Boekenplank:
Kies

Boeken van Deborah Smith

Meer over Deborah Smith

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Leigh Bridger, Jackie Leigh, Jacquelyn Lennox

Geboren: 1955

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Deborah Smith


Overzicht

  • In de marmeren tuin - Stone flower garden
  • In de orchideeënvallei - Charming Grace
  • In de schaduw van de appelboom - Sweet Hush
  • Terug naar Bear Mountain - On Bear Mountain

gedetailleerd overzicht

OverzichtIn de marmeren tuin
In de marmeren tuin vertelt het verhaal van Darleen en Eli. Ze zijn als kind gezworen vrienden, maar door een onopgeloste moord worden ze van elkaar gescheiden. Pas vele jaren later zal het geheim uit hun jeugd worden ontrafeld. De jonge Darleen wordt opgevoed door haar grootmoeder Swan Hardigree, de geduchte eigenaresse van de Hardigree Marmer Maatschappij die marmergroeven exploiteert. Swan regeert met ijzeren hand over haar personeel en doet er alles aan om Darleen voor te bereiden op haar toekomst. Ooit zal Darleen het bedrijf erven en, evenals haar grootmoeder, moeten heersen over het stadje Burnt Stand dat leeft van het marmer. Eli Wade is een intelligente jongen uit een arm gezin, die in het stadje is komen wonen en voor wiens familie grootmoeder Swan een ongewone belangstelling toont. Eli en Darleen worden dikke vrienden. Maar ze moeten elkaar in het geheim ontmoeten, want in deze gemeenschap van rangen en standen geeft de vriendschap tussen de rijke Darleen en de arme Eli geen pas. Wanneer na een reeks dramatische gebeurtenissen Eli's vader van moord wordt beschuldigd, verdwijnt Eli uit Burnt Stand – en uit het leven van Darleen. Vijfentwintig jaar later keert Eli terug en zullen langverborgen geheimen – letterlijk – worden opgegraven.
Schrijver: Deborah Smith
Oorspronkelijke titel: Stone flower garden
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-225-3012-4
Uitgever: Boekerij
In de orchideeënvallei
Harp Vance was altijd al een zonderling. Als jongen van twaalf was hij zes maanden de bergen in getrokken met alleen een zakmes bij zich. Meer dood dan levend werd hij toen uiteindelijk door de jonge Grace Bagshaw gevonden. Met een gebroken been lag hij tussen de wilde orchideeën. Grace, het mooiste meisje van het dorp, wist toen al dat Harp de man voor haar was. Ondanks hun verschillende achtergronden – Grace is de dochter van de rijke Bagshaws en Harp komt uit een achterstandsgezin – trouwen ze op jonge leeftijd. Maar Harp komt op heldhaftige wijze om het leven tijdens zijn werk als politieman, en Grace blijft alleen achter met slechts de herinneringen aan deze bijzondere man. Als een filmmaatschappij naar Georgia komt om een film te maken over het leven van Harp, verzet Grace zich met man en macht. De filmers lijken niet in de ware Harp Vance geïnteresseerd te zijn, ze hebben zijn leven veranderd in een platte actiefilm. Grace vindt in haar strijd een onwaarschijnlijke medestander in Boone Noleene, de bodyguard van Stone Senterra, de ster van de film. Samen met hem doet Grace er alles aan om grip op haar eigen leven, en haar eigen herinneringen, te behouden.
Schrijver: Deborah Smith
Oorspronkelijke titel: Charming Grace
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-225-3911-3
Uitgever: Boekerij
In de schaduw van de appelboom
Hush, weduwe, moeder en succesvol appelteelster heeft in haar leven veel offers gebracht, maar doorgezet om haar zoon Davis een goede toekomst te kunnen geven. Nu keert Davis plotseling naar huis terug, samen met zijn grote liefde, de dochter van een wel zeer beroemd man. Tot ontzetting van Hush richten de ogen van het hele land zich plotseling op haar appelboerderij. Hush gruwt van die belangstelling. Ze houdt de hekken van haar erf hardnekkig gesloten en terwijl de pers en veiligheidsdiensten zich rond haar terrein posteren, probeert ze een zo normaal mogelijk leven te leiden. Slechts één man laat ze toe: Nicholas, een veiligheidsagent, die geheimen en trauma's uit het verleden met zich meedraagt. Hush en Nicholas vechten voor het geluk van de jonge geliefden. Tegelijkertijd moeten ze echter ook hun eigen problemen onder ogen zien. En uiteindelijk zullen ze ontdekken dat liefde niet alleen voor de jeugd is weggelegd.
Schrijver: Deborah Smith
Oorspronkelijke titel: Sweet Hush
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-3461-8
Uitgever: Boekerij
Terug naar Bear Mountain
Ursula Powell en Quentin Riconni zijn min of meer tegelijkertijd opgegroeid - hij in New York, zij in het zuidelijke provincieplaatsje Tiber Ville, in het gebied Bear Mountain, dat zij, inmiddels volwassen, heeft verlaten. Ursula keert na de dood van haar vader terug naar haar ouderlijk huis, een vervallen boerderij. Daar woont ook haar autistische broer Arthur,in harmonie met de natuur en met Bare Wisdom, een enorme ijzersculptuur van een beer, die Ursula's vader ooit heeft gekocht en die nu op hun erf staat. Quentin Riconni is in zijn jeugd zijn vader langzaam gaan haten. Een vader die, ver weg van zijn gezin, zo nodig de kunstenaar uit moest hangen, terwijl zijn vrouw en zoon nauwelijks konden rondkomen. Inmiddels is Quentin een afstandelijke, doch succesvolle zakenman die met weinig vreugde de onbetaalbare nalatenschap van zijn vader beheert. Wanneer Bare Wisdom, het vroegste kunstwerk van zijn vader dat lange tijd verdwenen leek, in Bear Mountain blijkt te staan, weet Quentin dat hij dit werk zal moeten terughalen, wil zijn leven - en dat van zijn moeder - weer enige zin krijgen. En dus komt Quentin naar Bear Mountain - en naar Ursula - om de ijzeren beer te kopen en nooit weer om te kijken. Maar Bare Wisdom is vergroeid met het bergstadje, met de mensen, en vooral met Arthur, die met de beer "praat". Het weghalen van de beer zou hem kapotmaken en terugvoeren naar de stilte van zijn autisme. In Bear Mountain zullen Quentin en Ursula elkaar ontmoeten, twee bijzondere persoonlijkheden, vechtend voor dat wat hen lief is. Tussen hen zal een band ontstaan die sterker is dan alle verdriet en pijn van het verleden.
Schrijver: Deborah Smith
Oorspronkelijke titel: On Bear Mountain
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-225-2861-8
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers