Boekenplank:
Kies
 • Home
 • L
 • Sarah-Kate Lynch

Boeken van Sarah-Kate Lynch

Meer over Sarah-Kate Lynch

Genre: Roman

Website: Sarah-Kate Lynch


Overzicht

 • Aan tafel met 3 engelen - Eating with the angels
 • De geur van brood - By bread alone
 • De smaak van champagne - House of joy
 • Dolci d' amore - Dolci di love
 • Honingzoete dagen - The wedding bees
 • Zalig zijn de kaasmakers - Blessed are the cheesemakers
 • Zoet verlangen - On top of everything

Dubbel uitgegeven titels

 • De goddelijke kaasmakers van Coolarney House - zie Zalig zijn de kaasmakers

gedetailleerd overzicht

OverzichtAan tafel met 3 engelen
De gevierde New York Times restaurantrecensent Connie Farrell is op weg naar Venetië om haar tweede huwelijksreis te vieren. Maar er is één probleem - Tom, haar echtgenoot is er niet bij. Zijn stoel in het vliegtuig is leeg. Connie is echter niet van plan om zich dit plezierreisje te laten ontnemen.
En niet ten onrechte, zo lijkt het: in Venetië ontmoet ze Marco, een knappe gondelier die haar letterlijk elke denkbare, zinnenprikkelende delicatesse serveert. Ze laat het zich heerlijk welgevallen en er lijkt geen eind aan de vakantie te komen.
Maar niet alles is wat het lijkt: eenmaal terug in New York krijgt Connie een harde klap te verduren. Ineens staat er niets anders op de menukaart dan teleurstellingen en liefdesverdriet, en zelfs het heerlijkste gerecht lijkt deze wanhopige situatie niet te kunnen redden...
Schrijver: Sarah-Kate Lynch
Oorspronkelijke titel: Eating with the angels
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-325-1045-2
Uitgever: De Kern
De geur van brood
Esme is een alleenstaande moeder en woont samen met haar knorrige familie en bijziende geit op het Engelse platteland. Dat valt niet mee, maar Esme slaat zich erdoor. Alhoewel... Soms denkt ze dat het Franse zuurdesembrood dat ze elke dag dwangmatig bakt het enige is waar ze écht goed in is.
Maar komt dat doordat het zo heerlijk smaakt, of omdat het haar doet denken aan de jonge vrouw die ze eens was, en aan haar ex Louis, de dorpsboulanger? Het enige wat hij Esme achterliet, is het recept van het zuurdesembrood, gemaakt van het gegiste sap van de 190 jaar oude appelboom van zijn betovergrootouders.
Maar dan loopt ze Louis weer tegen het lijf...
Schrijver: Sarah-Kate Lynch
Oorspronkelijke titel: By bread alone
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-325-0986-1
Uitgever: De Kern
De smaak van champagne
Zo bruisend en onweerstaanbaar als de beroemde champagne van Maison Peine is Clementine allang niet meer. Ze is de laatste in de lijn van champagnemakers van het huis, maar ze is elk sprankje levenslust kwijt. En nu heeft ze ook nog haar nukkige vader verloren. Gelukkig heeft ze het chateau voor zich alleen. Toch?
Dan staat ineens haar vreselijke zus Mathilde op de stoep, vastberaden om Clementines toekomst net zo te verzieken als haar verleden. Maar daar blijft het niet bij: uit het niets verschijnt een derde zus, de lieve jonge Sophie. Door haar komen oude familievetes, eerste liefdes en vergeten schandalen weer boven water.
De gloriedagen waarvan Clementine zo lang heeft gedroomd, lijken verder weg dan ooit. Maar net zoals haar geliefde druiven moeten groeien en bloeien voor een mooie champagne, zo zal zij dat ook moeten doen. Maar of dat lukt?
Schrijver: Sarah-Kate Lynch
Oorspronkelijke titel: House of joy
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-325-1111-1
Uitgever: De Kern
Dolci d' amore
Lily en haar man Daniel lijken gelukkig: ze houden van elkaar, ze hebben een goede baan en een mooi huis. Maar dan vindt Lily een foto van Daniels andere gezin – vrouw, dochter en zoon – dat hij er blijkbaar op na houdt in Italië. Impulsief als nooit tevoren boekt Lily een reis naar Italië, om zelf te zien hoe het zit.

In het Toscaanse dorpje Montevedova is een klein bakkerijtje, eigendom van de negentigjarige zussen Violetta en Luciana. Violetta is de leider van Het Geheime Genootschap van Sokkenstoppende Weduwen, een verzameling van twaalf oude vrouwtjes die échte liefde gekend hebben, en die het tot hun missie hebben gemaakt om mensen met een gebroken hart een nieuwe liefde te bezorgen.

Als Lily het dorp Montevedova in komt rijden, zien de Sokkenstoppende Weduwen hun kans schoon om het hart van dorpslieveling Alessandro te lijmen – en terwijl Lily op zoek is naar het gezin van de foto, wordt een uitgebreid plan in werking gezet...
Schrijver: Sarah-Kate Lynch
Oorspronkelijke titel: Dolci di love
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789032513955
Uitgever: De Kern
Honingzoete dagen
Cherie-Lynn 'Sugar' Wallace volgt elke lente haar bijen naar een nieuwe stad. Dit jaar, toen ze koningin Elizabeth VI op de oude landkaart neerzette, bleek New York haar bestemming. Daar aangekomen loopt ze behalve haar nieuwe buren – de schuwe Ruby, Lola en haar dochtertje, chefkok Nate die niet van mensen houdt en de werkloze oud-portier George – vrijwel meteen de knappe Schot Theo tegen het lijf.

Hoewel hij haar hart sneller doet kloppen, weigert ze daaraan toe te geven. Sugar gelooft niet meer in de liefde, maar haar bijen wel...
Schrijver: Sarah-Kate Lynch
Oorspronkelijke titel: The wedding bees
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789026136931
Uitgever: De Fontein


Zalig zijn de kaasmakers
De excentrieke, oude Ierse kaasmakers Joseph Corrigan en Joseph Feehan (Corrie en Fee) maken de lekkerste blauwschimmelkazen van de wereld en hun roem reikt even ver als de geur van hun kaas. Maar Corrie mist zijn kleindochter Abbey. Ze is nu bijna dertig, maar hij heeft haar niet meer gezien sinds ze een klein meisje was en werd meegenomen door haar losbandige moeder.
Corrie moest eens weten dat zijn geliefde Abbey op een eiland in de Stille Zuidzee op het punt staat haar trouweloze echtgenoot te verlaten. Aanvankelijk probeert ze haar toevlucht te nemen bij haar moeder, maar uiteindelijk keert ze toch terug naar Ierland, naar de kaasboerderij waar Corrie en Fee de mooiste kazen van de wereld maken met behulp van koeien die gemolken worden door vegetarische, zwangere melkmeisjes met zuivere zangstemmen...
Het is in deze magische wereld dat Abbey weer tot zichzelf komt, en zij is niet de enige. Ook Kit, een New Yorkse beurshandelaar met een gebroken hart komt terecht in Coolarney House en leert de finesses van het kaasmaken.
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel De goddelijke kaasmakers van Coolarney House.
Schrijver: Sarah-Kate Lynch
Oorspronkelijke titel: Blessed are the cheesemakers
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-325-0894-6
Uitgever: De Kern
Zoet verlangen
Florence Darling is een opgewekte vrouw van negenendertig die positief in het leven staat en er trots op is dat ze wel tegen een stootje kan. Het ongeluk dient zich immers altijd aan met drie gebeurtenissen tegelijk in haar leven!
Dus wanneer ze op een ochtend op straat wordt gezet door haar zakenpartner en 's middags wordt verlaten door haar echtgenoot, weet Florence dat er nog meer slecht nieuws op komst is. Als haar zoon Monty niet lang daarna terugkomt van een rondreis door Australië blijkt al snel wat dat is. Tot haar schrik blijft het daar niet bij. Florence' plan om haar huis te verbouwen tot een tearoom dreigt te mislukken, haar zus blijkt labieler dan ze dacht en waarom laat de huisarts zoveel berichten achter op de voicemail?
Maar dan komt aannemer Will langs, een man met verborgen culinaire talenten, en Florence' leven, met al zijn ups en downs, ziet er ineens een stuk vrolijker uit.
Schrijver: Sarah-Kate Lynch
Oorspronkelijke titel: On top of everything
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-325-1213-2
Uitgever: De Kern

Dubbel uitgegeven titelsDe goddelijke kaasmakers van Coolarney House
Zie voor de beschrijving van dit boek: Zalig zijn de kaasmakers.
Schrijver: Sarah-Kate Lynch
Oorspronkelijke titel: zie Zalig zijn de kaasmakers
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789041761118
Uitgever: Muntinga