Boekenplank:
Kies

Boeken van Simon de Waal

Meer over Simon de Waal

Website: http://www.simondewaal.com

Overzicht
  • Cop vs. killer
  • De vijf families: Duivelspact
  • Pentito
Martin Boks
  1. Boks & de lege kamer
  2. Boks & het verkeerde lijk

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Cop vs. killer
Tergend langzaam drukte Mirko de punt van het vlijmscherpe mes in het vlees. De man in de stoel schoot achteruit. De punt drukte verder, tot het mes plotseling diep in het vlees schoot, waarna Mirko met bijna chirurgische precisie begon te snijden. Vier dagen en nachten uit het leven van een meedogenloze crimineel, op wie door iedereen jacht wordt gemaakt. Mirko Narain moet anderen vermoorden om zelf in leven te blijven. Hij leeft in een wereld van 'hij of ik'. Vier dagen en nachten uit het leven van een rechercheur, die jaagt op een keiharde crimineel. Frank Spinola werkt met zijn rechercheteam aan een onmogelijke opdracht: pak Mirko en zijn groep. Maar Frank heeft een verrader in zijn team, die alle informatie doorgeeft aan Mirko. Er is maar één manier waarop Frank Mirko kan pakken. Omdat hij niet weet wie hij nog kan vertrouwen, zal hij zelf achter Mirko aan moeten. Wanneer Mirko erachter komt wat Frank van plan is, ontstaat er tussen de twee een strijd op leven en dood. Frank maakt geen kans, tot er in het leven van Mirko iemand opduikt die hij nooit had verwacht. En daarmee ontstaat bij Mirko, voor het eerst, een zwakke plek.
Schrijver: Simon de Waal
Eerste uitgave: 2005
ISBN: 978-90-488-0172-5
Uitgever: Lebowski
De vijf families: Duivelspact
De vijf families: Duivelspact is het eerste boek van een groots opgezette trilogie over de opkomst en de ondergang van 'De vijf families'. In een klein dorpje ten zuiden van Napels vindt er een brute moord plaats bij de kerk. De priester, Don Guiseppe, weet de moord niet te voorkomen en komt vervolgens als ooggetuige voor een meedogenloos dilemma te staan: zwijgen of spreken - met een zekere dood tot gevolg. Hij besluit te zwijgen als getuige, maar te spreken in zijn kerk. Tijdens de missen die hij leidt, roept hij op tot verzet tegen de maffia en haar gebruiken, tegen de wreedheid, de valse beloften voor de jeugd en met name tegen de zinloze moorden. Het maakt de priester steeds populairder bij het volk, tot zelfs een van de moordenaars bij hem komt biechten en onthult wat er in zijn dorp eigenlijk gaande is. Luigi Medrano, een majoor bij de antimaffiabrigade van de carabinieri in Rome, krijgt van een lokale rechercheur uit het dorp een telefoontje over de activiteiten van zijn godvrezende broer, met wie hij al vijftien jaar geen contact heeft gehad. Hij neemt vakantie op en reist naar het dorpje in het zuiden van Italië. Daar krijgt hij weer contact, hoewel moeizaam, met zijn broer en krijgt van hem te horen dat vijf maffiafamilies in de omgeving, die elkaar tot dan toe tot de dood bevochten, op initiatief van een charmante, vrouwelijke, maar verschrikkelijk foute advocate de handen ineen willen slaan en daardoor machtiger dan ooit zullen worden. Hebben hun voorvaderen ook niet ooit met veel succes samengewerkt, totdat een bloedige interne strijd het pact overwon? Het lijkt een bij voorbaat onmogelijke samenwerking, maar langzaamaan vergeten de families hun vetes en merken ze dat samenwerken inderdaad veel voordelen biedt. Dat iedereen die hen daarbij tegenwerkt, afvallige familieleden en lastige priesters incluis, meedogenloos uit de weg geruimd moet worden, lijkt slechts een kleine bijkomstigheid.
Schrijver: Simon de Waal
Eerste uitgave: 2011
ISBN: 978-90-488-0469-6
Uitgever: Lebowski
Pentito
In Italië is een jongen van twaalf getuige van de moord op zijn hele familie. Door te vluchten en onder te duiken weet alleen hij de massale oorlog tussen de maffiaclans te overleven. Nu, begin jaren negentig, denken zijn vijanden dat de jongen dood is, maar leeft hij onder een valse naam in Nederland. Rechercheur Nick Meere, moeizaam herstellend van een schotwond, is gedwongen zich met kleine criminelen bezig te houden tot hij weer sterk genoeg is voor het echte werk. Als hij een Italiaan moet verhoren die onrust op het Rembrandtplein heeft veroorzaakt, verwacht hij gewoon op tijd naar huis te gaan. Maar de zaken lopen anders die dag. De Italiaan, Giovanni La Rocca, raakt in paniek als hij merkt dat Nick hem via de vreemdelingendienst wil laten uitzetten naar Italië. Gedwongen terugkeer naar Napels is hetzelfde als de doodstraf, bezweert hij hem. Hij biedt Nick informatie aan in ruil voor verblijf in Nederland. La Rocca weet alles over de maffia in Italië, Nederland en Duitsland, zijn familie was een van de grootste clans van Italië. Om dit te bewijzen, onthult hij de verblijfplaats van een ontvoerde senator. Als Nick de informatie doorgeeft aan Interpol Rome gaan alle alarmbellen rinkelen. Niet alleen bij Interpol, want ook de camorra blijkt meteen op de hoogte van deze gevaarlijke pentito, een spijtoptant. Ze willen hem koste wat het kost het zwaijgen opleggen, waardoor ook Nick niet langer zijn leven zeker is...
Schrijver: Simon de Waal
Eerste uitgave: 2007
ISBN: 978-90-488-0047-6
Uitgever: Lebowski

Martin Boks

Boks & de lege kamer
Wat voor verschrikkelijks is er die nacht gebeurd in kamer 134 van het smoezelige hotel in de Utrechtsedwarsstraat in Amsterdam? Er kan volgens rechercheur Martin Boks maar één conclusie zijn: hier is iemand op gruwelijke wijze vermoord. De eens vuilwitte, louche hotelkamer ziet rood van het bloed. Maar geen spoor van een lijk... Zowel de eigenaar van het hotel als de nachtportier zeggen van niets te weten. Boks ontdekt dat de nachtportier kamers voor allerlei doeleinden ter beschikking stelt zonder dat daarvan iets wordt geregistreerd. Besprekingen van criminelen die niet gestoord willen worden, rendez-vous van overspelige stelletjes, 'zakelijke' bijeenkomsten van escortdames. Wie zijn er allemaal verdacht? Wie is er 's nachts op de kamer geweest? Maar belangrijker nog: wie heeft het die nacht niet overleefd?
Schrijver: Simon de Waal
Eerste uitgave: 2005
ISBN: 90-499-5020-5
Uitgever: Rothschild & Bach
Boks & het verkeerde lijk
Wanneer in het water van de Oudezijds Kolk in Amsterdam een lijk wordt aangetroffen, denkt inspecteur Martin Boks in eerste instantie aan een routinezaak: de man is in het water gevallen en verdronken. Toch zit Boks iets niet lekker. Hij gaat door met het onderzoek en komt erachter dat de verdronken man op ingenieuze wijze is vermoord. Maar wie maakt er zoveel werk van een moord op een dakloze zwerver? Als tijdens het onderzoek ook nog blijkt dat de vingerafdrukken van de man in werkelijkheid van iemand anders zijn, stapelen de raadsels zich op. De foto in het politie-archief lijkt totaal niet op de vermoorde man. Maar wie is hij dan? Wie heeft wiens identiteit aangenomen? En vooral: waar is de man op de foto nu?
Schrijver: Simon de Waal
Eerste uitgave: 2006
ISBN: 90-499-5004-3
Uitgever: Rothschild & Bach
Gerelateerde schrijvers