Boekenplank:
Kies
 • Home
 • O
 • Håkan Östlundh

Boeken van Håkan Östlundh

Håkan Östlundh is auteur van diverse thrillers en jeugdboeken. Ook schrijft hij scenario’s voor televisie en theater.

Meer over Håkan Östlundh

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1962

Geboorteland: Zweden

Website: Håkan Östlundh


Fredrik Broman

 1. Eiland van de angst - Släke
 2. De duiker - Dykaren
 3. Terreur - Terror
 4. De vrouw die wilde afrekenen - Blot
 5. De indringer - Inkräktaren
 6. De man op de bodem - Laglöst land
 7. Mannen zonder gezicht - Män ur mörkret

Profeet Trilogie / Profeten Trilogin

 1. De winter van de profeet - Profetens vinter
 2. Het uur van de profeet - Den falska profeten
 3. De nacht van de profeet - Profetens sista död

Dubbel uitgegeven titels

 • Stank - Släke
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

Fredrik BromanEiland van de angst

Inspecteur Fredrik Broman is zojuist met zijn gezin van Stockholm verhuisd naar Gotland, het populaire vakantie-eiland voor de Zweedse kust, waar hij zijn eerste zomer dienst doet bij de recherche in Visby. Op een avond wordt hij gebeld door een oude man die klaagt dat er bij het strand al een tijd lang een fout geparkeerde Volvo staat met een skibox op het dak. Bij de auto ruikt het vreemd. Naar rottend zeewier.

Aarzelend, met tegenzin en een enigszins ongemakkelijk gevoel rijdt Fredrik naar het strand om een kijkje te nemen. De oude man blijkt gelijk te hebben. Er hangt een extreem onaangename lucht rond de auto. Eén blik in de witte skibox is voldoende om te weten waar de stank vandaan komt. Er ligt een dode man in, of wat er van hem over is.

 Dit is het startsein voor een hectische jacht op een wrede moordenaar. In de krantenkoppen van die zomer verandert het anders voor talloze Zweden zo paradijselijk Gotland in "Het eiland van de angst". En als Fredrik en zijn gezin beseffen dat de veroorzaker van die angst ook hun privé-leven binnendringt, verandert hun droom over Gotland in een nachtmerrie.

Schrijver: Håkan Östlundh
Oorspronkelijke titel: Släke
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789491259012
Ebook: 9789078124689
Uitgever: De Rode Kamer
De duiker
Op het Zweedse eiland Gotland heerst een hittegolf. De vochtige warmte duurt tot eind september. Maar het is niet de extreme warmte die Jenny Lundgren 's nachts uit haar slaap houdt. Ze wordt geplaagd door duistere jeugdherinneringen. De angstaanjagende beelden die voortdurend in haar dromen terugkeren, dwingen haar uiteindelijk tot een dramatisch besluit: bij de politie doet ze aangifte van moord - gepleegd door haar vader, zeventien jaar geleden.

Een week later doen twee jongetjes tijdens het snorkelen aan de noordkust van Gotland een macabere ontdekking. In een met water gevulde kalkgroeve drijft enkele meters onder de oppervlakte het levenloze lichaam van een duiker.

Deze twee gebeurtenissen zijn het begin van een reis terug in de tijd. Een reis die herinneringen tot leven wekt die nog veel huiveringwekkender zijn dan de beelden die Jenny uit haar slaap houden. En zelfs daarmee is dit grimmige verhaal niet ten einde. Dat nadert pas zijn hoogtepunt drie maanden later, als de eerste winterse sneeuwstorm over de Oostzee jaagt.
Schrijver: Håkan Östlundh
Oorspronkelijke titel: Dykaren
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789078124146
Ebook: 9789078124191
Uitgever: De Rode Kamer
Terreur
In een zomerhuis aan het strand op het Zweedse eiland Gotland wordt vlak voor midzomer een jong stel dood aangetroffen - op gruwelijke wijze vermoord. Beiden hebben de Zweedse nationaliteit, maar zijn oorspronkelijk afkomstig uit Egypte. In eerste instantie lijkt het een daad met racistische motieven. Maar al snel wordt de zaak gecompliceerder.

In het huis wordt een Egyptisch paspoort gevonden van een man die getuige moet zijn geweest van de moord. Waar is die man nu? En waarom meldt hij zich niet bij de politie? Heeft de moordenaar wellicht de verkeerde mensen doodgeschoten?

