Boekenplank:
Kies

Boeken van James Thompson

Meer over James Thompson

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1964 / Overleden: 2014

Geboorteland: Verenigde Staten


Inspecteur Kari Vaara

  1. Engelen van sneeuw - Snow angels
  2. Tranen van Lucifer - Lucifer's tears
  3. Helsinki noir - Helsinki white

gedetailleerd overzicht

Inspecteur Kari VaaraEngelen van sneeuw

Kaamos: de periode vlak voor Kerst, de meest sombere tijd van het jaar in Fins Lapland. De niet-aflatende duisternis en extreme kou boven de Noordpool zorgen ervoor dat iedereen een beetje buiten zichzelf raakt misschien wel net genoeg om een moord te plegen.

Een knappe Somalische immigrante wordt dood gevonden midden in een besneeuwd veld, haar lichaam is op gruwelijke wijze verminkt en er staat een racistische spreuk in haar borst gekerfd. Aan het hoofd van het onderzoek staat Kari Vaara, hoofdinspecteur van het plaatselijke politiekorps.

Vaara, eens een gelauwerd agent in de grote stad, heeft zich teruggetrokken in zijn geboortedorp om oude wonden te laten helen, maar ziet zich nu voor de zware taak geplaatst om zonder hulp van buitenaf deze zaak op te lossen.

Schrijver: James Thompson
Oorspronkelijke titel: Snow angels
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789045202785
Ebook: 9789045200798
Uitgever: Karakter
Tranen van Lucifer

Inspecteur Kari Vaara krijgt de gevoelige opdracht om onderzoek te doen naar Arvid Lahtinen, een negentigjarige Finse nationale held die ervan verdacht wordt oorlogsmisdaden gepleegd te hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij is de enige overlevende van de onlangs ontdekte Stalag 309-eenheid, die mogelijk communisten en Joden zou hebben geliquideerd in samenwerking met de Gestapo.

Tegelijkertijd raakt Vaara betrokken bij de moordzaak van Iisa Filippov, de promiscue vrouw van een Russische zakenman. Het heeft er alle schijn van dat haar minnaar de moord in de schoenen geschoven krijgt, terwijl Filippov zelf duidelijk een hand boven het hoofd gehouden wordt. Het spoor van die hand leidt Vaara naar de corrupte top van de macht. Al snel komen heden en verleden met elkaar in botsing op een manier die niemand voor mogelijk had gehouden...

Schrijver: James Thompson
Oorspronkelijke titel: Lucifer's tears
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789045202204
Ebook: 9789045203607
Uitgever: Karakter
Helsinki noir

Kari Vaara vertelt zijn vrouw, twee dagen na de geboorte van hun dochter, dat hij een zware operatie moet ondergaan vanwege een hersentumor én dat hij gerekruteerd is voor een black ops-missie.

Nadat hij hersteld is van de operatie, gaat hij aan de slag. De geheime eenheid is klein, rapporteert rechtstreeks aan het hoofd van de nationale politie en begint schoon schip te maken. De zware jongens van Helsinki worden zonder genade van hun geld, drugs en illegale wapens beroofd. Maar Karis team is te goed en hun acties hebben onbedoelde gevolgen.

Alsof dat niet genoeg is krijgt Vaara, van de president zelf, de zaak van de moord op de meest vooraanstaande Finse immigrantenrechtadvocate toegewezen en krijgt hij te maken met de onopgeloste ontvoering van miljonairskinderen. Na eerder aan de dood te zijn ontsnapt dreigt het hem alsnog te veel te worden als hij moet kiezen tussen gerechtigheid en zijn familie...

Schrijver: James Thompson
Oorspronkelijke titel: Helsinki white
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789045205922
Ebook: 9789045206127
Uitgever: Karakter

Gerelateerde schrijvers