Boekenplank:
Kies

Boeken van Richard Pelzer

Richard Pelzer is de jongere broer van bestsellerauteur Dave Pelzer. Hij is fulltime schrijver en geeft voorlichting over kindermishandeling op scholen en jeugdinrichtingen.

Meer over Richard Pelzer

Genres: Non-Fictie, Roman

Geboren: 1965

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Richard Pelzer


Overzicht

  • Ik ben niet slecht - A brother's journey
  • Mijn moeders prooi - A teenager's journey

gedetailleerd overzicht

OverzichtIk ben niet slecht
Een van Richard Pelzers eerste jeugdherinneringen is dat hij toekijkt hoe zijn moeder zijn oudere broertje Dave ernstig mishandelt. Tot Dave op dertienjarige leeftijd door de politie uit huis wordt gehaald.

Dan gebeurt waar Richard altijd zo bang voor is geweest: hij wordt zijn moeders nieuwe slachtoffer. Vanaf zijn negende wordt Richard jarenlang stelselmatig zwaar mishandeld en vernederd. Niemand grijpt in. Toch overleeft hij. Dit is zijn ontroerende en inspirerende levensverhaal.
Schrijver: Richard Pelzer
Oorspronkelijke titel: A brother's journey
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044314748
Uitgever: The House of Books
Mijn moeders prooi
Als kind wordt Richard ernstig mishandeld door zijn gestoorde moeder. De afschuwelijke omstandigheden thuis laten een spoor van verwoesting na. Als tiener probeert hij met alcohol en drugs te ontsnappen aan de schaamte, de angsten en de pijn. Hoezeer hij zijn moeder ook haat, toch zou hij willen dat zij hem beschermt tegen alle kwaad.

De drugs eisen hun tol en Richard probeert herhaaldelijk zelfmoord te plegen. Hij belandt in een pleeggezin en vervolgens bij de marine. Langzaam leert Richard voor zichzelf op te komen. En ondanks de vele tegenslagen in zijn jonge leven zal hij tenslotte de kracht van vergeving en liefde leren kennen.
Schrijver: Richard Pelzer
Oorspronkelijke titel: A teenager's journey
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044320329
Uitgever: The House of Books

Gerelateerde schrijvers