Boekenplank:
Kies
 • Home
 • P
 • Nicky Pellegrino

Boeken van Nicky Pellegrino

Nicky Pellegrino is een Engelse met Italiaanse roots en woonachtig in Nieuw-Zeeland. Ze haalt haar inspiratie uit de vele zomers die zij sinds haar jeugd in Italië doorbrengt.

Meer over Nicky Pellegrino

Genre: Roman

Geboren: 1964

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Nicky Pellegrino


Overzicht

 • Bella Italia - The Italian wedding
 • Caffè amore - Delicious
 • Dromen van Italië - A dream of Italy
 • Een jaar in Hotel Gondola - A year at Hotel Gondola
 • Een zomer in Venetië - One summer in Venice
 • Italië voor altijd - To Italy, with love
 • Kookschool d'Amore - The food of love cookery school
 • P.S. Kom naar Italië - P.S. Come to Italy
 • Terug naar Rome - When in Rome

Villa Rosa

 1. De granaatappelboom - Summer at the Villa Rosa / The gypsy tearoom
 2. Villa Rosa - Recipe for life
 3. Olijven met oregano - The Villa Girls
 4. Terug naar Villa Rosa - Under Italian skies

gedetailleerd overzicht

OverzichtBella Italia
De dertigjarige Pieta is de oudste dochter van de Italiaan Giuseppe en zijn Engelse vrouw Catherine. Ze is ontwerpster van bruidsjurken bij een vooraanstaande, maar lastige couturier. Het is haar grootste wens om ooit een eigen zaak te hebben.

Ondertussen is ze stiekem verliefd op Michele, de zoon van haar vaders grootste vijand Gianfranco. Wat er ooit tussen Giuseppe en Gianfranco is voorgevallen weet niemand, daarover laat haar vader zich niet uit.

Wanneer Pieta's zusje Addolorata aankondigt dat ze gaat trouwen, werkt Pieta samen met hun moeder in de avonduren aan een bruidsjurk voor haar zusje. Pita grijpt deze intieme uren aan om stukje bij beetje achter het verleden te komen: dat van haar vader, haar moeder en wat er zich al die jaren geleden heeft afgespeeld tussen Giuseppe en Gianfranco. Zal op deze manier de weg geëffend worden voor Pieta en Michele?
Schrijver: Nicky Pellegrino
Oorspronkelijke titel: The Italian wedding
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-325-1162-3
Uitgever: De Kern
Caffè amore
Italië, midden jaren zestig: Maria Domenica zou een rustig en gelukkig leven moeten leiden in het slaperige Italiaanse dorp San Giulio, omringd door de heerlijke geuren van het brood dat haar moeder bakt in de keuken, die al generaties lang de spil van het familieleven vormt. Ze is Pepina en Erminio Carrozza's eerstgeborene en ze hebben hoge verwachtingen van hun mooiste dochter. 

Maar in tegenstelling tot haar zus Rosaria is Maria rusteloos en op zoek naar avontuur. Als ze haar vader zover krijgt dat ze mag werken in het plaatselijke Caffé Angeli, pakt ze de kans om wat te sparen met beide handen aan. Ze heeft het naar haar zin in het café en - omringd door de prachtige wandschilderingen en de geur van sterke espresso - raakt ze bevriend met de eigenaar Franco. Alle praatjes van het dorp komen haar ter ore en van Franco leert ze hoe ze de perfecte crema op een kopje espresso krijgt.

Wanneer ze genoeg geld bijeen heeft, neemt ze de bus naar Rome. Hier beleeft ze een stormachtige liefdesrelatie, die haar leven voor altijd verandert, maar die haar ook weer terugbrengt naar San Giulio...  

Caffè amore is het meeslepende verhaal van drie generaties vrouwen, dat de lezer meevoert naar het warme, romantische San Giulio en naar het noorden van Engeland.
Schrijver: Nicky Pellegrino
Oorspronkelijke titel: Delicious
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-325-0963-2
Uitgever: De Kern
Dromen van Italië

'Dit is je kans om je eigen huis in Zuid-Italië te kopen voor minder geld dan je voor een kop koffie betaalt. Het pittoreske bergstadje Montenello verkoopt enkele historische huizen voor slechts één euro per stuk. De enige voorwaarde is dat de kopers hun nieuwe huis binnen drie jaar renoveren en bereid zijn een belangrijke rol te spelen in deze kleine en vriendelijke gemeenschap.'

Als Salvio Valentini, de burgemeester van het Italiaanse dorpje Montenello, een aantal gebouwen in zijn geliefde dorp te koop aanbiedt voor één euro, gaat zijn bericht viral en wordt het gemeentehuis overspoeld door reacties.

Bijvoorbeeld van de pas gescheiden Mimi, die dit als dé kans ziet om na haar scheiding een eigen leven op te bouwen. Van de Australische Edward en Gino, die met pensioen zijn en 'een project' zoeken. Van Elise, die al jaren probeert samen met haar vriend een huis te kopen maar die in Londen geen schijn van kans maakt op een betaalbare woning. Van anderen die een afgelegen paradijsje zoeken, een bedrijf willen beginnen, aan een saai leven of een ongelukkige relatie willen ontsnappen.

Het is aan Salvio en zijn assistent Augusto om uit deze reacties die mensen te vinden die passen bij hun droom van hoe hun dorpje weer tot leven gebracht kan worden, en om deze droom waar te maken.

Schrijver: Nicky Pellegrino
Oorspronkelijke titel: A dream of Italy
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026151620
Ebook: 9789026151637
Uitgever: De Fontein
Een jaar in Hotel Gondola

Kat is gewend de wereld rond te reizen, maar nu begint ze aan een nieuw avontuur: een jaar op één plek blijven...

Kat is nooit een huismus geweest. Ze reist als schrijver de wereld rond, op zoek naar nieuwe plekken, nieuwe avonturen en nieuwe recepten. Maar nu begint ze aan een heel ander avontuur: een relatie, en daarvoor een jaar op één plek blijven.

Voor Massimo wil ze het proberen. Ze zal een jaar in zijn Venetië wonen, hem helpen bij het runnen van zijn hotel, en ondertussen een nieuw boek schrijven over het eten dat ze eet, de recepten die ze verzamelt, en de mensen die ze ontmoet. Maar zoals Kat inmiddels zou moeten weten: het punt van avonturen is dat ze nooit lopen als verwacht...

Schrijver: Nicky Pellegrino
Oorspronkelijke titel: A year at Hotel Gondola
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026173172
Ebook: 9789026173189
Uitgever: De Fontein
Een zomer in Venetië

Addolorata Martinelli zou volmaakt gelukkig moeten zijn. Ze heeft alles waar ze ooit van droomde: een restaurant, een man, een kind. Dus waarom heeft ze het gevoel dat er iets mist? Dan krijgt ze een vernietigende culinaire recensie voor haar kiezen en opeens wordt het haar pijnlijk duidelijk: wat ze kwijt is, is haar liefde voor koken.

Addolorata vertrekt naar Venetië, vastbesloten om deze zomer te herontdekken wat belangrijk is in het leven: koken, eten en zichzelf. Maar de kanalen van Venetië hebben meer voor haar in petto...

Schrijver: Nicky Pellegrino
Oorspronkelijke titel: One summer in Venice
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026142611
Uitgever: De Fontein


Italië voor altijd

Sarah-Jane is wel klaar met de liefde nadat haar vorige relatie nou niet bepaald een succes was. In een opwelling besluit ze koud en nat Engeland te verruilen voor Italië, het land waar haar vader vandaan komt. Als haar auto stukgaat in het bergdorpje Montenello, komt garagehouder Riccardo haar te hulp.

Assunta is ervan overtuigd dat de liefde aan haar voorbijgegaan is. Ze leeft een rustig leven in haar geliefde Montenello, en ze is niet ongelukkig. Maar als ze Sarah-Jane ontmoet, is dat het begin van een vriendschap die hun levens zal veranderen. Want echte vrienden zullen je altijd vertellen: het is nooit te laat voor de liefde!

