Boekenplank:
Kies

Boeken van Larry Collins


Overzicht

 • Brandt New York? - Is New York burning?
 • De vijfde ruiter - The fifth horseman
 • Dragers van het zwaard - Tomorrow belongs to us
 • Operatie Fortitude - Fall from grace

Dubbel uitgegeven titels

 • 1948, de geboorte van de staat Israël - zie O Jeruzalem
 • Gandhi - zie Die nacht kwam de vrijheid
 • Tranen over Spanje - zie Ik kleed je in rouw

Non-Fictie

 • Brandt Parijs? - Is Paris burning?
 • Die nacht kwam de vrijheid - Freedom at midnight
 • Ik kleed je in rouw - I'll dress you in mourning
 • O Jeruzalem - O Jeruzalem

gedetailleerd overzicht

OverzichtBrandt New York?
September 2004, drie jaar na de aanslag op de Twin Towers. Terroristen verstoppen een atoombom in het hart van New York. Als de Amerikaanse president er niet voor zorgt dat de Israeliers zich terugtrekken uit de bezette gebieden, zal de stad worden verwoest.
De president staat voor een huiveringwekkend dilemma. Hoe reeel is de dreiging? Zijn de terroristen wel in staat een atoombom midden in New York te plaatsen? Moeten alle bewoners van New York geëvacueerd worden?
* Geschreven door Larry Collins en Dominique Lapierre.
Schrijver: Larry Collins
Oorspronkelijke titel: Is New York burning?
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-225-3968-7
Uitgever: Boekerij
De vijfde ruiter
Bij het Witte Huis wordt een sinistere brief bezorgd. Als de Verenigde Staten Israël niet dwingen om Jeruzalem en de bezette gebieden ten westen van de Jordaan te ontruimen, zal in New York een waterstofbom tot ontploffing worden gebracht. De brief is ondertekend door de Libische leider Gadaffi.
De Amerikaanse regering komt in spoedzitting bijeen. Ze staat voor angstaanjagende beslissingen. Moet Libië van de kaart worden gevaagd? Moet Israël desnoods met wapengeweld worden gedwongen de bezette gebieden te ontruimen?
De in allerijl gemobiliseerde FBI en CIA beginnen een wanhopige speurtocht naar de beeldschone Laila en haar medeterroristen, die zich met hun dodelijke wapens ergens in New York schuilhouden. Langzaam sluit het net zich om het drietal, en na een verbeten achtervolging door de achterbuurten van New York worden ze in een hoek gedreven. Maar elders tikt de aftelklok al...
* Geschreven door Larry Collins en Dominique Lapierre.
Schrijver: Larry Collins
Oorspronkelijke titel: The fifth horseman
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 90-225-2584-8
Uitgever: Boekerij
Dragers van het zwaard
'Vanaf vandaag, broeders, zijn jullie de Dragers van het Zwaard. Het is nu aan jullie, de rechtvaardigen, om wraak te nemen op de onrechtvaardigen.'
Oud CIA-agent Jim Duffy wordt door zijn ex-werkgever gevraagd onderzoek te verrichten naar de toenemende drugsproductie en -handel van Afghanistan. Jaren geleden steunde hij daar het verzet tegen de Russen, waardoor hij het land goed heeft leren kennen.
Iraanse fundamentalisten blijken een leidende rol te spelen in de drugshandel, met als doel de opbrengsten te gebruiken voor de eigen aanschaf van geavanceerde wapens en de hulp aan terreurgroepen.
Dan doet Duffy een beangstigende ontdekking: de Iraniërs zijn van plan hun atoomwapens af te vuren op Tel Aviv en zullen proberen buurland Irak daarvoor op te laten draaien. Een ingenieus complot, want Israël zal in een tegenactie geen spaan heel laten van de vermeende agressor.
Het lijkt bijna onmogelijk de wegen van de terreurorganisatie na te gaan. Dan krijgt Duffy een tip... De heksenjacht begint, maar wie is de jager en wie de prooi? En kan een atoomoorlog in het Midden-Oosten worden voorkomen?
Schrijver: Larry Collins
Oorspronkelijke titel: Tomorrow belongs to us
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-225-2546-5
Uitgever: Boekerij
Operatie Fortitude
Operatie Fortitude voert de lezer mee achter de schermen van de organisatie van D-Day, die memorabele juni-dag in 1944. Catherine Pradier - half Frans, half Engels - meldt zich bij de Britse geheime dienst in Londen, vastbesloten om mee te helpen haar bezette vaderland Frankrijk uit de greep van de bezetter te krijgen.
Na een spoedcursus in Engeland wordt Catherine in Normandië gedropt, waar ze, in nauwe samenwerking met de Résistance, wordt belast met een ultra-geheime opdracht: het om de tuin leiden van de Duitsers omtrent de landingsplaats van de geallieerde troepen...
Operatie Fortitude is het verhaal van een moedige, jonge vrouw die door haar levensgevaarlijke missie het lot van miljoenen mensen in bezet Europa
in handen heeft.
Schrijver: Larry Collins
Oorspronkelijke titel: Fall from grace
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-10-05709-7
Uitgever: Elsevier

