Boekenplank:
Kies

Boeken van Lynda La Plante

Meer over Lynda La Plante

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1943

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Lynda La Plante


Overzicht

  • Bella mafia - Bella mafia
  • Boven verdenking - Above suspicion
  • De hoofdverdachte - Prime suspect
  • Valse schijn - Framed
  • Weduwen - Widows

De vloek

  1. Evelyne - The legacy
  2. Edward & Alex - The talisman

Lorraine Page

  1. Stille getuige - Cold shoulder
  2. Koel bloed - Cold blood
  3. Koud hart - Cold heart

gedetailleerd overzicht

OverzichtBella mafia
Palermo, Sicilië. Het hoofd van de Luciano-familie, don Roberto Luciano besluit als getuige op te treden in het grootste maffiaproces aller tijden. Een legertje lijfwachten kan niet voorkomen dat hij en al zijn mannelijke nakomelingen worden vermoord.

Vier vrouwen zijn de laatste vertegenwoordigers van de eens zo machtige Luciano-clan: de eerbiedwaardige 'mama' Graziella, de mooie Sophia, de zakelijke Teresa en kleindochter Rosa. Onder de zwarte rouwsluier die over de vrouwen is neergedaald en die hun de schijn van weerloosheid verleent, schuilt de onverzettelijke wil hun mannen te wreken.

Hun vijanden zijn talrijk en laten geen middel onbeproefd om het familie-imperium tot de grond toe af te breken. De vrouwen beloven elkaar plechtig niet te zullen rusten voordat de eer van de familie gewroken is en de zakelijke belangen van de Luciano´s zijn veilig gesteld.

Maar wie is hun mysterieuze handlanger, Johnny Moreno? Zijn band met de Luciano´s is in bloed gedrenkt. Is hij hun redding of hun noodlot?
Bella Mafia - 1997
Regisseur: David Greene
Cast: Vanessa Redgrave, Nastassja Kinski, Jennifer Tilly, e.a.
Schrijver: Lynda La Plante
Oorspronkelijke titel: Bella mafia
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9026971508
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Boven verdenking
De jonge rechercheur Anna Travis wordt voor het eerst op een moordzaak gezet, en krijgt het meteen flink voor de kiezen. Een afschuwelijker reeks moorden is nauwelijks voorstelbaar: zes meisjes, allen drugsverslaafde prostituees, zijn op dezelfde manier om het leven gebracht.

Dan wordt het zevende lichaam gevonden. Dit slachtoffer is op gelijke wijze om het leven gebracht, maar dit keer is het een jonge studente, lief en onschuldig, met het gezicht van een engel. Het profiel van de dader verandert drastisch.

Bij alle moorden duikt steeds weer dezelfde man op: de populaire, charismatische acteur Alan Daniels. Anna wordt als lokaas ingezet om Daniels te ontmaskeren. Maar dan raakt zij zelf in de ban van zijn charmes...
Schrijver: Lynda La Plante
Oorspronkelijke titel: Above suspicion
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-6305-182-4
Uitgever: Archipel
De hoofdverdachte
Zij streed voor haar recht een moordonderzoek te leiden... Zij zochten naar een middel om haar dwars te zitten...

Jane Tennison heeft lang en hard moeten vechten om hoofdinspectrice te worden. Elk stapje hoger in de politiegelederen werd tegengewerkt of met afgunst bekeken. Dan krijgt ze een moordzaak toegewezen en haar mannelijke collega’s vormen een front en wachten tot ze mislukt.

Jane Tennison heeft bewijzen nodig – de kleinste aanwijzing is al voldoende – om de beschuldiging tegen de hoofdverdachte hard te maken. Die krijgt ze als het tweede lijk wordt gevonden...
Prime Suspect - 1991
Regisseur: Christopher Menaul
Cast: Helen Mirren, Tom Wilkinson, Andrew Tiernan, e.a.
Schrijver: Lynda La Plante
Oorspronkelijke titel: Prime suspect
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-269-8397-2
Uitgever: The Company of Books
Valse schijn
Er zijn geen twee mannen die zoveel van elkaar verschillen als Eddie Myers en Larry Jackson. Eddie Myers, een ontsnapte gevangene die zichzelf Philip Von Joel noemt, is elegant, charmant, meedogenloos en naar beweerd wordt... dood.

Larry Jackson, een jonge hardwerkende rechercheur, is principieel, burgerlijk en afkomstig uit een eenvoudig milieu. Als Larry tijdens een vakantie met zijn gezin aan de Spaanse kust Von Joel ontdekt in gezelschap van twee prachtige blonde jonge vrouwen, denkt hij aan niets anders meer dan aan de sensationele arrestatie die – daar is hij zeker van – zijn carrière gunstig zal beïnvloeden.

Eenmaal uitgeleverd aan Engeland belooft Von Joel zijn kameraden te verraden in ruil voor zijn eigen leven, mits Larry zijn enige contactpersoon bij de politie is.

Larry had zich moeten afvragen waarom Von Joel deze voorwaarde stelde. Maar als zijn gezin uiteenvalt en zijn promotie uitblijft, is het te laat. En het duurt niet lang of hij is een pion in een dodelijk spel, waarin een mooie vrouw, een misdadig plan en een geheime overeenkomst zullen bewijzen wie hij is...
Framed - 2002
Regisseur: Daniel Petrie Jr.
Cast: Sam Neill, Rob Lowe, Alicia Coppola, e.a.
Schrijver: Lynda La Plante
Oorspronkelijke titel: Framed
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-269-8398-0
Uitgever: The Company of Books
Weduwen

Drie mannen komen om tijdens een dramatisch verlopen bankoverval. Ze laten drie radeloos en totaal ontredderde vrouwen achter; Dolly Rawlins, Linda Pirelli en Shirley Miller.

Als één van hen, Dolly, erachter komt dat haar echtgenoot een kluis had, doet ze een ontdekking die grote gevolgen heeft. In de kluis ligt een pistool, geld en een uitgewerkt plan voor een overval. De twijfel slaat toe, ze moet een beslissing nemen. Gaat ze zo snel mogelijk alles vergeten? Gaat ze alles overdragen aan de politie? Of is het juist beter om eerst met de andere vrouwen samen te komen?

Widows - 2002 (miniserie)
Regisseur: Geoffrey Sax
Cast:

Mercedes Ruehl, Brooke Shields, Rosie Perez, e.a.

Schrijver: Lynda La Plante
Oorspronkelijke titel: Widows
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789045212401
Uitgever: Karakter

De vloekEvelyne
De Vloek is een uitzonderlijke familiesaga over uitzonderlijke mensen. Over bijgeloof en haat, macht en rijkdom. Over tomeloze hartstocht en onwankelbare trouw. En over een vloek, in een duister verleden geboren, die generaties in zijn greep houdt...

Evelyne Jones, een roodharige mijnwerkersdochter uit Wales, heeft een harde jeugd. Zij moet vechten om haar broers en zusjes in leven te houden. De dorpsonderwijzeres ontfermt zich over haar en brengt haar in contact met de stad en het betere leven.

Zij wordt verliefd op een rijke aristocraat, maar vindt de ware Jakob in de romantische gedaante van Freedom Stubbs, zigeuner en bokser van beroep. Haar liefde redt Freedom uit de gevangenis, maar komt haar duur te staan. Ze wordt door de gemeenschap, die geen ‘vreemden’ accepteert, uitgestoten en de geliefden ‘trouwen’ in stilte.

Zij krijgen twee zoons, Edward en Alex, die Evelynes persoonlijk geluk vervolmaken. Evelyne droomt van een gouden toekomst voor de beide broers, die onafscheidelijk zijn, maar om het hardst met elkaar wedijveren. Dan slaat het noodlot toe...
Schrijver: Lynda La Plante
Oorspronkelijke titel: The legacy
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 90-269-7159-1
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Edward & Alex
Terwijl Edward Stubbs aan het begin staat van een briljante carrière, zit Alex, die voor zijn broer de schuld van de moord op hun vader op zich heeft genomen, zijn gevangenisstraf uit. Asl hij weer vrij man is, gaat Alex voor zijn broer werken en samen bouwen zij een geweldig machtsimperium op.

Om er voor te zorgen dat ze hun zigeunerafkomst nooit zullen vergeten, haalt Edward de gouden halsketting uit zijn moeders graf, de ketting die zijn vader haar had gegeven. Hij smelt het goud tot twee medaillons en laat er hun namen in graveren. Zonder het te weten roept hij door het openen van het graf en de ketting mee te nemen een vloek over zijn familie af.

Hoewel hun welstand en macht blijven groeien, wordt het leven van de broers steeds meer omringt door corruptie, verraad en tragische gebeurtenissen in hun familie. De vloek doet zijn werk...
Schrijver: Lynda La Plante
Oorspronkelijke titel: The talisman
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 90-269-7160-5
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Lorraine PageStille getuige
Lorraine Page had alles: een toegewijde echtgenoot, twee mooie dochters en als enige vrouw binnen het korps, de functie van inspecteur bij de afdeling Moordzaken in Los Angeles.

Dan sterft haar partner Lubrinski, met wie zij een geducht team vormde. Een dood die ze nauwelijks kan verwerken. Lorraine zoekt troost en vergetelheid in de drank die tot een tragisch ongeluk en haar ontslag bij de politie leidt.

Vergeten door haar collega's en verlaten door man en kinderen belandt Lorraine aan de zelfkant van het leven en raakt verzeild in de prostitutie... tot zij het pad kruist van een gruwelijke seriemoordenaar.

Door een tip komt de politie erachter dat er een getuige is, een slachtoffer dat aan de moordenaarshanden is ontsnapt. Lorraine Page is die getuige, en tegen haar wil wordt ze informant. Ze weet dat - om te overleven - zij zich geen enkele fout kan permitteren...
Cold Shoulder - 2006
Regisseur: Charles Haid
Cast: Kelly McGillis, Robert Patrick, Cat Noel, e.a.
Schrijver: Lynda La Plante
Oorspronkelijke titel: Cold shoulder
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-269-7340-3
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Koel bloed
Al elf maanden is Anna Louise Coley, de achttienjarige dochter van een schatrijke filmster, spoorloos. Politie en talloze detectivebureaus hebben geen enkel aanknopingspunt in de zaak kunnen vinden. Een helderziende voodoo-priesteres blijft volhouden dat Anna Louise nog leeft.

De moeder, filmster Elizabeth Coley, schakelt voormalig politierechercheur, en ex-alcohol- en drugsverslaafde Lorraine Page in. Als zij erin slaagt het meisje binnen veertien dagen te vinden - dood of levend - krijgt ze een bonus van één miljoen dollar.

Vastberaden om van haar eerste echte grote zaak tot een succes te maken, raakt Lorraine echter verstrikt in een web van misleiding en geweld dat haar dreigt terug te sleuren in de sombere wereld die ze met zoveel moeite achter zich heeft gelaten. Maar één miljoen dollar is een sterke drijfveer en ook haar diepe verlangen naar persoonlijk en professioneel eerherstel geeft haar de kracht om door te gaan.
Schrijver: Lynda La Plante
Oorspronkelijke titel: Cold blood
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-295-3570-9
Uitgever: Archipel
Koud hart
Hollywood. Wanneer de kersverse privé-detective Lorraine Page een wanhopig telefoontje krijgt van Cindy Nathan, de vrouw van de vermoorde playboy Harry Nathan, staat ze voor de zwaarste klus uit haar carrière. Natuurlijk kan ze het geld goed gebruiken; daar komt bij dat ze het verhaal van de jonge weduwe ook gelooft. En zo komt ze in conflict met haar ex-collega’s bij de politie. Voor hen is Cindy, de derde echtgenote van Harry en derderangs actrice, verdacht no. 1.

Lorraine ontdekt dat Harry, die connecties had in de internationale kunstwereld, zijn eerste twee vrouwen nooit helemaal heeft kunnen loslaten. Pikante video's betrekken ook andere inwoners van Hollywood bij de zaak, terwijl Lorraine in haar onderzoek wordt belemmerd door het nieuwe hoofd recherche, Jake Burton. Burton weet van haar vroegere drankprobleem en niet geheel smetteloze verleden, maar hij is vastbesloten haar nieuwe grote liefde te worden.
Schrijver: Lynda La Plante
Oorspronkelijke titel: Cold heart
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-295-3548-2
Uitgever: Archipel