Boekenplank:
Kies

Boeken van Benedict Wells

Benedict Wells komt uit een roemruchte familie. Om deze reden heeft hij zijn naam officieel laten veranderen in Wells. In plaats van na de middelbare school naar de universiteit te gaan, verhuisde Wells naar Berlijn om zich daar aan het schrijven te wijden, terwijl hij met allerlei verschillende baantjes in zijn onderhoud voorzag.

Meer over Benedict Wells

Genre: Roman

Geboren: 1984

Geboorteland: Duitsland

Website: Benedict Wells


Overzicht

  • Becks laatste zomer - Becks letzter Sommer
  • Dromer - Spinner
  • Hard land - Hard Land
  • Het einde van de eenzaamheid - Vom Ende der Einsamkeit
  • Op het geniale af - Fast genial

gedetailleerd overzicht

OverzichtBecks laatste zomer

Ooit wilde Robert Beck muzikant worden, maar hij kwam als leraar op een middelbare school terecht. Nu hij de veertig nadert, gaat zijn leven hem steeds meer tegenstaan. Totdat hij het buitenbeentje Rauli Kantas in de klas krijgt, wiens stem en gitaarspel bovennatuurlijk goed zijn. Beck besluit zich over hem te ontfermen, maar niet geheel belangeloos: als ontdekker, manager en songwriter van Rauli hoopt hij dat zijn grote droom, een glansrijke carrière in de muziek, alsnog in vervulling gaat. Maar net als Beck heeft ook de raadselachtige Rauli zijn geheimen...

Er breekt een zomer aan waarin alles mogelijk lijkt - en alles op het spel staat. De zoektocht naar een label verloopt anders dan verwacht, Becks relatie met de studente Lara hangt aan een zijden draadje en zijn beste vriend, de Duits-Afrikaanse Charlie, trekt op magische wijze problemen aan. Alle personages zijn op weg om zichzelf te ontdekken en dat pakt niet altijd zo uit als ze hadden gedacht. Uiteindelijk moet Beck beslissen hoeveel hij werkelijk voor zijn vrijheid overheeft.

Schrijver: Benedict Wells
Oorspronkelijke titel: Becks letzter Sommer
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789029092647
Uitgever: Meulenhoff
Dromer

Na zijn eindexamen en de dood van zijn vader, verhuist Jesper Lier van München naar Berlijn. In de telefoongesprekken met zijn moeder en zijn thuiswonende broertje schetst Jesper een rooskleurig beeld van zijn leven, compleet met leuke kamer, vlot verlopende studie, succesvolle, hardwerkende vriendin en een bijna voltooid romanmanuscript.

Maar in werkelijkheid woont hij in een verkrot souterrain, heeft hij nog nooit een college bijgewoond, is de vriendin uit zijn duim gezogen - het wil niet zo lukken met de meisjes - en ook de roman gaat nergens heen.

Jesper wil nog maar één ding, zijn leven radicaal veranderen. Hij beleeft een turbulente week en gaat op een wilde odyssee door Berlijn.

Dromer is een tragikomedie over vriendschap, het worstelen rondom dromen en over de angst en het maken van de juiste beslissingen.

Schrijver: Benedict Wells
Oorspronkelijke titel: Spinner
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029096546
Ebook: 9789402319644
Uitgever: Meulenhoff
Hard land

Missouri, 1985. De moeder van de vijftienjarige Sam is ziek, zijn werkloze vader weet zich geen raad en sluit zich voor iedereen af. In een poging zijn ongelukkige thuissituatie te ontvluchten neemt Sam een vakantiebaantje in een oude bioscoop.

Voor de duur van een magische zomer wordt alles op zijn kop gezet. Hij maakt vrienden, hij wordt verliefd op de mooie Kirstie en ontdekt geheimen over zijn woonplaats.

Voor het eerst in zijn leven is Sam niet langer een onopvallende buitenstaander maar maakt hij deel uit van iets groters. Als zijn moeder overlijdt komt er een abrupt einde aan deze gelukkige maanden, en wordt Sam gedwongen om volwassen te worden.

Schrijver: Benedict Wells
Oorspronkelijke titel: Hard Land
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789029094627
Ebook: 9789402317084
Uitgever: Meulenhoff
Het einde van de eenzaamheid
Als de tijd nu eens niet bestond? Als alles wat je beleeft eeuwig was en als niet de tijd aan jou voorbijging, maar jijzelf aan de dingen die je beleeft?

Wanneer Jules Moreau na een ernstig motorongeluk in het ziekenhuis belandt, wordt hij geconfronteerd met herinneringen uit zijn jeugd. Al vroeg verloren Jules, zijn broer Marty en zijn zus Liz hun ouders door een tragisch ongeval. Op hen alle drie laat dit verlies zijn sporen na, en in de jaren die volgen groeien zij gaandeweg uit elkaar.

Vooral de eens zo zelfbewuste Jules trekt zich steeds meer in zijn eigen wereld terug. Alleen met de mysterieuze Alva kan hij vriendschap sluiten; jaren later zal hij echter pas begrijpen wat ze voor hem betekent - en wat ze altijd voor hem heeft verzwegen.

Als ze volwassen zijn verschijnt Alva weer in zijn leven. Even ziet het ernaar uit dat ze de verloren jaren kunnen goedmaken, tot ze toch weer door het verleden worden ingehaald.

Schrijver: Benedict Wells
Oorspronkelijke titel: Vom Ende der Einsamkeit
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029091787
Uitgever: Meulenhoff
Op het geniale af

De intelligente Francis Dean woont met zijn moeder in een vervallen trailerpark in New Jersey. De hoop op een betere toekomst heeft hij opgegeven - tot hij de waarheid achter zijn verwekking ontdekt. Zijn bestaan komt blijkbaar voort uit een absurd experiment waaraan zijn moeder achttien jaar geleden deelnam. Zijn vader is geen loser die zijn gezin in de steek liet, maar een genie, cum laude afgestudeerd aan Harvard. Hem ontmoeten zou Francis’ leven kunnen veranderen.

Samen met zijn beste vriend Grover, een excentrieke whizzkid, en het meisje van zijn dromen, de delicate en onvoorspelbare Anne-May, begint hij aan een tocht dwars door Amerika om zijn vader te vinden. Hij wil ontdekken wie hij werkelijk is en hij heeft niets te verliezen - denkt hij.

Op het geniale af is het verhaal van een spannende ontdekkingsreis met meedogenloze wendingen en een adembenemende afrekening.

Schrijver: Benedict Wells
Oorspronkelijke titel: Fast genial
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789029093781
Ebook: 9789402315059
Uitgever: Meulenhoff

Gerelateerde schrijvers