Boekenplank:
Kies

Boeken van S.J. Watson

S.J. Watson begon naast zijn werk in het ziekenhuis (diagnose en behandeling van slechthorende kinderen) met schrijven en brak met zijn debuut meteen internationaal door.

Meer over S.J. Watson

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1971

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: S.J. Watson


Overzicht

  • Flashback - Final cut
  • Tweede leven - Second life
  • Voor ik ga slapen - Before I go to sleep

gedetailleerd overzicht

OverzichtFlashback

Blackwood Bay, een Britse kustplaats waar nooit iets gebeurt. Toch?

Ooit was Blackwood Bay een drukbezocht kustplaatsje. Maar nu, geplaagd door teruglopende toeristenaantallen en economische malaise, is het nog maar een schim van wat het was. Het is een spookstadje geworden, en daarmee de perfecte locatie voor filmmaker Alex om haar nieuwe documentaire te schieten.

Maar de hechte dorpsgemeenschap is achterdochtig over haar motieven. Want er gebeurt nooit wat in hun dorp, dus waarom zou ze hier filmen? Of is er iets? Weet zij meer dan ze zegt, en wie is ze eigenlijk?

Schrijver: S.J. Watson
Oorspronkelijke titel: Final cut
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026330926
Ebook: 9789026330933
Uitgever: Ambo | Anthos
Tweede leven

In Tweede leven wordt Julia geconfronteerd met de gewelddadige dood van haar zusje Kate in Parijs. Van Kates huisgenote en beste vriendin hoort ze over het dubbelleven dat Kate leidde.

Wanneer Julia dit tweede leven van haar zusje onderzoekt, ontmoet ze de charmante en mysterieuze Lukas. Julia's zoektocht wordt steeds obsessiever en ze belandt in een levensgevaarlijke wereld...

Schrijver: S.J. Watson
Oorspronkelijke titel: Second life
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789041417251
Uitgever: Ambo | Anthos
Voor ik ga slapen
Onze herinneringen bepalen onze identiteit. Maar wat als je geheugen elke dag opnieuw in je slaap wordt gewist?

Christine wordt 's ochtends wakker in een vreemd bed, in een vreemd huis, naast een man die ze niet kent. Ze herinnert zich niets van wat er die nacht is gebeurd en besluit snel haar kleren aan te trekken en naar huis te gaan. Maar dan ziet ze zichzelf in de spiegel. Christine herkent zichzelf niet: ze is veel ouder dan ze dacht.

De man vertelt haar dat hij Ben heet en dat ze al tweeëntwintig jaar getrouwd zijn. Dat ze in haar eigen huis is. En dat haar geheugen jaren geleden is aangetast door een ernstig ongeluk.

Elke nacht als Christine gaat slapen worden haar herinneringen gewist. Elke ochtend opnieuw moet iemand haar vertellen wie ze is. Christine is volledig afhankelijk van Ben. Maar als ze op advies van haar dokter een dagboek gaat bijhouden, ontdekt ze dat Ben haar lang niet alles vertelt.
Before I Go to Sleep - 2014
Regisseur: Rowan Joffe
Cast:

Nicole Kidman, Colin Firth, Mark Strong, e.a.

Schrijver: S.J. Watson
Oorspronkelijke titel: Before I go to sleep
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789041417244
Uitgever: Ambo | Anthos