Dubbel uitgegeven titels1948, de geboorte van de staat Israël
Zie voor de beschrijving van dit boek: O Jeruzalem.
Schrijver: Larry Collins
Oorspronkelijke titel: zie O Jeruzalem
Eerste uitgave: 1970
ISBN/EAN: 9010021750
Uitgever: Elsevier
Gandhi
Zie voor de beschrijving van dit boek: Die nacht kwam de vrijheid.
Schrijver: Larry Collins
Oorspronkelijke titel: zie Die nacht kwam de vrijheid
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 90-100-4821-7
Uitgever: Elsevier
Tranen over Spanje
Zie voor de beschrijving van dit boek: Ik kleed je in rouw.
Schrijver: Larry Collins
Oorspronkelijke titel: zie Ik kleed je in rouw
Eerste uitgave: 1967
ISBN/EAN: 90-10-01307-3
Uitgever: Elsevier

Non-FictieBrandt Parijs?
Brandt Parijs? is het indringende verslag van de gebeurtenissen in Parijs tijdens de laatste dagen van augustus 1944.
Het bruggehoofd Parijs is voor de Duits bezetter van onschatbare waarde: de geschiedenis heeft geleerd dat het verlies van Parijs tevens het verlies van geheel Frankrijk betekent.
Het Parijse verzet is echter te krachtig en de bezetter verliest zijn greep op de ontketende bevolking. Uiteindelijk ziet het Duitse oppercommando nog maar één uitweg: Parijs platbranden...
* Geschreven door Larry Collins en Dominique Lapierre.
Schrijver: Larry Collins
Oorspronkelijke titel: Is Paris burning?
Eerste uitgave: 1964
ISBN/EAN: 90-225-1480-3
Uitgever: Boekerij
Die nacht kwam de vrijheid
Op 15 augustus 1947 was het zo ver: Engelands grootste en belangrijkste kolonie viel uiteen in twee onafhankelijke staten: India en Pakistan. Miljoenen hindoes, moslims en Sikhs werden hierdoor op de vlucht gedreven in de grootste volksverhuizing uit de geschiedenis. Een kwart miljoen mensen betaalden de nieuwverworven onafhankelijkheid met de dood.
Centraal in deze dramatische ontwikkeling stonden twee volledig verschillend geaarde persoonlijkheden: Lord Louis Mountbatten, de laatste onderkoning van Brits-Indië, en volksheld Mahatma Ghandi, de vader van de filosofie van het geweldloos verzet. Ghandi, de ziel van India, over wie Martin Luther King schreef: 'Ghandi was onvermijdelijk. Wil de mensheid vorderingen maken, dan is Ghandi onontkoombaar. Wij kunnen alleen maar op eigen risico van hem geen notitie nemen.'
Het uiterst succesvolle schrijversduo Larry Collins en Dominique Lapierre beschrijft in dit ongekend boeiende boek - dat mede de bron vormde voor het script van de veelgeprezen Ghandi-film - hoe deze onafhankelijkheid tot stand kwam. En met nadruk belichten zij de unieke rol die Mahatma Ghandi in dit bloedstollende proces vertolkte.
* Geschreven door Larry Collins en Dominique Lapierre.
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Gandhi.
Schrijver: Larry Collins
Oorspronkelijke titel: Freedom at midnight
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 90-10-01616-1
Uitgever: Elsevier
Ik kleed je in rouw
Beschrijving momenteel niet beschikbaar.

* Geschreven door Larry Collins en Dominique Lapierre.

* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Tranen over Spanje.
Schrijver: Larry Collins
Oorspronkelijke titel: I'll dress you in mourning
Eerste uitgave: 1967
Uitgever: Elsevier
O Jeruzalem
Op 14 mei 1948 riep David Ben Goerion plechtig de Joodse staat Israël uit.
Op datzelfde moment vochten in de straten van Jeruzalem de Joden en Arabieren op leven en dood. Diezelfde dag vielen vijf Arabische legers de nieuwe staat binnen en rukten op naar de Heilige Stad. Zo eindigde het fiasco van het Engelse mandaat over Palestina en het gekonkel dat aan de afkondiging van de Joodse staat voorafging.
Drie maanden verbitterde oorlog zouden volgen, maanden waarin de Joodse staat moest worden veroverd op of verdedigd tegen de Arabieren. Jeruzalem, grotendeels in handen van het ondergrondse Joodse leger, was het sleutelpunt. Wie deze stad had, hield het lot van de nieuwe staat in handen.
* Geschreven door Larry Collins en Dominique Lapierre.
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel 1948, de geboorte van de staat Israël.
Schrijver: Larry Collins
Oorspronkelijke titel: O Jeruzalem
Eerste uitgave: 1970
ISBN/EAN: 90-225-1570-2
Uitgever: Boekerij