Boekenplank:
Kies

Boeken van Rick Yancey

Meer over Rick Yancey

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1962

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Rick Yancey


De 5de Golf / The 5th Wave

  1. De vijfde golf - The 5th wave
  2. De oneindige zee - The infinite sea
  3. De laatste ster - The last star

Jeugdboeken

  • De waanzinnige avonturen van Alfred Kropp - The extraordinary adventures of Alfred Kropp

gedetailleerd overzicht

De 5de Golf / The 5th WaveDe vijfde golf
Soms denk ik dat ik de laatste mens op aarde ben. Dat betekent dat ik de enige mens in het universum ben. Dat is onzin, ik weet het. Ze kunnen niet iedereen gedood hebben... Nog niet.

De eerste golf: de wereld wordt gehuld in duisternis
De tweede golf: als je geluk hebt weet je te ontsnappen
De derde golf: als je pech hebt overleef je
De vierde golf: er geldt nog maar één regel – vertrouw niemand

Nu de vijfde golf eraan komt, is Cassie op de vlucht – voor Hen, de wezens die er menselijk uitzien maar het niet zijn. Zij die het land doorkruisen om eenieder te vermoorden die ze tegenkomen. Cassie gelooft dat er maar één manier is om te overleven: door alleen te blijven.

Maar dan ontmoet ze Evan Walker, de verleidelijke en mysterieuze vreemdeling die haar enige hoop is om haar vijfjarige broertje te helpen bevrijden, én haar enige hoop om zelf te overleven. Maar Cassie moet kiezen tussen vertrouwen en wanhoop, tussen verzet of overgave. Tussen leven... en dood.
The 5th Wave - 2016
Regisseur: J. Blakeson
Cast: Chloë Grace Moretz, Matthew Zuk, Gabriela Lopez, e.a.
Schrijver: Rick Yancey
Oorspronkelijke titel: The 5th wave
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789400502970
Ebook: 9789044970074
Uitgever: Bruna
De oneindige zee
We hebben de eerste vier Golven overleefd. We houden vol, maar de overwinning is nog ver weg. We hebben hoop, maar worden door haat verteerd. Ze denken dat we zwak zijn. Maar we zijn niet alleen.

De Vijfde Golf komt eraan, en de mensheid staat aan de vooravond van totale vernietiging. Cassie, Ben en Ringer overleefden de eerste vier vernietigende Golven en staan voor een moeilijke keuze: wachten tot Evan Walker terugkomt, of op zoek gaan naar andere overlevenden vóór de vijand hen te pakken krijgt.

Want dat er een nieuwe aanval komt is onvermijdelijk. Cassie en haar vrienden zullen de ultieme strijd moeten aangaan tussen hoop en wanhoop, leven en dood.

Schrijver: Rick Yancey
Oorspronkelijke titel: The infinite sea
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789400505469
Ebook: 9789044973358
Uitgever: Bruna
De laatste ster
Vosch herinnert me aan die ene waarheid waar ik me aan vastklamp: je gaat dood. Je gaat dood en er is niets wat jij of ik of wie dan ook kan doen om dat tegen te houden.

We zijn hier en dan zijn we weer weg. Dat was al zo voordat ze kwamen. Dat is altijd zo geweest. De Anderen hebben de dood niet uitgevonden, ze hebben hem alleen geperfectioneerd. Ze hebben de dood een gezicht gegeven, om hem ons vervolgens in het gezicht te wrijven, want zij wisten dat dat de enige manier was om ons te vermorzelen.

De dood eindigt niet op een continent of in een oceaan, niet bij een berg of op een vlakte, in een jungle of een woestijn. Hij eindigt waar hij begon, waar hij van meet af aan was: op het slagveld van het laatste, nog kloppende mensenhart.

Schrijver: Rick Yancey
Oorspronkelijke titel: The last star
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789400507470
Ebook: 9789044975222
Uitgever: Bruna

JeugdboekenDe waanzinnige avonturen van Alfred Kropp
Hij raakt verzeild in achtervolgingen waar James Bond een hartverzakking van zou krijgen, hij beleeft avonturen waarbij Inidana Jones de moed in de schoenen zou zakken, en dat terwijl Alfred Kropp alles behalve een held wil zijn.

De 15-jarige Alfred Kropp vindt zichzelf lelijk, lomp en mislukt. Hij wil eigenlijk het liefst alleen op zijn kamertje rondhangen, en heeft als belangrijkste uitdaging: hoe overleef ik de middelbare school?

Maar dan verleidt zijn oom Farrell, bij wie hij woont, hem mee te doen met een simpele actie om snel rijk te worden. Uit het kantoor waar zijn oom nachtportier is, moeten zij een zwaard stelen en terugbezorgen aan de rechtmatige eigenaar. Alfred vertrouwt het hele zaakje eigenlijk voor geen cent, maar laat zich toch overhalen.

En dan beginnen de problemen: het zwaard blijkt Excalibur te zijn - het legendarische wapen van koning Arthur - en 'de rechtmatige eigenaar' blijkt juist de bad guy te zijn, die de vernietiging van de wereld voor ogen heeft. Op de mollige schouders van Alfred ligt de hopeloze taak zijn fout te herstellen en de wereld te redden van de ondergang. En dat is alleen nog het begin....

Schrijver: Rick Yancey
Oorspronkelijke titel: The extraordinary adventures of Alfred Kropp
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789060055878
Uitgever: Thomas Rap

Gerelateerde schrijvers