Schrijver: Nicky Pellegrino
Oorspronkelijke titel: To Italy, with love
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026159510
Ebook: 9789026159527
Uitgever: De Fontein
Kookschool d'Amore

Luca Amore runt een kookschool op Sicilië. Hij doet niets liever dan mensen wegwijs maken in de heerlijke Italiaanse keuken. Maar de groep die nu aanschuift in zijn kookschool bewijst dat de meester zelf soms ook nog iets bij kan leren over het leven...

Vier vrouwen - een alleenstaande moeder, een ambitieuze advocate, een vrouw op zoek naar zichzelf en een weduwe op zoek naar een nieuwe invulling van haar leven - beginnen de week als vreemden, maar in de hitte van de keuken worden vriendschappen gesmeed die alles zullen veranderen.

Schrijver: Nicky Pellegrino
Oorspronkelijke titel: The food of love cookery school
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789026136917
Uitgever: De Fontein
P.S. Kom naar Italië

Kun je verliefd worden op iemand die je nog nooit hebt ontmoet?

Wanneer de Nieuw-Zeelandse Belle haar gelukkige leven uit elkaar ziet vallen, vindt ze dankzij een online praatgroep begrip en steun bij de Italiaanse Enrico. Hun vriendschap wordt een belangrijk onderdeel van haar leven. Dus als Enrico haar een bericht stuurt en afsluit met ‘P.S. Kom naar Italië!’, besluit ze dat een nieuw avontuur misschien nét is wat ze nodig heeft.

Aangekomen bij Enrico’s palazzo in het prachtige Puglia, is het duidelijk dat hun levens totaal verschillend zijn. Maar ondanks zijn rijkdom en zijn chaotische maar hechte familie, begint ze te beseffen dat Enrico haar misschien net zo hard nodig heeft als zij hem...

Schrijver: Nicky Pellegrino
Oorspronkelijke titel: P.S. Come to Italy
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789026166990
Ebook: 9789026167003
Uitgever: De Fontein
Terug naar Rome

Mario Lanza, de ster van het witte doek, komt naar Rome! Voor de jonge Serafina, die met haar twee zusjes en hun moeder een krappe flat deelt, is de filmster de belichaming van het La Dolce Vita-gevoel dat heel Rome in de jaren vijftig in zijn greep heeft. Als ze min of meer per ongeluk in Lanza's wereld belandt, met feesten waar de champagne stroomt als water en een jurk meer kost dan zij kan hopen in een jaar te verdienen, wordt Serafina meegesleept in een wervelwind van glamour.

Maar hoe dichter ze bij haar droom komt, hoe minder ze nog past in het leven dat ze achterlaat. Als ze dan verliefd wordt op twee verschillende mannen, ieder met zijn eigen problemen, gaan geluk en wanhoop hand in hand. Uiteindelijk staat ze voor een onmogelijke keuze: in welke wereld wil ze leven?

Schrijver: Nicky Pellegrino
Oorspronkelijke titel: When in Rome
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789032514129
Uitgever: De Fontein

Villa RosaDe granaatappelboom
Raffaella Moretti is met afstand het mooiste meisje in het Zuid-Italiaanse plaatsje Triento. Ze trouwt met de jongen van wie ze zielsveel houdt en het geluk lijkt haar toe te lachen. Dat ze een jaar later op handen en knieën als schoonmaakster in het huis van een ander aan het werk is, was wel het laatste dat ze verwachtte.

Raffaella doet haar best om haar leven weer een beetje op de rit te krijgen, maar als jonge weduwe blijkt haar schoonheid met andere ogen bekeken te worden. Ze sluit vriendschap met bakkersvrouw Silvana, met de dochter van de tuinman, Carlotta, die een groot verdriet met zich meedraagt, en met de plaatselijke caféhouder.

Wanneer een tijdelijke bewoner zijn intrek neemt in de villa buiten Triento, voelt Raffaella zich meteen tot hem aangetrokken, niet wetend dat ze daarmee midden in een wespennest terechtkomt.

De granaatappelboom in het boek verbeeldt de cyclus van het leven: dood en verval, liefde en nieuw leven.
Schrijver: Nicky Pellegrino
Oorspronkelijke titel: Summer at the Villa Rosa / The gypsy tearoom
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789032504953
Ebook: 9789026159367
Uitgever: De Kern
Villa Rosa
Alice, een jonge twintiger die bol staat van de energie, wil zoveel mogelijk uit het leven halen. Het gelukkigst is ze als ze kookt en Alice twijfelt dan ook geen moment als haar baas, de Italiaanse chef-kok Tonino, haar voorstelt een zomer lang naar Italië te gaan om de échte Italiaanse keuken te leren kennen.

Samen met haar beste vriendin vertrekt Alice naar Villa Rosa, een oude, statige villa aan de Italiaanse kust. Daar ontmoet ze Babetta, een oude vrouw die jarenlang de tuin van Villa Rosa heeft onderhouden. De liefde voor het koken bindt de twee vrouwen direct en onder de Italiaanse zon delen ze lief en leed met elkaar. Maar er is nog iemand die indruk op Alice maakt, de onweerstaanbare Lucio, de broer van Tonino...
Schrijver: Nicky Pellegrino
Oorspronkelijke titel: Recipe for life
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789032511807
Ebook: 9789032513986
Uitgever: De Kern
Olijven met oregano

Rosie zit in haar eindexamenjaar als ze voor het eerst een vakantievilla huurt met haar klasgenotes Addolorata, Lou en Toni. Na die weken besluiten de vier om, wat er ook gebeurt, elke drie jaar samen een villa in de zon te huren. De vakanties houden de Villa Girls bij elkaar, in alle ups en downs die ze in het leven na hun schooltijd voor de kiezen krijgen met banen, mannen en gezinnen. Rosie wordt haast een aangenomen dochter in de rommelige Italiaanse familie van Addolorata, en ze ontdekt een passie voor koken en fotograferen die leidt tot een baan als foodstyliste.

Als de Villa Girls naar Italië reizen, ontmoet Rosie de knappe Enzo, die met zijn familie een olijfgaard bezit. Ze worden verliefd, en Rosie droomt van een leven samen, maar Enzo`s toekomst ligt vast: hij zal ooit de olijfgaard runnen zoals zijn vader en opa vóór hem. Met een gebroken hart keert Rosie terug naar Londen. Ze denkt zeker te weten dat ze hem nooit meer zal zien. Maar het lot bepaalt anders - een handje geholpen door haar vriendinnen...

Schrijver: Nicky Pellegrino
Oorspronkelijke titel: The Villa Girls
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789032513092
Ebook: 9789032513597
Uitgever: De Kern
Terug naar Villa Rosa

Stella heeft 25 jaar lang voor een eigenzinnige modeontwerper gewerkt, maar als die plotseling overlijdt, ontdekt ze dat er buiten haar werk weinig is dat haar aan Londen bindt. Zonder een duidelijk plan strekken de dagen zich leeg voor haar uit. Dan geeft haar beste vriendin haar de gouden tip: een huizenruil! Online vindt Stella de Italiaanse Leo, die zijn villa aanbiedt.

Terwijl Stella langzaam haar weg vindt in Villa Rosa en het dorpje eromheen, maakt ze voorzichtig nieuwe vriendschappen. Rafaella en Tosca verschillen van elkaar en van Stella als dag en nacht, maar toch bouwen de vrouwen onderling voorzichtig aan een vriendschap.

Ondertussen wordt Stella steeds nieuwsgieriger naar de eigenaar van Villa Rosa. De dingen die hij in de villa heeft achtergelaten, vertellen een heel eigen verhaal. Maar kun je wel een goed beeld van iemand krijgen door alleen zijn spullen?

Schrijver: Nicky Pellegrino
Oorspronkelijke titel: Under Italian skies
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026145490
Ebook: 9789026145506
Uitgever: De Fontein

Gerelateerde schrijvers