Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Christopher (C.J.) Sansom

Boeken van Christopher (C.J.) Sansom

Overzicht
  • Winter in Madrid - Winter in Madrid
Shardlake
  1. De onthechting - Dissolution
  2. Het zwarte vuur - Dark fire

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Winter in Madrid
Najaar 1940: de Spaanse burgeroorlog is voorbij en Madrid ligt in puin. De bevolking lijdt honger terwijl de nazi's oprukken in Europa. Spanje heeft zich neutraal verklaard, maar heimelijk koestert Franco de wens om zich bij Hitler aan te sluiten. Harry Brett wordt als oorlogsveteraan door de Britse geheime dienst gevraagd om het vertrouwen te winnen van zijn oude schoolvriend Sandy Forsyth, die ervan wordt verdacht louche contacten te onderhouden met de Spaanse falangisten. Met enige tegenzin begeeft Harry zich naar het corrupte Madrid en ontmoet daar Sandy en diens vriendin Barbara Clare. Barbara heeft haar eigen geheim. Zij is op zoek naar haar vroegere minnaar, de charismatische Bernie Piper, die met de Internationale Brigades vocht tegen de facisten. Hij wordt vermist en zou zijn omgekomen - maar Barbara weigert dat te geloven. Er ontvouwt zich een persoonlijk drama waarop lotgevallen uit een gezamenlijk verleden een onuitwisbaar stempel drukken.
Schrijver: Christopher (C.J.) Sansom
Oorspronkelijke titel: Winter in Madrid
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-261-1129-7
Uitgever: De Fontein

Shardlake

De onthechting
In de winter van 1537 is Engeland verdeeld in twee kampen: aan de ene kant de aanhangers van koning Henry VIII, die de Anglicaanse Kerk heeft ingesteld, aan de andere kant de katholieken die trouw blijven aan de paus. In naam van de koning is Thomas Cromwell, de gevreesde en meedogenloze architect van de reformatie, een kruistocht begonnen tegen het oude geloof door middel van strikte wetten, talloze rechtszaken en een uitgebreid netwerk van spionnen en informanten. Een volksopstand wordt welliswaar de kop ingedrukt, een tweede zou wel eens onstuitbaar kunnen zijn. Voorzichtigheid is dan ook geboden als één van Cromwells ambtenaren in het klooster van Scarnsea, aan de zuidkust van Engeland, om het leven wordt gebracht. Matthew Shardlake, die bekend staat als "de slimste bochelaar van het Engelse hof" krijgt van hem persoonlijk de opdracht de zaak te onderzoeken. En dat gebeurt. Shardlake vertrekt in gezelschap van zijn jonge klerk Mark Poer, en wordt in het klooster met nauwelijks verhulde vijandschap ontvangen. Dit dwingt de briljante, maar vaak ook eigenzinnige Shardlake tot onvermoede persoonlijke risico's. De doorbraak naar de werkelijkheid in de gemeenschap van het Benedictijnerklooster blijkt uiteindelijk slechts mogelijk door een daad van geweld. Dan wankelt Shardlakes geloofsovertuiging, heel even, maar overtuigd van zijn gelijk zet hij standvastig door. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Kloostermoord.
Schrijver: Christopher (C.J.) Sansom
Oorspronkelijke titel: Dissolution
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-3499-5
Uitgever: Uitgeverij M
Het zwarte vuur
In de zomer van 1540 is het onrustig in Londen. De stad gaat gebukt onder een aanhoudende hittegolf, het politiek gekonkel is niet van de lucht en opstootjes behoren tot de orde van de dag. In deze broeierige sfeer neemt meester Matthew Shardlake, die bekendstaat als de slimste bochelaar van het hof, de verdediging op zich van ene Elizabeth Wentworth. De jonge vrouw wordt beschuldigd van de moord op een twaalfjarige jongen van goede komaf. Onverwacht wordt Shardlake een handje geholpen door persoonlijk ingrijpen van niemand minder dan Thomas Cromwell, de meedogenloze en gevreesde architect van de Reformatie. Shardlake raakt hierdoor nog meer betrokken bij Cromwells snode plannen. Zeer tegen zijn zin wordt hij gedwongen op zoek te gaan naar het legendarische Grieks Vuur, een eeuwenoud wapen waarvan de formule in handen is gevallen van twee broers, alchemisten. Er is Cromwell namelijk veel aan gelegen het wapen als geschenk aan te kunnen bieden aan de koning. Van meester Shardlake wordt verwacht dat hij al zijn sluwheid inzet om de geheime formule in bezit te krijgen.
Schrijver: Christopher (C.J.) Sansom
Oorspronkelijke titel: Dark fire
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-225-4081-2
Uitgever: Uitgeverij M
Gerelateerde schrijvers