Boekenplank:
Kies
 • Home
 • L
 • Dominique Lapierre

Boeken van Dominique Lapierre


Overzicht

 • Bhopal, 00.05 uur - Il était minuit cinq à Bhopal
 • Brandt New York? - Is New York burning?
 • De stad der vreugde - La cité de la joie
 • De vijfde ruiter - The fifth horseman
 • Een regenboog in de nacht - Un arc-en-ciel dans la nuit

Non-Fictie

 • Azië, van oost naar west - Honeymoon around the earth (deels)
 • Brandt Parijs? - Is Paris burning?
 • Die nacht kwam de vrijheid - Freedom at midnight
 • Een dollar voor een duizend kilometer - A dollar for a thousand kilometers
 • Groter dan de liefde - Plus grands que l'amour
 • Ik kleed je in rouw - I'll dress you in mourning
 • O Jeruzalem - O Jeruzalem
 • Tussen New York en Tokio, werkend op huwelijksreis - Honeymoon around the earth (deels)

gedetailleerd overzicht

Overzicht



Bhopal, 00.05 uur
De hypermoderne pesticidenfabriek van Union Carbide, midden in het hart van de Indiase miljoenenstad Bhopal, werd onthaald als een wonder. Maar op 3 december 1984, vijf minuten na middernacht, voltrok zich een ramp. Door een enorme explosie in de fabriek werden grote wolken giftige gassen de sloppenwijken in geblazen. Dominique Lapierre en Javier Moro vertellen het verhaal van de mensen die erbij betrokken waren: de poëzieliefhebber die de ramp ontketende, de heldin uit de sloppenwijk die zou gaan trouwen, de Schotse non die haar leven op het spel zette om jonge kinderen te redden. * Geschreven door Dominique Lapierre en Javier Moro.
Schrijver: Dominique Lapierre
Oorspronkelijke titel: Il était minuit cinq à Bhopal
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-5637-545-8
Uitgever: Lemniscaat
Brandt New York?
September 2004, drie jaar na de aanslag op de Twin Towers. Terroristen verstoppen een atoombom in het hart van New York. Als de Amerikaanse president er niet voor zorgt dat de Israeliers zich terugtrekken uit de bezette gebieden, zal de stad worden verwoest. De president staat voor een huiveringwekkend dilemma. Hoe reeel is de dreiging? Zijn de terroristen wel in staat een atoombom midden in New York te plaatsen? Moeten alle bewoners van New York geëvacueerd worden? * Geschreven door Dominique Lapierre en Larry Collins.
Schrijver: Dominique Lapierre
Oorspronkelijke titel: Is New York burning?
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-225-3968-7
Uitgever: Boekerij
De stad der vreugde
Een Franse priester, een jonge Amerikaanse arts, een verpleegster en een Indiase riksja-koelie worden door het lot samengebracht onder het natte geweld van de moesson. Ze vestigen zich in het hallucinerende Calcutta om te helpen, te genezen, te redden. Ze zijn tot het heldendom veroordeeld en moeten vechten, ploeteren, overwinnen. Dat alles in het dichtstbevolkte gebied ter wereld temidden van vloedstromen, ratten, schorpioenen, eunuchs, goden, feesten en de zeventigduizend 'lichten van de wereld' die wonen in De stad der vreugde. Hun heldenzang is een lied van de liefde en het leven; een les in tederheid en hoop voor de mensen van hun generatie.
City of Joy - 1992
Regisseur: Roland Joffé
Cast: Patrick Swayze, Om Puri, Shabana Azmi, e.a.
Schrijver: Dominique Lapierre
Oorspronkelijke titel: La cité de la joie
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-10-05561-2
Uitgever: Elsevier
De vijfde ruiter
Bij het Witte Huis wordt een sinistere brief bezorgd. Als de Verenigde Staten Israël niet dwingen om Jeruzalem en de bezette gebieden ten westen van de Jordaan te ontruimen, zal in New York een waterstofbom tot ontploffing worden gebracht. De brief is ondertekend door de Libische leider Gadaffi. De Amerikaanse regering komt in spoedzitting bijeen. Ze staat voor angstaanjagende beslissingen. Moet Libië van de kaart worden gevaagd? Moet Israël desnoods met wapengeweld worden gedwongen de bezette gebieden te ontruimen? De in allerijl gemobiliseerde FBI en CIA beginnen een wanhopige speurtocht naar de beeldschone Laila en haar medeterroristen, die zich met hun dodelijke wapens ergens in New York schuilhouden. Langzaam sluit het net zich om het drietal, en na een verbeten achtervolging door de achterbuurten van New York worden ze in een hoek gedreven. Maar elders tikt de aftelklok al... * Geschreven door Dominique Lapierre en Larry Collins.
Schrijver: Dominique Lapierre
Oorspronkelijke titel: The fifth horseman
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 90-225-2584-8
Uitgever: Boekerij
Een regenboog in de nacht
6 april 1652: een handvol Hollandse tuinders stapt aan land op het zuidelijkste puntje van Afrika. Hun opdracht: sla telen voor de bemanning van de passerende VOC-schepen uit Amsterdam die door scheurbuik worden gedecimeerd. De kolonisten houden het sla telen echter al snel voor gezien en trekken naar het noorden om zich te vestigen in het uitgestrekte, dorre land. Grootgebracht in de calvinistische traditie en met het geloof het uitverkoren volk te zijn, gaan deze eerste kolonisten de confrontatie aan met Bosjesmannen en later met de Zoeloes. Op zoek naar goud en diamanten komen ze in aanvaring met de soldaten van koningin Victoria van Groot-Brittannië. De Boeren delven na twee Boerenoorlogen het onderspit, hoewel ze in twee Boerenrepublieken de basis weten te leggen voor het apartheidsysteem in Zuid-Afrika. In 1994 komt aan dat systeem een einde als Nelson Mandela gekozen wordt tot de eerste zwarte president van Zuid-Afrika.
Schrijver: Dominique Lapierre
Oorspronkelijke titel: Un arc-en-ciel dans la nuit
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-491-0334-7
Uitgever: Het Spectrum

Non-Fictie



Azië, van oost naar west
Dit is reeds het derde boek van de zeer jonge wereldreiziger Dominique Lapierre. Ook dit deel pas weer volkomen in de reeks 'Avonturen en ontdekking', want met zijn jonge vrouw beleeft hij tal van kleine en grote avonturen en hij 'ontdekt' in de vreemde Aziatische landen weer allerlei trekjes die menige toerist ontgaan, als hij niet over de opmerkingsgave van Lapierre beschikt. En ook al zou hij even scherp opmerken, dan nog zou hij niet die typeringsgave bezitten en dat gevoel voor humor, die de pers over zijn beide andere boeken Een dollar voor een duizend kilometer en Tussen New York en Tokio als volgt deed oordelen: 'Lapierre toont, dat hij met zijn uitzonderlijke opmerkingsgave niet alleen let op de uiterlijke kenmerken van de landen en volken'. (Haarlems Dagblad) 'Hij betoogt niet, bedrijft geen sociologie of volkenkunde, maar vertelt simpel wat hij ziet, hoort en beleeft, zo dat de lezer een stapje nader komt tot de landen en de volkeren'. (De Linie) 'Het onopgesmukte relaas van de avonturen die Dominique en Aliette op hun huwelijksreis beleven, laat zich bijzonder plezierig lezen'. (Toeristenkampioen) 'Vlot en amusant'. (De Jongeman)
Schrijver: Dominique Lapierre
Oorspronkelijke titel: Honeymoon around the earth (deels)
Eerste uitgave: 1954
Uitgever: De Kern
Brandt Parijs?
Brandt Parijs? is het indringende verslag van de gebeurtenissen in Parijs tijdens de laatste dagen van augustus 1944. Het bruggehoofd Parijs is voor de Duits bezetter van onschatbare waarde: de geschiedenis heeft geleerd dat het verlies van Parijs tevens het verlies van geheel Frankrijk betekent. Het Parijse verzet is echter te krachtig en de bezetter verliest zijn greep op de ontketende bevolking. Uiteindelijk ziet het Duitse oppercommando nog maar één uitweg: Parijs platbranden... * Geschreven door Dominique Lapierre en Larry Collins.
Schrijver: Dominique Lapierre
Oorspronkelijke titel: Is Paris burning?
Eerste uitgave: 1964
ISBN/EAN: 90-225-1480-3
Uitgever: Boekerij
Die nacht kwam de vrijheid
Beschrijving momenteel niet beschikbaar. * Geschreven door Dominique Lapierre en Larry Collins. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Gandhi.
Schrijver: Dominique Lapierre
Oorspronkelijke titel: Freedom at midnight
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 90-10-01616-1
Uitgever: Elsevier
Een dollar voor een duizend kilometer
$1 dollar per 1000 km: Van Parijs naar Parijs via Mexico en Canada; reisverslag.
Schrijver: Dominique Lapierre
Oorspronkelijke titel: A dollar for a thousand kilometers
Eerste uitgave: 1935
Uitgever: De Kern
Groter dan de liefde
Tijdens een reis naar New York las Dominique Lapierre een verbazingwekkend krantenbericht: 'Moeder Teresa sticht in het hart van Manhattan een opvanghuis voor aids-slachtoffers'. Lapierre haastte zich naar het vermelde adres en trof daar zes zusters uit Calcutta aan, die de zieken verzorgden. Hun patiënten waren drugsverslaafden uit Harlem, ex-gevangenen uit de Sing-Sing en buurtbewoners. Tijdens zijn bezoek werd hij gegrepen door de levensverhalen van de patiënten en hun verzorgers. Een van hen was een joodse archeoloog met een baard als een oudtestamentische profeet. De medische zorg werd verleend door een jonge specialist, die gedreven werd door de wil om mensen te genezen. De schok van de ontmoeting met deze mensen deed Dominique Lapierre belanden in het middelpunt van een menselijke, medische en wetenschappelijke speurtocht die zijn weerga niet kent. Hij reconstrueerde de ongelooflijke jacht op het aids-virus en deelde de overwinningsroes van degenen die de eerste doorbraken veroorzaakten. Hij was getuige van de indrukwekkende moed van de slachtoffers van de ziekte en de edelmoedigheid van degenen die hen verzorgen. In dit boek doet hij verslag van de koortsachtige wedloop naar de ontwikkeling van het eerste werkzame geneesmiddel tegen het aids-virus.
Schrijver: Dominique Lapierre
Oorspronkelijke titel: Plus grands que l'amour
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-246-4829-7
Uitgever: Bosch & Keuning


Ik kleed je in rouw
Beschrijving momenteel niet beschikbaar. * Geschreven door Dominique Lapierre en Larry Collins. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Tranen over Spanje.
Schrijver: Dominique Lapierre
Oorspronkelijke titel: I'll dress you in mourning
Eerste uitgave: 1967
Uitgever: Elsevier
O Jeruzalem
Op 14 mei 1948 riep David Ben Goerion plechtig de Joodse staat Israël uit. Op datzelfde moment vochten in de straten van Jeruzalem de Joden en Arabieren op leven en dood. Diezelfde dag vielen vijf Arabische legers de nieuwe staat binnen en rukten op naar de Heilige Stad. Zo eindigde het fiasco van het Engelse mandaat over Palestina en het gekonkel dat aan de afkondiging van de Joodse staat voorafging. Drie maanden verbitterde oorlog zouden volgen, maanden waarin de Joodse staat moest worden veroverd op of verdedigd tegen de Arabieren. Jeruzalem, grotendeels in handen van het ondergrondse Joodse leger, was het sleutelpunt. Wie deze stad had, hield het lot van de nieuwe staat in handen. * Geschreven door Dominique Lapierre en Larry Collins. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel 1948, de geboorte van de staat Israël.
Schrijver: Dominique Lapierre
Oorspronkelijke titel: O Jeruzalem
Eerste uitgave: 1970
ISBN/EAN: 90-225-1570-2
Uitgever: Boekerij
Tussen New York en Tokio, werkend op huwelijksreis
Zie Azië, van oost naar west.
Schrijver: Dominique Lapierre
Oorspronkelijke titel: Honeymoon around the earth (deels)
Eerste uitgave: 1954
Uitgever: De Kern