Boekenplank:
Kies

Boeken van Renée Vink

Renée Vink studeerde in Leiden en Göteborg en is werkzaam als vertaalster Engels, Zweeds, Noors, Deens en Duits. Zij vertaalt voornamelijk thrillers en fantasyboeken, soms non-fictie.  Vink richtte in 1981 het Tolkiengenootschap Unquendor op en schrijft regelmatig artikelen over J.R.R. Tolkien voor Nederlandse en buitenlandse tijdschriften.

Meer over Renée Vink

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1954

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • De dood van Dantes keizer

Folkert Crepel

  1. Floris V en de Schotse troon - Florent V and the Scottish throne
  2. De laatste dagen van Floris V - The last days of Florent V
  3. De wreker van Floris V - The avenger of Florent V

Diversen

  • De dood van een koning - To kill a king

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe dood van Dantes keizer
In het ongeluksjaar 1313 sterft keizer Hendrik van het Duitse rijk na een kort ziekbed in de vesting van het Italiaanse Buonconvento. Al snel rijzen er echter vraagtekens over zijn dood. Zijn biechtvader wordt beschuldigd van moord, maar blijkt verdwenen te zijn en dreigt bij verstek veroordeeld te worden.

In een overmoedige bui werpt Cino da Pistoia, jurist en dichter, zich als advocaat van de onvindbare frater op. Hij krijgt hulp van een oude vriend, Dante Alighieri, schrijver van een dichtwerk over de hel. Maar hun vriendschap is niet meer wat die geweest is. Het duurt niet lang of de eigengereide Dante is Cino meer tot last dan tot steun, zeker wanneer zijn ideeën ketterse trekjes blijken te vertonen.
Schrijver: Renée Vink
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789054293149
Ebook: 9789078124832
Uitgever: Conserve

Folkert CrepelFloris V en de Schotse troon
De zevenjarige Margareta van Schotland is dood en vele pretendenten verdringen elkaar in Berwick-upon-Tweed rond de Schotse troon.

Onder hen Floris V van Holland, nazaat van Schotse koningen en overtuigd van zijn rechten. Maar de akte die hij als bewijsstuk nodig heeft is weg, en de bode die het document moest opsporen wordt vermoord.

Grafelijk agent Arnoud van Ranst gaat op jacht naar de verdwenen akte en stuit daarbij op een moordlustige monnik, een bijziende bisschop en een achterbakse abt.

De jonge Folkert Crepel, helper van Van Ranst, is ondertussen vastbesloten de moord op de bode op te lossen - al moet hij daarvoor Floris trotseren en haalt hij zich zelfs de toorn van de Engelse koning op de hals...
Schrijver: Renée Vink
Oorspronkelijke titel: Florent V and the Scottish throne
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789054290513
Ebook: 9789491259142
Uitgever: Conserve
De laatste dagen van Floris V
Als graaf Floris V van Holland een pact met de Franse koning sluit, zet dat bij sommigen kwaad bloed.

Floris' vroegere bondgenoot Edward van Engeland zint op maatregelen en de machtige vazal Jan van Kuyk zegt zijn leenband met Holland op. Dan stort de kapelaan die Kuyks brief heeft afgeleverd tijdens een hoogmis in Dordrecht vergiftigd ter aarde.

Speelman en klerk Folkert Crepel krijgt opdracht de dader te vinden. Maar als de dochter van Gerard van Velzen aan hetzelfde vergif overlijdt, loopt het spoor al snel dood.

Intussen probeert de afgezant van de graaf, Arnoud van Ranst, Jan van Kuyk te achterhalen. Dat lukt niet - al schijnt Kuyks neef, Gijsbrecht van Amstel, meer van diens handel en wandel te weten.

Helaas voor graaf Floris laat Gijsbrecht het achterste van zijn tong niet zien...
Schrijver: Renée Vink
Oorspronkelijke titel: The last days of Florent V
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789054290582
Ebook: 9789491259104
Uitgever: Conserve
De wreker van Floris V
Eind december 1298 arriveren speelman Folkert Crepel en zijn metgezel in het dorpje Loenen. Ze zijn net op tijd om een waaghals van een jongen uit een wak in de Vecht te redden.

Ze komen ook op het juiste moment voor de jaarlijkse kolfwedstrijd ter herinnering aan het beleg van Kronenburg, waar ooit de moordenaar van Floris V gruwelijk aan zijn eind kwam.

En als Geert dat dan zo graag wil mag hij best tegen de kolfbal slaan die het hoofd van Gerard van Velzen voorstelt, de moordenaar van graaf Floris.

Maar wat zoeken Folkert en Geert eigenlijk in het dorp aan de Vecht? Zijn ze wel wat ze lijken? En wat is er toch met de jonge meisjes aan de hand - als ze niet verdwijnen, verdrinken ze of worden ze aangerand.

Als Folkert dan ook nog eens spoken ziet en Velzens hoofd zoekraakt, is het raadsel compleet.
Schrijver: Renée Vink
Oorspronkelijke titel: The avenger of Florent V
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789054290902
Ebook: 9789491259128
Uitgever: Conserve

DiversenDe dood van een koning
Vier Historische Zaken bevat de boeken:
  1. Steven Saylor: De piraten van een jonge Caesar - Little Caesar and the pirates
  2. Renée Vink: De dood van een koning - To kill a king
  3. Robert van Gulik: De nacht van de tijger - The night of the tiger
  4. Ellis Peters: De eenzame bruid - The leper of Saint Giles

In De dood van een koning doen Herlindes, de dichter Rumslant en Lodewijc van Velthem hun uiterste best om het geheim achter de moord op hertog Konrad von Teck te ontrafelen.
Schrijver: Renée Vink
Oorspronkelijke titel: To kill a king
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022531327
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers