Boekenplank:
Kies

Boeken van Laura Madeleine

Laura Madeleine (VS) was begonnen aan een opleiding aan de toneelschool, maar bedacht dat haar hart toch meer bij de literatuur lag en ging Engelse literatuur studeren aan het Newnham College in Cambridge. Nu is ze fulltime schrijver, van zowel boeken als recepten.

Meer over Laura Madeleine

Genre: Roman

Website: Laura Madeleine


Overzicht

De patissier van Parijs

Parijs, 1909. De arbeidersjongen Guy vertrekt naar Parijs, om aan de spoorwegen te werken. Het toeval leidt hem naar Pâtisserie Clermont, waar hij onmiddellijk geraakt wordt door de schoonheid van de elegante creaties - en door de dochter van de patissier, Jeanne. De twee worden verliefd, maar net als het broze suikerwerk waar de patisserie om bekend staat, is hun geluk kwetsbaar...

Cambridge, 1988. Petra's grootvader, een gerespecteerd historicus en auteur, is overleden en zij krijgt de opdracht zijn archief op te ruimen. Dan ontdekt ze een foto van haar opa met twee mensen die ze niet kent en de mysterieuze tekst 'Vergeef me' op de achterzijde. Als haar opa's biograaf vervolgens een schandaal ruikt en daar zijn pijlen op richt, begint een race naar de waarheid.

Schrijver: Laura Madeleine
Oorspronkelijke titel: The confectioner's tale
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026138157
Ebook: 9789026138164
Uitgever: De Fontein