Boekenplank:
Kies

Boeken van Martina Cole

Meer over Martina Cole

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Martina Cole


Overzicht

 • De uitbraak - The jump
 • De vlucht - The runaway
 • De wraakneming - The know
 • Familieziek - The take
 • Gevaarlijke dame - Dangerous lady
 • Grof spel - Maura's game
 • Moordvader - The graft
 • Sterke vrouwen - Two women
 • Vrouwen zonder gezicht - Faceless

Kate Burrows

 1. Ladykiller - The ladykiller
 2. Verscheurd - Broken

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe uitbraak
Donna Brunos adoreert haar knappe, succesvolle man Georgio. Haar wereld stort in als hij tot achttien jaar gevangenisstraf wordt veroordeeld om zijn aandeel in een gewapende roofoverval. Georgio zweert dat hij onschuldig is, dat iemand hem erin heeft laten lopen.
Doodsbenauwd dat hij de verschrikkingen in één van de ergste gevangenissen van Engeland niet zal overleven, haalt hij Donna over hem te helpen ontsnappen.
De uitvoering van dit vermetele plan voert Donna een duistere wereld binnen waarvan zij het bestaan niet vermoedde - een wereld van mensonterende sex en voortdurend, bruut geweld.
En hoe verder zij doordringt in de smerige achtergronden van Georgio's zakelijke ondernemingen, hoe meer zij gaat twijfelen aan de onschuld van haar geliefde echtgenoot...
The Jump - 1998
Regisseur: Richard Standeven
Cast: Susan Vidler, Jonathan Cake, Adrian Dunbar, e.a.
Schrijver: Martina Cole
Oorspronkelijke titel: The jump
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-245-2593-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De vlucht
Als kind groeien Cathy Connor en Eamonn Docherty samen op in de armoedige straten van East End in Londen.
Cathy vlucht weg in een fantasiewereld waar haar ellendige leven als kind van een prostituee niet bestaat. Maar aan de realiteit valt niet te ontkomen: Cathy belandt in de groezelige wereld van Soho. Ze leert zich in het gewelddadige hart van de Londense onderwereld te handhaven.
Eamonn is met zijn nietsnut van een vader naar de Verenigde Staten geëmigreerd, waar hij een meedogenloze gangster wordt die door iedereen wordt gevreesd.
Toch is het gewoon een kwestie van tijd voordat de paden van Cathy en Eamonn elkaar weer zullen kruisen: hun gemeenschappelijke verleden is onontkoombaar...
Schrijver: Martina Cole
Oorspronkelijke titel: The runaway
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-245-1878-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De wraakneming
Joanie Brewer is altijd bang om haar kinderen te verliezen. Niet geheel zonder redenen overigens...
Jon, haar oudste, zit in de misdaad en de veertienjarige Jeannette weet meer dan goed voor haar is.
Maar het is vooral Kira, haar jongste, om wie ze doodsangsten uitstaat. Kira is te goed voor een wereld waarin je niemand kunt vertrouwen.
Joanies ergste nachtmerrie komt uit als de politie meldt dat er een kinderlichaam is gevonden. Ze denkt te weten wie haar lieve, kleine meisje vermoord heeft.
Ondertussen dreigt Joanies obsessie met wraak haar hele gezin ten gronde te richten...
Schrijver: Martina Cole
Oorspronkelijke titel: The know
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-245-4978-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Familieziek
Als Freddie Jackson uit de gevangenis komt, denkt hij de onderwereld in zijn zak te hebben. Hij heeft zijn straf uitgezeten en de juiste contacten gelegd waarvan hij nu wil profiteren.
Freddies vrouw Jackie wil gewoon dat haar vent thuiskomt, alleen was ze de ruzies, de klappen en de andere vrouwen even vergeten. Bitter, vol wrok en steeds labieler ziet Jackie haar leven instorten terwijl dat van haar zus Maggie alleen maar beter wordt. Want Maggie is niet van plan te eindigen als Jackie.
Als familieleden zou je elkaar moeten steunen, maar de Jacksons kennen geen loyaliteit, alleen jaloezie en verraad. In hun wereld kun je niemand vertrouwen, zelfs je eigen familie niet...
Schrijver: Martina Cole
Oorspronkelijke titel: The take
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-245-5744-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Gevaarlijke dame
De uit Ierland afkomstige familie Ryan woont in een achterbuurt van Londen. Gevlucht voor een troosteloze toekomst, maakt de ambitieuze oudste zoon Michael een bliksemcarrière in het criminele circuit en verschaft zo ook zijn familie 'werk'.
Zijn jongste en enige zusje, Maura, wil echter niets weten van de misdaden van haar broers. Tot een schokkende gebeurtenis haar ertoe dwingt een andere keuze te maken.
Niemand denkt dat de zeventienjarige blondine de ruige mannen in de Londense onderwereld de baas kan. Iedereen onderschat haar. Ze is hard, slim, mooi en bovenal vastberaden. En dat maakt haar zeer gevaarlijk...
Dangerous lady - 1995
Regisseur: John Woods
Cast: Jason Isaacs, David Calder, Sheila Hancock, e.a.
