Boekenplank:
Kies

Boeken van Marisha Pessl

Meer over Marisha Pessl

Website: http://marishapessl.com/

Overzicht
  • Calamiteitenleer Voor gevorderden - Special topics in calamity physics
  • Nachtfilm - Night film

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Calamiteitenleer Voor gevorderden
In Calamiteitenleer voor gevorderden beschrijft Marisha Pessl de lotgevallen van Blue van Meer, die op de eliteschool St. Gallway in North-Carolina aansluiting vindt bij een groep charismatische scholieren en hun al even intrigerende docente Hannah Schneider.

Wanneer een van Hannahs vrienden verdrinkt en ook zijzelf op een gruwelijke manier aan haar eind komt, ontdekt Blue dat achter deze mysterieuze sterfgevallen een wereld van raadsels en geheimen schuilgaat.

Calamiteitenleer voor gevorderden is een duizelingwekkend verhaal over de dood en vlinders, vrouwen, zwerftochten, de Amerikaanse McCulture, hoogtepunten uit de westerse literatuur, politiek radicalisme en kalverliefdes.

Schrijver: Marisha Pessl
Oorspronkelijke titel: Special topics in calamity physics
Eerste uitgave: 2006
ISBN: 9789041409904
Uitgever: Anthos
Nachtfilm
De jonge, mooie Ashley Cordova wordt op een koude oktoberavond dood teruggevonden in een verlaten pakhuis in Manhattan. Het lijkt alsof ze zelfmoord heeft gepleegd, maar onderzoeksjournalist Scott McGrath vermoedt dat er meer aan de hand is. Hij volgt de familie Cordova al jaren, en is geobsedeerd door Stanislas Cordova, beroemd film-noirregisseur en de vader van Ashley.

Cordova is al jaren niet meer in het openbaar gesignaleerd en het vermoeden is dat hij zich teruggetrokken heeft op z'n landgoed The Peak. Vastbesloten het mysterie rondom Ashley's dood te ontrafelen gaat McGrath op onderzoek uit en delft hij dieper in de duistere wereld van dochter en vader.

Een speurtocht langs een inrichting, duistere nachtclubs en onderwereldfiguren volgt, totdat het lijkt alsof McGrath zich in een film van Cordova zelf bevindt en hij vraagt zich af: is hij het volgende slachtoffer?

Schrijver: Marisha Pessl
Oorspronkelijke titel: Night film
Eerste uitgave: 2013
ISBN: 9789041414151
Uitgever: Anthos
Gerelateerde schrijvers