Veel vragen voor de recherche in Visby die met de zaak behoorlijk in zijn maag zit. Dat geldt zeker voor inspecteur Fredrik Broman die tijdens het politieonderzoek heel andere dingen aan zijn hoofd heeft. Nadat zijn vrouw hem de deur heeft uitgezet, leidt hij op zijn zachtst gezegd een chaotisch bestaan.

De vondst van de Egyptische pas blijkt het begin van een reeks ingewikkelde en gewelddadige gebeurtenissen die het hele land op zijn kop zet en zelfs een minister ten val brengt...
Schrijver: Håkan Östlundh
Oorspronkelijke titel: Terror
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789078124207
Ebook: 9789078124221
Uitgever: De Rode Kamer
De vrouw die wilde afrekenen
Boven de Oostzee vliegt een ambulance-helikopter met aan boord inspecteur Fredrik Broman. Hij is zwaar gewond aan zijn hoofd en zweeft tussen leven en dood. Niemand weet of hij het zal halen.

Twee weken eerder zijn op een grote boerderij in Levide op het eiland Gotland twee lijken gevonden. Een dode vrouw die met een messteek om het leven is gebracht en een man wiens lichaam onherkenbaar is verminkt. Als ze worden gevonden - naast elkaar op de met bloed besmeurde parketvloer van de woonkamer - zijn ze al twee dagen dood.

De huiseigenaar, Arvid Traneus, is kort daarvoor teruggekeerd uit Japan nadat hij daar enkele jaren heeft gewerkt als consultant van een groot internationaal bedrijf. Omdat de dode vrouw geïdentificeerd wordt als Arvid Traneus echtgenote, gaat de recherche er aanvankelijk van uit dat de onherkenbare dode haar man is. Maar als blijkt dat de vermoorde man niet Arvid, maar zijn neef Anders Traneus is, neemt het onderzoek een dramatische wending.
Schrijver: Håkan Östlundh
Oorspronkelijke titel: Blot
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789491259029
Ebook: 9789491259371
Uitgever: De Rode Kamer
De indringer
De uitgelaten vakantiestemming is op slag voorbij als Henrik, Malin en hun twee jonge kinderen bij thuiskomst op Fårö de gezinsfoto terugvinden met gaten op de plek van hun ogen. De onrust groeit door de anonieme dreigbrieven die volgen en ontaardt zelfs in regelrechte paniek als hun dochtertje op haar eerste schooldag na de vakantie tijdens de lunchpauze wordt ontvoerd. En dat blijkt nog maar het begin...

Inspecteur Fredrik Broman en zijn collega`s van de recherche in Visby nemen de zaak zeer serieus, maar hebben aanvankelijk geen enkel aanknopingspunt. Speelt een oude familievete op het kleine eiland een rol? Of is de dreiging eerder afkomstig van het Zweedse vasteland? En waarom is Henrik, een internationaal bekend fotograaf, eigenlijk vanuit Stockholm teruggekeerd naar zijn geboortedorp?

Vaststaat dat het gezin ernstig wordt bedreigd. Terwijl de herfst over Fårö valt en het steeds vroeger donker wordt, is er iemand die het gezin voortdurend in de gaten houdt en geduldig zijn tijd afwacht - wacht op het juiste moment om een rekening te vereffenen.
Schrijver: Håkan Östlundh
Oorspronkelijke titel: Inkräktaren
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789491259708
Ebook: 9789491259760
Uitgever: De Rode Kamer


De man op de bodem
Drugs verkopen via internet lijkt een lucratieve business waarmee Viktor en Rafael op eenvoudige wijze in korte tijd al twee miljoen hebben vergaard. Dat geld hebben ze veilig op een buitenlandse rekening gestald waar men de clientèle geen lastige vragen stelt. Maar als op zekere dag een handlanger, die voor hen de gesmokkelde amfetamine aan land moet brengen, niet komt opdagen, verandert het uitzicht op een zorgeloos leventje in een nachtmerrie.

In diezelfde periode worden inspecteur Fredrik Broman en zijn collega's van de afdeling geweldsmisdrijven ingeschakeld om een moordenaar te vinden van een employé van het waterleidingbedrijf. Het lichaam van de man wordt aangetroffen op de bodem van een watertoren en het is voor iedereen een raadsel hoe hij daar terecht is gekomen.

De twee verhaallijnen kruisen elkaar op het moment dat het vredige eiland Gotland wordt opgeschrikt door een golf van geweld. Is er sprake van een afrekening in het criminele circuit?
Schrijver: Håkan Östlundh
Oorspronkelijke titel: Laglöst land
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789491259906
Ebook: 9789491259913
Uitgever: De Rode Kamer
Mannen zonder gezicht
Op een zonnige dag in mei neemt Michael Nordborg, directeur communicatie van het Gotlandse mijnbouwbedrijf Finkalk, de eerste duik van het seizoen in zijn privézwembad. Terwijl hij uit het water klimt, ziet hij door het glas van de terrasdeuren in zijn huis een schim bewegen. Drie dagen later komt zijn vrouw thuis van een weekendje Stockholm en vindt hem dood in een van de ligstoelen - vastgebonden en gefolterd.

Nog geen vierentwintig uur later wordt in een flat in Visby een vrouwelijke politicus vermoord. Zij heeft zich in een opiniërend artikel in de krant positief uitgelaten over een omstreden plan van Finkalk voor het ontginnen van een nieuwe kalkgroeve. Een plan waarvoor een groot stuk bos moet worden gekapt.
Schrijver: Håkan Östlundh
Oorspronkelijke titel: Män ur mörkret
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789492025128
Ebook: 9789492025203
Uitgever: De Rode Kamer

Profeet Trilogie / Profeten TriloginDe winter van de profeet

De vierentwintigjarige Elias, met als bijnaam ‘de profeet’, krijgt hartje winter vreselijk nieuws: hij heeft een hersentumor. Aangedaan probeert Elias zijn vader Anders te bellen om het nieuws te vertellen. Anders werkt op dat moment in Sarajevo voor het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken. Elias krijgt te horen dat er net een bomaanslag is geweest, en zijn vader is een van de slachtoffers. Diens minnares, Ylva, heeft het overleefd.

Samen met haar probeert Elias het mysterie van zijn vaders dood te ontrafelen. Wat begint als een onderzoek naar Anders’ dood, verandert in een duister kat-en-muisspel. Al snel vechten ze voor hun leven. Hun tegenstanders hebben onbeperkte middelen, zij slechts elkaar.

Schrijver: Håkan Östlundh
Oorspronkelijke titel: Profetens vinter
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026347092
Ebook: 9789026347108
Uitgever: Ambo | Anthos
Het uur van de profeet

Elias is net uitvoerig onder het mes geweest bij de plastisch chirurg en met een compleet nieuw uiterlijk is hij er klaar voor om het schimmige imperium van Eric Hands te infiltreren. Het plan is om via diens kinderen dichter bij hem te komen. Een smerig spel in een smerige wereld.

Elias doet dat onder de naam Tom White, codenaam ‘de profeet’. Hij is een gedreven agent die zijn vaders dood koste wat kost wil wreken. De vraag is of zijn opdrachtgever dezelfde agenda heeft. Ondertussen wordt zijn missie steeds gevaarlijker. Is Elias werkelijk bereid om zijn leven te geven voor een nog zeer onzekere uitkomst?

Schrijver: Håkan Östlundh
Oorspronkelijke titel: Den falska profeten
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026352836
Ebook: 9789026352843
Uitgever: Ambo | Anthos
De nacht van de profeet

Zal Elias dan eindelijk wraak kunnen nemen?

Nog maar een jaar geleden was Elias Krantz een gewone man van vierentwintig, nu is hij een geheim agent met de codenaam de Profeet, die gezworen heeft wraak te nemen voor zijn vaders dood. Zijn doelwit, zakenman Eric Hands, is echter onaantastbaar vanwege zijn kennis over alle geheimen van de Zweedse overheid.

Maar Elias krijgt hulp vanuit de Franse inlichtingendienst en daarmee stijgt de kans om Hands te pakken te kunnen nemen. De vraag wie er daadwerkelijk schuldig is aan zijn vaders dood blijkt complexer dan gedacht. Daarvoor moet Elias een laatste keer samenwerken met diplomaat Ylva Grey en alles op alles zetten...

Schrijver: Håkan Östlundh
Oorspronkelijke titel: Profetens sista död
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026359361
Ebook: 9789026359378
Uitgever: Ambo | Anthos

Dubbel uitgegeven titelsStank
Zie voor de beschrijving van dit boek: Eiland van de angst.

* Eiland van de angst in een volledig herziene uitgave van Stank.
Schrijver: Håkan Östlundh
Oorspronkelijke titel: Släke
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789078124108
Uitgever: De Rode Kamer