Boekenplank:
Kies

Boeken van P.B. Kerr

Meer over P.B. Kerr

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Pseudoniem (van): Philip Kerr

Website: P.B. Kerr


Kinderen van de lamp (YA)

  1. Het Achnaton avontuur - The Akhenaten adventure
  2. De blauwe djinn van Babylon - The blue djinn of Babylon
  3. De Slangenkoning van Kathmandu - The Cobra King of Kathmandu

gedetailleerd overzicht

Kinderen van de lamp (YA)Het Achnaton avontuur
John en Phillipa Gaunt wonen in New York. Ze zijn normale kinderen die op hun twaalfde - veel te vroeg - verstandskiezen krijgen. Op de dag dat ze die kiezen laten trekken, wordt Egypte opgeschrikt door een onheilspellende aardbeving.
Zonder verstandskiezen is niets meer hetzelfde. De tweeling begint snel te groeien, ze worden steeds gevoeliger voor kou en ze raken gefascineerd door rook. Het vreemdste van alles: al hun wensen lijken opeens uit te komen.
Hun excentrieke oom Nimrod verteld ze uiteindelijk wat er aan de hand is: Phillippa en John hebben de gaven van de djinn geërfd. Nimrod leert hun meer over hun erfgoed en hun vermogens. Er gaat een wereld voor hen open.
Maar ook die wereld kent goed en kwaad. In Egypte wacht hun een groot gevaar...
Schrijver: P.B. Kerr
Oorspronkelijke titel: The Akhenaten adventure
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-245-5281-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De blauwe djinn van Babylon
Hoe moet het in vredesnaam verder met de twaalfjarige tweeling Bob en Roos Galjoen, die in 'Het Achnaton avontuur' ontdekten dat ze afstammen van een heuse djinn? Tot op dat moment waren het immers gewone kinderen.
Opeens waren Bob en Roos bij machte om zomaar wensen te vervullen, naar bijzondere plekken af te reizen zonder daarbij afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer - en zowel mensen als dingen te laten verdwijnen.
Nimrod, de excentrieke broer van hun moeder leerde hun er zelfs nog wat kunstjes bij en vertelde de tweeling over hun erfgoed en vermogens. Ze leerden hun kracht kennen, nou ja, tot op zekere hoogte.
Maar is dit allemaal wel voldoende als ze te maken krijgen met de verschrikkelijke Blauwe Djinn, die Roos naar een verborgen koninkrijk in Babylon lokt, zodat Bob gedwongen is de hele wereld over te reizen? Precies, dat is nog maar de vraag...
Schrijver: P.B. Kerr
Oorspronkelijke titel: The blue djinn of Babylon
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-245-5291-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De Slangenkoning van Kathmandu
In Het Achnaton Avontuur ontdekten Bob en Roos Galjoen, een twaalfjarige tweeling, dat ze afstammen van een heuse djinn. Opeens zijn ze bij machte om zomaar wensen te vervullen, naar bijzondere plekken af te reizen - zonder daarbij afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer - en zowel mensen als dingen te laten verdwijnen. In De Blauwe Djinn van Babylon leerde de tweeling er nog wat kunstjes bij.
In De Slangenkoning van Kathmandu schiet de tweeling een djinn te hulp wiens vriend is overleden aan de beet van een koningscobra. Een ongeluk of boze opzet? Dat laatste, blijkt al gauw.
Nog geen vierentwintig uur later staan Bob en Roos in de volle aandacht van de Cultus van de Negen Cobra's. En die aandacht biedt hun weinig toekomstperspectief. Wat nu? Gelukkig is de tweeling bijzonder vindingrijk, vooral als het om hun leven gaat
Schrijver: P.B. Kerr
Oorspronkelijke titel: The Cobra King of Kathmandu
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-245-5301-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff