikola Tesla onderhoudt een onwaarschijnlijke vriendschap met een jong kamermeisje in hotel The New Yorker, waar hij zijn laatste dagen slijt.

Vanaf het moment dat ze op 1 januari 1943 voor het eerst een glimp van de beroemdste gast van het hotel opvangt, is Louisa - dol op hoorspelen én het geheime leven van de hotelgasten - vastbesloten bevriend te raken met deze eigenaardige man. Ze ontdekt hun gedeelde liefde voor duiven en brengt langzamerhand de stukjes bij elkaar van Tesla's uitzonderlijke levensverhaal als immigrant, genie en halfhartige kapitalist.

Terwijl haar vader met een tijdmachine wil vertrekken om zich te verenigen met zijn overleden echtgenote, raakt Louisa in de war door de komst van een mysterieuze machinebouwer, die misschien wel uit de toekomst komt. Ze begint te vermoeden dat zij de relatie tussen liefde en uitvindingen beter begrijpt dan Tesla - hoe briljant ook - ooit heeft gedaan.
Schrijver: Samantha Hunt
Oorspronkelijke titel: The invention of everything else
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789047200024
Uitgever: Artemis
Uit de zee
Een jonge vrouw wacht al jaren op de terugkeer van haar vader, die twaalf jaar geleden in de zee verdween. In het landerige vissersplaatsje waar zij met haar moeder en grootvader in een oud huis woont dat is volgestouwd met herinneringen, hersenspinsels en bizarre objecten, beginnen realiteit en fantasie steeds meer door elkaar te lopen.

Zij is ervan overtuigd dat ze een zeemeermin is, en ze fantaseert over haar onmogelijke liefde voor de wat oudere oorlogsveteraan Jude. Een liefde die gedoemd is te mislukken, want de zee zal een sterveling nooit toestaan een zeemeermin te beminnen.

Haar moeder dringt er voortdurend op aan dat haar dochter weg moet gaan, zich los moet maken van het eindeloze wachten. Pogingen tot vertrek stranden echter keer op keer en samen met haar moeder blijft zij gekluisterd aan de plek waar de magie van de zee hun leven bepaalt.
Schrijver: Samantha Hunt
Oorspronkelijke titel: The seas
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789049999834
Uitgever: Pimento