Boekenplank:
Kies
  • Home
  • Y
  • Chelsea Quinn Yarbro

Boeken van Chelsea Quinn Yarbro

Meer over Chelsea Quinn Yarbro

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1942

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Chelsea Quinn Yarbro


Overzicht

  • De tijd van de vierde ruiter - Time of the fourth horseman
  • Dood en begraven - Dead and buried
  • Hazegrauw - False dawn

Saint-Germain

  1. Het palazzo - The palace
  2. Hôtel Transylvania - Hôtel Transylvania
  3. Het huis des levens - Out of the house of life

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe tijd van de vierde ruiter
De tijd van de vierde ruiter over het probleem van de overbevolking op onze aarde is een weergave van enerzijds afschuwwekkende methoden die de mens door zijn wetenschappelijke medische kennis kan ontwikkelen om zonder respect voor het leven zijn eigen zelfbehoud te beschermen. In de persoon van dr. Mark Howland geeft Yarbro gestalte aan de man die in opdracht van zijn regering het probleem van de overbevolking aanpakt en hierbij zelfs zijn eigen gezin niet ontziet.

Aan de andere zijde staat zijn vrouw, dr. Nathalie Lebbreau, werkzaam in hetzelfde ziekenhuis als haar man, die langzaam maar zeker tot de gruwelijke ontdekking komt waarmee haar man zich bezighoudt. Deze vrouw wordt door de schrijver gevolgd in haar diep tragische ervaringen, het verdriet dat zij verwerkt en de strijd die zij met enkele collega's aanbindt tegen dit duivelse verbond van haar echtgenoot met zijn opdrachtgevers.
Schrijver: Chelsea Quinn Yarbro
Oorspronkelijke titel: Time of the fourth horseman
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 9789063710156
Uitgever: De Dageraad
Dood en begraven
De moorden waren al erg genoeg, maar wat politieman Dan Gillis niet begreep waren de nieuwelingen in Potters Bluff en de griezelige gelijkenis die ze hadden met mensen die hij had gezien... dood en begraven.

Hij kon het zijn vrouw Janet niet vertellen, want zelfs zij gedroeg zich de laatste tijd vreemd. Verbeeldde hij het zich? Of lag er iets op de loer, iets gevaarlijks, iets zo doordrongen van het Kwaad, het gruwelijkst denkbare...
Schrijver: Chelsea Quinn Yarbro
Oorspronkelijke titel: Dead and buried
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789010036810
Uitgever: Boekerij
Hazegrauw
Eerste helft eenentwintigste eeuw: kern- en milieurampen hebben de aarde en haar bewoners tot een bijna onvruchtbare gifbelt gemaakt.

De overlevenden, voor zover je dat leven kan noemen, worden bedreigd door bendes 'piraten' die moordend en plunderend door het land trekken.

In deze waanzin proberen de hoofdpersonen zich staande te houden en een vreedzame nederzetting te bereiken.
Schrijver: Chelsea Quinn Yarbro
Oorspronkelijke titel: False dawn
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789029558006
Uitgever: De Arbeiderspers

Saint-GermainHet palazzo
Florence, 1490. Een bolwerk van kunst en wetenschap: het hart van de Italiaanse renaissance. In dit oord van pracht en praal wordt een Palazzo gebouwd dat iedereen versteld doet staan. De eigenaar is een buitenlandse alchemist die zich San Germano noemt.

De afgunst stijgt als blijkt dat deze vreemdeling de gunst van Lorenzo de Medici geniet. Maar Il Magnifico, wiens heerschappij de republiek ongekende welvaart en faam heeft gebracht, is niet iemand die men durft te tarten.

Slechts één man brengt in donderpreken onder woorden wat anderen niet eens durven fluisteren; Savonarola klaagt de machtigen aan en voorspelt rampen en pestilentie.

Zijn fanatieke haat tegen de Medici's is spreekwoordelijk. En Savonarola's aanhang neemt met de dag toe; zeker nu hij de dood van Lorenzo heeft voorspeld...
Schrijver: Chelsea Quinn Yarbro
Oorspronkelijke titel: The palace
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789024522521
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Hôtel Transylvania
Parijs 1743. Eén naam is op ieders lippen: Le Comte de Saint-Germain, erudiet, elegant en muzikaal. De man is altijd in het zwart en draagt dure kleren en schitterende juwelen. Zijn zwarte haar is licht gepoederd en gekapt naar de laatste mode. Zijn verbazend donkere ogen zijn doordringend en mysterieus - ze bewaken geheimen die hij nooit zal onthullen.

De vrouwen van Parijs dromen van hem. Maar de man die ze als minnaar zouden willen, is niet wat ze denken. Le Comte de Saint-Germain is een vampier...
Schrijver: Chelsea Quinn Yarbro
Oorspronkelijke titel: Hôtel Transylvania
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789024520954
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het huis des levens
Le Comte de Saint-Germain heeft vele gaven: hij is genezer, geleerde, geliefde - en de fascinerendste vampier sinds Dracula zelve. Het Huis des Levens licht een tipje op van de sluier van zijn exotische verleden.

Egypte. Het rijk der farao's. Saint-Germain bracht meer dan een derde van zijn bestaan door in de schaduw van de piramiden. Dit is het verhaal van zijn dienst in de Tempel van Imhotep, zijn transformatie van een bloeddorstige demon in een wezen van goddelijke kracht en wijsheid.

Madelaine de Montalia, Saint-Germains grote liefde, is naar Egypte gekomen, geïnspireerd door het verleden van de man die haar onsterfelijkheid schonk.

Maar de intriges van het heden bedreigen haar opgravingen. Grafschenners, smokkelaars, schorpioenen en erger wachten aan de Nijl...
Schrijver: Chelsea Quinn Yarbro
Oorspronkelijke titel: Out of the house of life
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789024521050
Uitgever: Luitingh-Sijthoff