Boekenplank:
Kies

Boeken van Larry Collins

Larry Collins en Dominique Lapierre leerden elkaar kennen toen Collins op het geallieerde hoofdkwartier in Parijs werkte. Ze schreven samen diverse non-fictie boeken voor ze in 1981 hun eerste fictieboek publiceerden. De vijfde ruiter beschrijft een terroristische aanval op New York door Libië en had zo'n schokkend effect dat de Franse president een levering nucleaire reactors aan Libië stopzette en Paramount Pictures de voorgenomen verfilming van het boek annuleerde uit angst dat fanaten het idee in werkelijkheid zouden uitvoeren. Aan hun samenwerking kwam een einde toen Collins in 2005 onverwachts aan een hersenbloeding overleed. Beide auteurs schreven ook meerdere boeken onder eigen naam.

Meer over Larry Collins

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1929 / Overleden: 2005

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Dragers van het zwaard - Tomorrow belongs to us
  • Operatie Fortitude - Fall from grace

gedetailleerd overzicht

OverzichtDragers van het zwaard
'Vanaf vandaag, broeders, zijn jullie de Dragers van het Zwaard. Het is nu aan jullie, de rechtvaardigen, om wraak te nemen op de onrechtvaardigen.'

Oud CIA-agent Jim Duffy wordt door zijn ex-werkgever gevraagd onderzoek te verrichten naar de toenemende drugsproductie en -handel van Afghanistan. Jaren geleden steunde hij daar het verzet tegen de Russen, waardoor hij het land goed heeft leren kennen.

Iraanse fundamentalisten blijken een leidende rol te spelen in de drugshandel, met als doel de opbrengsten te gebruiken voor de eigen aanschaf van geavanceerde wapens en de hulp aan terreurgroepen.

Dan doet Duffy een beangstigende ontdekking: de Iraniërs zijn van plan hun atoomwapens af te vuren op Tel Aviv en zullen proberen buurland Irak daarvoor op te laten draaien. Een ingenieus complot, want Israël zal in een tegenactie geen spaan heel laten van de vermeende agressor.

Het lijkt bijna onmogelijk de wegen van de terreurorganisatie na te gaan. Dan krijgt Duffy een tip... De heksenjacht begint, maar wie is de jager en wie de prooi? En kan een atoomoorlog in het Midden-Oosten worden voorkomen?
Schrijver: Larry Collins
Oorspronkelijke titel: Tomorrow belongs to us
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022525463
Uitgever: Boekerij
Operatie Fortitude
Operatie Fortitude voert de lezer mee achter de schermen van de organisatie van D-Day, die memorabele junidag in 1944. Catherine Pradier - half Frans, half Engels - meldt zich bij de Britse geheime dienst in Londen, vastbesloten om mee te helpen haar bezette vaderland Frankrijk uit de greep van de bezetter te krijgen.

Na een spoedcursus in Engeland wordt Catherine in Normandië gedropt, waar ze, in nauwe samenwerking met de Résistance, wordt belast met een ultra-geheime opdracht: het om de tuin leiden van de Duitsers omtrent de landingsplaats van de geallieerde troepen...

Operatie Fortitude is het verhaal van een moedige, jonge vrouw die door haar levensgevaarlijke missie het lot van miljoenen mensen in bezet Europa in handen heeft.
Fall from Grace - 1994
Regisseur: Waris Hussein
Cast: James Fox, Michael York, Patsy Kensit, e.a.
Schrijver: Larry Collins
Oorspronkelijke titel: Fall from grace
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789010057099
Uitgever: Elsevier