Boekenplank:
Kies

Boeken van Simon de Waal

Simon de Waal is auteur, scenarist, regisseur en parttime rechercheur zware misdaad bij de Amsterdamse politie. Hij schreef diverse thrillers en startte in 2009 met Appie Baantjer de succesvolle Baantjer & De Waal reeks.

BBS: De boeken van Baantjer & De Waal vindt u terug bij de schrijver Baantjer, A.C.

Meer over Simon de Waal

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1961

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • Bureau Raampoort
  • Cop vs killer
  • Nemesis
  • Pentito
  • Systema
  • Vector

Martin Boks

  1. Boks & de lege kamer
  2. Boks & het verkeerde lijk

gedetailleerd overzicht

OverzichtBureau Raampoort

Als rechercheur Peter van Opperdoes en zijn trouwe collega Jacob Holm na een lange dag werken eindelijk hun bed op willen zoeken worden ze op hun weg naar huis in de Jordaan verrast door de vondst van een lijk onder de spoorbrug bij de Korte Prinsengracht. Het slachtoffer is door meerdere kogels om het leven gekomen.

Alles wijst erop dat het om een afrekening in het criminele circuit gaat, maar als niet veel later de vriendin van het slachtoffer hem opzoekt in het mortuarium, en daar op gewelddadige wijze ontvoerd wordt, blijkt de zoektocht naar de dader en het motief voor de moord veel ingewikkelder dan verwacht.

* Bureau Raampoort is het vervolg op de Baantjer & De Waal reeks die Simon de Waal (gedeeltelijk) met Appie Baantjer schreef.

Schrijver: Simon de Waal
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789048843565
Ebook: 9789048827442
Uitgever: Lebowski
Cop vs killer
Tergend langzaam drukte Mirko de punt van het vlijmscherpe mes in het vlees. De man in de stoel schoot achteruit. De punt drukte verder, tot het mes plotseling diep in het vlees schoot, waarna Mirko met bijna chirurgische precisie begon te snijden.

Vier dagen en nachten uit het leven van een meedogenloze crimineel, op wie door iedereen jacht wordt gemaakt. Mirko Narain moet anderen vermoorden om zelf in leven te blijven. Hij leeft in een wereld van 'hij of ik'.

Vier dagen en nachten uit het leven van een rechercheur, die jaagt op een keiharde crimineel. Frank Spinola werkt met zijn rechercheteam aan een onmogelijke opdracht: pak Mirko en zijn groep. Maar Frank heeft een verrader in zijn team, die alle informatie doorgeeft aan Mirko.

Er is maar één manier waarop Frank Mirko kan pakken. Omdat hij niet weet wie hij nog kan vertrouwen, zal hij zelf achter Mirko aan moeten. Wanneer Mirko erachter komt wat Frank van plan is, ontstaat er tussen de twee een strijd op leven en dood. Frank maakt geen kans, tot er in het leven van Mirko iemand opduikt die hij nooit had verwacht. En daarmee ontstaat bij Mirko, voor het eerst, een zwakke plek.
Schrijver: Simon de Waal
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789048801725
Ebook: 9789048803439
Uitgever: Lebowski
Nemesis

Nadat in haar woning een getuige op gruwelijke wijze is vermoord, en haar man en kinderen in allerijl in veiligheid moeten worden gebracht, blijft de dreiging voor officier van justitie Sylvia van Maele en haar gezin onverminderd voortduren. Als niet lang daarna een rechercheur omkomt tijdens een aanslag, besluit het rechercheteam het recht in eigen hand te nemen en buiten alle regels en wetten om de strijd aan te gaan met de daders.

Wanneer die langzaam beseffen dat het team illegaal en op eigen houtje opereert, besluiten ze keihard de confrontatie aan te gaan en is er geen weg meer terug. Is het team te ver gegaan in hun zoektocht naar gerechtigheid en wraak?

Schrijver: Simon de Waal
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789048845750
Ebook: 9789048834976
Uitgever: Lebowski
Pentito
In Italië is een jongen van twaalf getuige van de moord op zijn hele familie. Door te vluchten en onder te duiken weet alleen hij de massale oorlog tussen de maffiaclans te overleven. Nu, begin jaren negentig, denken zijn vijanden dat de jongen dood is, maar leeft hij onder een valse naam in Nederland.

Rechercheur Nick Meere, moeizaam herstellend van een schotwond, is gedwongen zich met kleine criminelen bezig te houden tot hij weer sterk genoeg is voor het echte werk. Als hij een Italiaan moet verhoren die onrust op het Rembrandtplein heeft veroorzaakt, verwacht hij gewoon op tijd naar huis te gaan. Maar de zaken lopen anders die dag.

De Italiaan, Giovanni La Rocca, raakt in paniek als hij merkt dat Nick hem via de vreemdelingendienst wil laten uitzetten naar Italië. Gedwongen terugkeer naar Napels is hetzelfde als de doodstraf, bezweert hij hem. Hij biedt Nick informatie aan in ruil voor verblijf in Nederland. La Rocca weet alles over de maffia in Italië, Nederland en Duitsland, zijn familie was een van de grootste clans van Italië. Om dit te bewijzen, onthult hij de verblijfplaats van een ontvoerde senator.

Als Nick de informatie doorgeeft aan Interpol Rome gaan alle alarmbellen rinkelen. Niet alleen bij Interpol, want ook de camorra blijkt meteen op de hoogte van deze gevaarlijke pentito, een spijtoptant. Ze willen hem koste wat het kost het zwijgen opleggen, waardoor ook Nick niet langer zijn leven zeker is...
Schrijver: Simon de Waal
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789048801718
Ebook: 9789048803453
Uitgever: Lebowski
Systema

Na de val van het communisme vluchtten eind jaren tachtig veel wetenschappers van het geheime Russische laboratorium Vector, waar dodelijke virussen werden ontwikkeld, naar het Westen. Als dertig jaar later een van hen wordt vergiftigd in Edinburgh, gaat zijn dochter Sookie achter de daders aan.

Tegelijkertijd ontdekt Alex in Amsterdam dat de kist van zijn moeder uit het gezamenlijke graf van zijn ouders is verdwenen. Heeft het Russische verleden van zijn vader er iets mee te maken? Iemand lijkt op jacht naar de gevluchte wetenschappers en de virussen die ze meesmokkelden. Maar waarom?

Zowel Sookie als Alex begint een koortsachtige zoektocht die gevaarlijker zal blijken dan ze dachten.

Schrijver: Simon de Waal
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789048840007
Ebook: 9789048840014
Uitgever: Lebowski


Vector

Tegen het einde van de Koude oorlog verdwijnt een even mysterieus als dodelijk virus uit een Russisch laboratorium. Vijfentwintig jaar later, in Amsterdam, wordt Alex, de zoon van een gevluchte Russische wetenschapper, geconfronteerd met het duistere verleden van zijn dementerende vader.

Als diens broer plotseling opduikt, openbaart zich een goed bewaard geheim. Zijn vader heeft echter weinig herinneringen meer aan vroeger. Heeft hij wel een broer? En waar is die opeens zo dringend naar op zoek?

* Vector is een uitgave van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek ter gelegenheid van de maand van het spannende boek 2016.

** Dit verhaal is in 2019 uitgewerkt tot het boek Systema.

Schrijver: Simon de Waal
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789059653740
Uitgever: CPNB

Martin BoksBoks & de lege kamer
Wat voor verschrikkelijks is er die nacht gebeurd in kamer 134 van het smoezelige hotel in de Utrechtsedwarsstraat in Amsterdam? Er kan volgens rechercheur Martin Boks maar één conclusie zijn: hier is iemand op gruwelijke wijze vermoord. De eens vuilwitte, louche hotelkamer ziet rood van het bloed. Maar geen spoor van een lijk...

Zowel de eigenaar van het hotel als de nachtportier zeggen van niets te weten. Boks ontdekt dat de nachtportier kamers voor allerlei doeleinden ter beschikking stelt zonder dat daarvan iets wordt geregistreerd. Besprekingen van criminelen die niet gestoord willen worden, rendez-vous van overspelige stelletjes, 'zakelijke' bijeenkomsten van escortdames.

Wie zijn er allemaal verdacht? Wie is er 's nachts op de kamer geweest? Maar belangrijker nog: wie heeft het die nacht niet overleefd?
Schrijver: Simon de Waal
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789049950200
Uitgever: Rothschild & Bach
Boks & het verkeerde lijk
Wanneer in het water van de Oudezijds Kolk in Amsterdam een lijk wordt aangetroffen, denkt inspecteur Martin Boks in eerste instantie aan een routinezaak: de man is in het water gevallen en verdronken. Toch zit Boks iets niet lekker. Hij gaat door met het onderzoek en komt erachter dat de verdronken man op ingenieuze wijze is vermoord. Maar wie maakt er zoveel werk van een moord op een dakloze zwerver?

Als tijdens het onderzoek ook nog blijkt dat de vingerafdrukken van de man in werkelijkheid van iemand anders zijn, stapelen de raadsels zich op. De foto in het politie-archief lijkt totaal niet op de vermoorde man. Maar wie is hij dan? Wie heeft wiens identiteit aangenomen? En vooral: waar is de man op de foto nu?
Schrijver: Simon de Waal
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789049950040
Uitgever: Rothschild & Bach

Gerelateerde schrijvers