Schrijver: Martina Cole
Oorspronkelijke titel: Dangerous lady
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-245-1258-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Grof spel
Maura Ryan werd ooit de koningin van de Londense onderwereld genoemd (zie Gevaarlijke dame).
De misdaad heeft ze de rug toegekeerd om bij haar grote liefde Terry te kunnen zijn.
Maar de oude vijanden zijn er nog steeds en ze zijn uit op wraak... op Maura en haar familie.
Het zal echter niet lang duren voor ze erachter komen dat er met Maura Ryan nog steeds niet te spotten valt.
De gevaarlijke dame is terug en ze is nog net zo dodelijk als voorheen!
Schrijver: Martina Cole
Oorspronkelijke titel: Maura's game
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-245-4602-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Moordvader
Nick Leary is een sluwe, succesvolle zakenman en vader van twee zoontjes. Op een warme nacht ligt hij naast zijn vrouw wakker in bed. Als hij een geluid in huis hoort, glipt hij naar beneden om te kijken wat er aan de hand is.
Hij ziet een inbreker in de studeerkamer - met een pistool in zijn hand. Met een honkbalknuppel slaat de woedende Nick op de inbreker in. Als hij is uitgeraast, ziet hij zijn vrouw en twee zoontjes in afschuw kijken naar wat hij heeft aangericht.
De inbreker blijkt een beruchte crimineel te zijn, en het Openbaar Ministerie besluit Nick niet te vervolgen. Iedereen heeft begrip voor Nick, die immers niet méér deed dan zijn gezin beschermen.
Maar Nicks leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Hij begint zich steeds extremer te gedragen, wat grote gevolgen heeft voor de mensen om hem heen...
Schrijver: Martina Cole
Oorspronkelijke titel: The graft
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-245-5390-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Sterke vrouwen
Sue Dawson heeft een gruwelijk leven in het gewelddadige East End in Londen. Verwaarloosd door haar moeder, misbruikt door haar vader, vernederd en mishandeld zolang ze getrouwd is, ziet ze ten slotte maar één uitweg: ze slaat haar man met een klauwhamer de hersens in.
Het enige dat haar overeind houdt is de gedachte dat haar vier kinderen nu veilig zijn.
Als Sue in de cel terechtkomt met de moordenares Matilda, wordt hun lot onverbrekelijk met elkaar verbonden. En niemand kan voorzien hoe dat zal aflopen...
Schrijver: Martina Cole
Oorspronkelijke titel: Two women
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-245-3427-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Vrouwen zonder gezicht
Bijna dertien jaar geleden is Marie Carter veroordeeld voor de moord op haar twee beste vriendinnen, net als zij heroïnehoertjes.
Nu is ze afgekickt en vrij, maar kan ze nergens heen: haar ouders hebben haar verstoten, haar kinderen willen niets van haar weten en haar vrienen is ze ook kwijt. Haar voormalige grote liefde heeft een kind verwekt bij Maries dochter en is een gevreesd kopstuk in de onderwereld van het Londense East End.
Vertwijfeld over het lot van haar dochter wil Marie nog maar één ding: wraak!
Schrijver: Martina Cole
Oorspronkelijke titel: Faceless
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-245-4433-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Kate BurrowsLadykiller
Wanneer Mandy, dochter van de beruchte Londense crimineel Patrick Kelly, het slachtoffer wordt van een sadistische seriemoordenaar, wil Kelly maar één ding: wraak. Met of zonder hulp van de politie.
Inspecteur Kate Burrows heeft zelf een dochter en begrijpt Kelly helemaal, maar door haar steeds intensere realtie met de crimineel stelt zij haar eigen carrière in de waagschaal.
Terwijl de politie én de Londense onderwereld een gigantische klopjacht ondernemen, vreest Kate dat zij alles wat haar dierbaar is zal kwijtraken aan een man die vele vrouwen fataal is geworden...
Schrijver: Martina Cole
Oorspronkelijke titel: The ladykiller
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-245-4914-0
Uitgever: Poema
Verscheurd
Inspecteur Kate Burrows hoopt dat ze nooit weer tegenover iemand komt te staan die gruwelijke moorden pleegt. Dat is echter ijdele hoop: ze wordt met een ontvoerder geconfronteerd die er niet voor terugdeinst onschuldige kinderen te doden.
Kate is verwikkeld in een race tegen de klok. Meer dan ooit heeft ze de steun van haar minnaar Patrick Kelly nodig, maar die heeft zo zijn eigen problemen: in zijn nachtclub in Soho is een lijk gevonden.
Patrick is - mede vanwege zijn criminele verleden - meteen verdacht, zozeer dat zelfs Kate aan hem begint te twijfelen. Lang kan ze er echter niet bij stilstaan, want ze móét die kindermoordenaar tegenhouden. En niemand mag haar daarbij in de weg staan...
Schrijver: Martina Cole
Oorspronkelijke titel: Broken
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-245-3926-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff